donderdag, mei 30, 2024
HomeNieuws uit NederlandNederland jaagt op Bouterse

Nederland jaagt op Bouterse

-

Does Travel - naar Suriname

Nederland houdt er serieus rekening mee dat Desi Bouterse Suriname wil ontvluchten vanwege het Decembermoorden-proces. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft alle Nederlandse ambassadeurs in omringende Zuid-Amerikaanse landen expliciet gevraagd ‘oplettend’ te zijn.

Als Bouterse in hun land opduikt, moeten zij bij justitie daar direct om zijn aanhouding vragen, luidt de opdracht. Dat heeft Buitenlandse Zaken maandagavond tegenover De Pers verklaard.

Bouterse is in 1999 bij verstek veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf wegens cocaïnesmokkel. ‘Er is nog steeds voldoende reden voor voorlopige aanhouding’, aldus een woordvoerder van het ministerie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

63 REACTIES
 1. NEDERLAND JAAGT OP BOUTERSE
  hoe dan hij was hier en was niet welkom
  hij gaat waar hij wil en wanneer hij dat wil en dat weet ik verder vertel ik niets meer
  het is dienst geheim
  groetjes Apoekoejesie
  baas AIVB


  Maak melding
 2. DOE WAT JULLIE DENKEN DAT GOOD IS VOOR JULLIE ,MAAR DENKEN JULLIE OOK AAN DE TOEKOMST ,WANT WAT ER GAAT gebeuren met jullie ,waarom konden jullie brunswyk niet aan raken ,jullie hebben hem gesponceerd ,en als er wat met bouterse mag or gaat gebeuren zullen jullie erg spijt van hebben ik zeg het dilkan ,dan heb ik rot wat er gaat gebeuren ,jullie denken al onze vrijheidheden te vermoorden te zwijgen ,jullie weten niet waarmee jij eginnen time will tell ,ok


  Maak melding
 3. Hoe kan Ned. het in de hoofd halen om achter landbedriegers en land verkwanselaars te gaan staan dus het klopt dat de VHP een dubbele agende heeft wat een leven anno 2007.


  Maak melding
 4. I.P.V. Ned…met een behoorlijk geluid komt om Su. echt uit het moeras der schurken te helpen komt men met dit verkwanselend verhaal.
  Ned, moet stoppen met het dealen met liegers en bedriegers.

  Of is dit weer een blijde boodschap van de SINT.


  Maak melding
 5. Dringende Boodschap naar Hol.(ned) de politie zit ook op geld te wachten dus zij willen ook gaan staken dat is mij wat hoor STAATS van BELEG erop volgend MACHTGREEP..STAATSGREEP…Vnoshine…NPS kaka baka.

  Kosten plaatje 32. Miljard Euro om alle ontevrede groepen tot rust te krijgen.
  i.h.b. de jeugd en de binnenlandse bewoners.


  Maak melding
 6. Nederland is ook wanted, i.v.m. al die wandaden eertijds- maar ook in onze dagen begaan in Suriname.
  Door het jouwe te bespreken verberg ik het mijne?

  Wie zou wie moeten opsporen?


  Maak melding
 7. Nederland heeft twee andere 8 december verdachten op eigen bodem wonen ,maar dat kan ze niks schelen.
  Bouterse…. bouterse bouterse
  Eigenlijk kan 8 december zelfs ze helemaal niks schelen.
  Maar goed Bouterse word in suriname zelfs niet gezocht voor welk feit gepleegd dan ook. Hij word nogmaals niet gezocht door justitie, dus hij gaat voorlopig nergens.


  Maak melding
 8. Die bakra’s onderschatten deze halve indiaan , ha, ha.

  De enige optie zal zijn om hem gelijk te doden omdat de Nederlanders lelijk op hun neus zullen vallen bij het opengaan van zijn mond over veele Nederlandse politisie die flink wat boter op hun kop hebben.


  Maak melding
 9. Wat zijn de Ned. tog een hypocriet volk , waarom gaan ze niet eerst jagen op de moordenaars van de “politionele acties” in Indonesie ,die de staats gevaarlijke elementen toen moesten uitschakelijken.

  Er zal eens een tijd komen dat god op deze hypocriete ellendelingen zal jagen !


  Maak melding
 10. Bouta gaat poepen in zijn broek. Want als hij straf krijgt voor de decembermoorden, zal hij ook zijn straf moeten uitzitten in Nederland. Want Nederland zal dan om zijn uitlevering vragen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 11. Is toch belachelijk dat die blanken zonodig weer in Surinaams politiek moeten gaan mengen. Waarom leveren ze niet die twee verdachten uit die daar wonen. Of is boutje alleen belangrijk.

  Tuurlijk zijn ze bang dat als Boutje aan de macht komt er geen handel meer met Nederland wordt gedreven.

  Mi e Begi gado dat de tijd gaat keren. Deze ras probeert al eeuwenlang baas te zijn van ons en dat kan niet.


  Maak melding
 12. jaag hem op dan voeld hij aan de lijfe wat hij andere heeft aangedaan sommige hadden geluk dat ze gevlucht zijn en andere heelaas niet hij zal zijn verdiende straf krijgen zo zie je hoe laf bouterse is hij heeft een groten mond van ik ga naar het buitenland waneer ik wil nou als hij en man van woord is zou ik hem aanraden om het te doen . ik wil iets tegen buiten man zeggen laat jou nakijken a.u.b want het verhaal over jezus van nazareth wat jij verteld heb ik het gevoel dat jij een zieke geest heb echtwaar sorry dat ik het zo keihard zeg maar jullie aanbidden een moordenaar een demagoog een slechte vader een dictator zo kan ik doorgaan kijk naar de realiteit van nu .sese seko mobutu was ook zo een dictator die zijn land berooid achter heeft gelaten en miljoenen op buitenlandse banken achter heeft gelaten waar is hij nu in marocco begraven en niet in zijn geboorte land dit zijn echte feiten geen onzin verhalen .


  Maak melding
 13. Duidelijker kan het niet geïlustreerd worden hoe Nederland bemoeit met Surinaamse aangelegenheden.
  Hebben jullie je klauwen nog niet vol aan Iak/Afghanisthan of zijn jullie in deze kwestie weer het schoothondje van USA?
  De belangen in Suriname zijn het kennelijk waard om dagoe te spelen.


  Maak melding
 14. Beste mensen,
  Nederland jaagt hem niet vanwege de drama van 8 dec!!!maar vanwege de handel in cocaine/drugs.Over de gebeurtenissen in suriname heeft nederland niets te vertellen.Het is een zaak van Suriname.Jullie halen alles door elkaar.


  Maak melding
 15. ik hoor al 27 jaren dat bouterse zijn mond gaat open doen hij krijg nu de kans om voor het gerecht te doen ook niet goed hij staat in ocer onzin te verklaren waneer komt hij naar buiten met wat hij weet hij misleid jullie voor zijn eigen belang .laat hij naar het buitenland gaan en waneer hij word opgepakt wil ik zien wat de aanhang gaat doen niets grote smoel hebben ze alleen maar verder niets hier in dit land zitten schelden over die bakras als het niet goed rot maar op zou ik zeggen .


  Maak melding
 16. hehe eindelijk weten we wat de ware rede is waarom nederland zogenaamd suriname steunt in het proces.bouterse moet monddood gemaakt worden.en venetiaan is het echt niet te doen om de nabestaanden en de slachtoffers.die ziet een mogelijkheid om aan de macht te blijven zodat men de huidige wantoestanden niet aan de kaak kan stellen.want pas in 1980 kwamen we te weten dat de nps ons had bedondert vandaar dat de vhp nooit met hun een machtsblok had gevormd.vandaar dat west suriname en kabalebo nogsteeds oerwoud is.volk van suriname ik weet dat er fouten zijn gemaakt maar als we het niet zelf oplossen worden we weer een kolonie.kijk maar wat er gebeurd. nederland infiltreert weer. en amerika ook.we hebben al genoeg verloren in die tijd denk aan een stuwdam die nogsteeds van het buitenland is denk aan al die afspraken die toen door de kolonisator zijn gemaakt(als een pooier die zijn hoer aanbied,is men met onze natuurlijke hulpbronnen om gegaan) nu gebeurt het zelfde.en men neemt ons niet serieus want stel je eens voor in plaats van wat vliegtuigen krijg men van de vs een danszaal.is dat niet belachelijk.neem de surinaamse ambassade in de vs,dat is een etage in een gebouw.maar de amerikaanse ambassade in suriname beslaat een straat met nota bene een historische waarde(sophie redmond was de eerste surinaamse dokter).gaan we terug in de tijd(dankje masra en ja masra en ja bakra en nee bakra.straks maken we nog een buiginkje als er blanke langs loopt.maar ja daarom laat vene altijd zijn tanden zien want hij weet zich geen houding tegenover blanken want die ziet hij nogsteeds als superieur terwijl wij weten dat sommige (2miljoen analfabeet zijn) hun eigen taal niet machtig zijn.wat moet je van deze mensen leren. wordt wakker suriname want stre de foe stre wi no sa frede gado de wi fesimang(en geen domme blanke)


  Maak melding
 17. Ik wist het, dat nederland zou komen met het zoveelste verhaal, een verhaal dat bouterse wilt vluchten. eerder had ik het over de kat en muis spelletje, deze mensen moet je gewoon doorgronden en dan weet je reeds hoe deze zicht gedraagt ten opzichte van de buitenlanders. Men gaat alles doen om ons klein te houden, dit is hun streven.
  De omlijsting van alles speelt een grote rol op de mensheid, wij moeten een ding niet uit oog verliezen, dat alles wat wij doen zijn ons aangeleerd en zo zal het ook blijven.
  De twee belangrijke dingen, dat een rol speelt in ons leven is de christelijke en de moslim leer. En op derde plaats de hindu(legende)leer. Dit vormt het doen en laten van de mens. De vraag is hoe zijn deze drie elementen zo je wilt beïnvloeding ontstaan?
  De blanke cultuur is hebberig en aangezien ook wij een deel zijn van deze cultuur zullen er altijd botsingen zijn. Hun wil is niet mijn wil komt doordat wij in de minderheid zijn, en soms dingen moeten accepteren dat tegen je achtergrond opbost. er zijn landgenoten die de mening zijn toegedaan dat zij moeten inleveren om geaccepteerd te worden. Het leven is gelijkwaardig, je mag niemand de ruimte geven om over jou leven te gaan bepalen. En nu verder met de bekendmaking van het ministerie van buitenlandse zaken in nederland, dat de heer bouterse van plan is om te vluchten. Dank je wel nederland, door de vele negatieve berichten zijn alle hotels en appartementen volgeboekt. De nieuwsgierigheid van mensen over de gehele wereld wilt graag kennis maken met de mooiste natuur van de wereld Suriname en de heer bouterse. Soms hebben de negatieve dingen een averechtse werking, in dit geval komt het suriname ten goede.
  Thank you holland. je trufcall spelletje gaat nu in, wat is de volgende move.
  De heren van de lanti stonbanti deel bekeuringen als water uit, de(half miljoen euro’s)kosten van boxel moet terug betaald worden.


  Maak melding
 18. Nederland yere no! laat Bouta over aan het Surinaams volk. Nederland (lees regering en mensen die een beetje macht hebben in dit land) hebben altijd een grote mond en zijn leugenachtig.
  Laf zijn ze, mensen werden als slaven verkocht, verbannen en gewone kampong bewoners afgeslacht. laten zij eerst hun oprechte excuses aanbieden voor datgene wat zij ons allemaal hadden aangedaan. Indonesie, Suriname en zuid Afrika. het hele volk voorliegen met een masker en schimk met een liedje bovendien, dan is er toch iets mis. wel hebben ze last van als mijn zuster een boerka draagt.


  Maak melding
 19. Ben helemaal eens met DU,

  De pro-boutisten die heel hard van de daken schreeuwen zijn de grootste criminelen.

  Denk aan de weduwes allemaal, kinderen die vaderloos zijn geworden. Hebben jullie geen gevoel. Eindelijk komt er gerechtigheid langzaam maar zeker.


  Maak melding
 20. Uitstekend Nederland, sluit de cirkel…
  jaag die Moordenaar annex Drugsdealer op, zelf tot op de plee…
  Die man moet geen rust kennen…

  Die had hij zijn onschuldige slachtoffers ook niet gegund…


  Maak melding
 21. Nederland jaagt op Bouterse omdat,wat ze voor ogen hadden (inclusief hun beste advocaat gerard spong)niet zal uitkomen.Dus ze gaan het op een andere boeg gooien om hem toch achter de tralies te krijgen (het liefst in nederland).Hij is dan ver buiten het machtcentrum in Suriname.Tenslotte is het alombekend dat ze jarenlang met deze actie bezig zijn


  Maak melding
 22. Re: Artikel “NL jaagt op Bouterse.’

  THE LIE ENJOYS A SPRINT, BUT TRUTH RUNS A MARATHON

  Voor alle Kondresma die ondanks de deceptie van de witmang hun horizon willen verruimen en verdiepen, raak ik jullie aan deze 2 interessante artikelen te lezen op:

  http://www.sott.net

  1e Artikel: “The Hidden Holocaust – Our
  Civilizational Crisis”, by
  Nafeez Ahmed
  The Cutting Edge
  2007-11-25 17:11:00
  Kunt u het niet direct vinden, click op ‘archives’ en zoek bij de datum December 3, 2007.

  2e Artikel: “Confessions of A Covert Agent” – The Art of Mental Warfare
  op http://www.sott.net/sign/list_by_category/2-Axis-of-Evil.

  Beide artikelen zijn in het engels maar voor de moedigen onder u zal dat geen probleem zijn. Het zal licht werpen hoe er met de gekleurde volkeren wordt gespeeld, met name via de media als een potent wapen ter verstrekking van leugens en geruchten(mis- en disinformatie.) En zo raken de volkeren tegen elkander verdeeld, opgehitst en makkelijker manipuleerbaar voor het gewenste effect. De witmang houdt van deze toepassing probleem-reactie-oplossing ten gunste van zichzelve en zijn dummies.

  Na het lezen van bovengenoemde artikelen zult u begrijpen dat het zgn’decemberproces’ een ware dejavu is van deze handhaving middels de verdeel-heers en conquer doctrine.
  Let wel ik heb niets tegen witi sma op zich wel tegen het system dat hen merendeels bevoorrecht ten nadele van anderen.

  Wie staat er werkelijk klaar voor het gevecht in de Geest aan te gaan?
  Wanneer ik zo kijk naar de heer Bouterse en de NDP in zijn geheel, zie ik een welkomsthymne en tegelijk een keerspreuk voor het verleden-heden-toekomst samen. Eigenlijk een bezwering om het kwaad uit vroegere tijden te bedwingen, een huldeblijk aan de grootste prestaties van eerdere generaties, een treurzang om de gruwelen die zich hebben voltrokken, een oproep aan ieder denkend en voelend wezen om cynisme en berusting te doorbreken en ‘handelend op te treden’ om een werkelijk nieuwe wereld te scheppen.

  “Wij die ons nu hier bevinden, worden
  Op een mysterieuze manier aangeraakt
  Door het vermogen te veranderen
  En de toekomst te maken
  Wie zich bewust is van dit wonder
  Van dit magisch moment,
  Zich bewust is van de mogelijkheden
  Van dit geladen knoopput,
  Is uitverkoren om te kiezen
  Voor handelend optreden,
  De toekomst te bevrijden, te openen,
  Vooroordelen naar het verleden te verbannen,
  Het magische venster
  Van de menselijke geest te openen
  Op een stralender wereld.

  Als gedachtevrienden voor deze nieuwe uitdaging stel ik voor: ‘Kijk helder, denk helder. Zie aangename en onaangename waarheden onder ogen. Bevrijd het verleden.
  Laten wij de achterstand op onszelf inlopen. Laat nooit af naar het hogere te streven. Wij kunnen veel meer dan wij denken. Echtheid en authenticiteit doet uw innerlijk licht onsteken en stuwt het menselijk genie vooruit, laat frisse winden waaien. Bovenal laten wij ons leiden door de diepste Liefde,
  de Liefde die ons allen met elkaar verbindt,
  op de Planeet Aarde van schoonheid.’

  ‘Waak dus over uw Geest. Houd dus vast aan het beste van het ontwaakte verstand. Alleen de meest solide en ontastbare aspