donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNederlandse bedrijven zien fiks been in Suriname

Nederlandse bedrijven zien fiks been in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 dec – Nederlandse bedrijven zien steeds meer in Suriname en zijn ook bereid miljoenen euro’s te investeren. Dit stelt de in Nederland gevestigde Dutch Suriname Business Club, DSBC. Een eerste concrete stap is medio volgende jaar wanneer Albert Heijn zijn eerste super opzet in Paramaribo.

De voorbereidingen zijn al vergevorderd. Volgend jaar worden ministens twee delegaties verwacht uit Nederland met belangstelling voor hout, landbouw en toerisme. Er wordt ook een aanzienlijk multipliereffect voorzien. “Van werkgelegenheid tot een opleving van de dienstensector zal je krijgen”, zegt Ijtsen Zeilstra, honorair consul van Suriname in België en clublid, tegenover de Ware Tijd.

De afgelopen vijf jaar zijn ondernemers begeleid in Suriname en contacten gelegd met het bedrijfsleven en de overheid. Er is reeds ruim één miljoen euro aan investeringen aangetrokken voor dienstverlening. “We willen niet voorbarig zijn, maar die investeringen komen wel”, zegt medelid John Waaldring. Vertrouwen in regering en economie en de strategische ligging ten opzichte van de Caribische en Mercosur-markten maken het verkopen van Suriname makkelijker.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

21 REACTIES
 1. ik kan me indenken dat er mensen zijn die menen dat dit ontwikkeling is.
  ja er vinden mensen werk er komt een vorm
  van bedrijvigheid wat goed is en toch zeg ik de inkomsten uit de natuurlijke rijkdommen van mamma sranang levert ons alleen maar nog meer armoede.
  in mijn leven is mij een ding duidelijk geworden, dat is dat als wij ons bauxiet verkopen raken wij alle andere natuurlijke rijkdommen gratis kwijt.wij krijgen er niets voor terug.
  de bomen en de andere mineralen die voortkomen uit de boezem van mama sranang.
  zo verkopen we het hout terwijl door het laten staan we nog meer kunnen verdienen.
  en wat laten deze bedrijven achter voor ons?

  door het verkopen van surland raken we niet alleen de banen kwijt maar ook de andere potenties. zoetwater vis en garnalen.
  rijst.
  ja je kunt het niet meer optellen.

  de formule om rijdom te scheppen is niet moeilijk elk gezond denkend mens weet een formule te bedenken.
  wie het in praktijk gebracht heeft onze kunu
  bedwongen.

  ja mama sranang heeft grote zonen voortgebracht.
  odi


  Maak melding
 2. het is wel opvallend dat juist NU de nederlanders vertrouwen zien in de surinaamseregering.Net als bij de aanloop naar de Surinaamseverkiezingen toe,wordt het volk de bekende (nederlandse-worst) voor ogen gehouden en alles voor zoete koek aangenomen.Het is weer tijd voor sinterklaas,de goed-heiligman.


  Maak melding
 3. De titel van het volgend artikel:
  “Nederland jaagt op Bouterse”

  Is er misschien een verband tussen deze twee onderwerpen?

  mister buriki


  Maak melding
 4. ja het zal wel lukken denk ik, wand meneer vevetiaan heeft alvast gezorgd dat er blanke soldaten voet op surinaamse bodem hebben gezet
  ai boi meneer vene je brengt suriname terug in de tijd van de katibo, de hele srefidensi herdenkingsmanifestatie was een mislukking. dank zij de man die zich mag noemen president van suriname.
  heeft gezorgd dat er weer blanke soldaten voet op surinaams grondgebied hebben gezet, de overige bevolkingsgroepen hebben niks te verliezen het zijn de krioro die het meest heeft geleden onder deze blanke krioro haters. Meneer venetiaan u heeft met dit gebeuren suriname echt vernederd. Wat voor soort krioro ben je, bij mij kom je waardeloos over.


  Maak melding
 5. Het zal allemaal wel wezen met die miljoenen Euro’s.
  Laat die investeringen voor onze gemoedsrust liever uit andere oorden komen. Dat slaaf versus meester ding is in het bestaan van mensen nog niet eens zo lang geleden.


  Maak melding
 6. daarom hou ik van surinamers, overal ziet men komplotten. Terwijl verschillende landen rijker worden door handel en investeringen wederzijds ziet de surinamer overal complotten. Bravo surinamers, ga zo door …. en jullie zeker rijkdom, maar dan in de vorm van doorgaande armoede …


  Maak melding
 7. De komende jaren zullen China en India hun consumptie ver-tienvoudigen. Ondertussen zakt de economie van EU en USA in, zowel de dollar en de Euro dalen nu al in waarde. De dollar sneller dus lijkt het alsof de Euro stijgt. De enige oplossing voor EU is terug gaan naar de kolonies waar de grondstoffen liggen die China en India nodig zullen hebben. De toekomst kenmerkt zich door een gebrek aan grondstoffen en dus exploderende grondstofprijzen. Als de Hollanders steeds vriendelijker worden in Suriname weet u waarom. Helaas wordt de kolonie Suriname geleid door een club van SLAVEN, het Front voor herkolonisatie.


  Maak melding
 8. Ik vind het goed dat landen in suriname investeren. Ik hoop dat de valuta het land ten goed komt en niet de onderhandelaars. ik hoop ook dat de onderhandelaars zakelijk en vooral betrouwbaar zijn.
  Wat ik ook zou willen zien is dat bij elk gekapte boom, een ander geplant wordt.

  sranang sa winie


  Maak melding
 9. Hoezo NU wel?? Omdat ze nu schijten dankzij de euro!!!

  Ze hebben Suriname altijd zwart lopen maken als drugsland, derde wereld land enz.
  Surinamers zijn toch lui, ze komen altijd te laat toch, ze zijn niet seriues toch, ze praten met een “WW” accent, en ga zo maar door.

  Is een kleurtje nu wel goed? Is het geen bruintje meer?

  Wat hebben ze te zoeken in Suriname? Ze willen het land misbruiken en daardoor kunnen de ondernemers in Suriname kapot gaan.

  Suriname kan liever zaken doen met andere landen, Nederland is niet de enige land die kan investeren.

  Zie wel dat ze hun hoofd weer daar willen steken?
  Gaan ze die werknemers hetzelfde betalen als wat ze in Nederland doen?? (omgerekend dan)

  Hopelijk laat Suriname ze een inburgeringstoets doen in Nederland en in het Sranan Tongo voor diegene van die witte mannen die zich daar willen vestigen, andersom moet het ook!

  Weet je hoeveel Surinamers geld zijn kwijt geraakt door een schijnhuwelijk te doen om op die manier in Nederland konden blijven en nu komen deze witte mannen 1 euro brengen en er 10 mee te nemen en dan wordt alles voor ze gedaan.

  Stiekems willen ze het land weer hebben en dat is ook de reden dat Bouterse voor hun een probleem is.
  Ze maken de Surinaamse regering lekker met een paar euro en willen alles daar inpikken.

  Suriname moet wakker worden en keihard worden want ze zijn al een keer in de maling genomen.

  Nu het beter gaat met het land hebben de Surinamers het recht te genieten van alles en niet die witte mannen die toen het slecht ging dreigde om de kraan dicht te draaien.

  De geschiedenis mag zich niet herhalen.
  En precies daarom heeft Bouterse een grote aanhang want hij is de enige die het land niet weggeeft voor een appel en een ei.

  Mensen zullen mijn reactie wel dom vinden maar dat mogen want iedereen denkt er anders over.

  AH is al 1 van de duurste supermarkt in Nederland wat hebben ze er in Suriname dan aan?

  Nederland en Suriname maken het moeilijk voor de Surneds om terug te keren naar Suriname maar voor de witte mannen wordt alles gedaan.
  Belachelijk!

  Van mij mag Bouterse de leider van het land worden.


  Maak melding
 10. O,ja de witte mannen hebben een probleem dat de Polen, Bulgaren, Roemenen enz de boel bij hun overnemen maar zelf willen ze hetzelfde doen maar dan in Suriname.


  Maak melding
 11. Neem een voorbeeld aan de Antillen die nota bene van Nederland zelf is, die mannen gingen de straat op en riepen dat Nederland hun geld mocht houden omdat hin land niet te koop is!

  Kom op Surinamers wordt wakker!


  Maak melding
 12. ik kwam … ik zag… en weet je wat ik zag…?
  Ik zag een president die ons land verkocht heeft voor I AM GOLD .. om alle bodemschatten uit de grond te halen voor een magere 5%. En vervolgens worden door onze beschermers in Suriname de kleinschalige goudzoekers vermoord om 5 gram goud (in de branding). Zit niet de zoon van onze president aan het hoofd van de C.T.U. die hier van beschuldigd wordt.Is het mij alleen opgevallen dat de kwik die in het Surinaams milieu terecht komt schadelijk is voor mens en dier (youtube).Nou boeit mij heel die Appie niks meer hoor.
  Suriname… daar horen we met z’n allen aan te sleutelen op weg naar perfectionisme.
  Eerst even kijken hoe het onder ons “dak” er aan toe gaat…. verbeter de wereld maar… sranang mang weet waar je begint……..vincent Z


  Maak melding
 13. goh, een supermarkt in Su voor de happy few… zelfs in Nederland ga ik nooit naar AH omdat er veel goedkopere supermarkten zijn met een vergelijkbaar aanbod. dat spaart al snel een dertig euro per week uit!

  de regering van Suriname moet keihard gaan onderhandelen over de natuurlijke hulpbronnen die het heeft. als het zo doorgaat zal Suriname over een jaar of vijftig veranderd zijn in een grote vergiftigde grasvlakte!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES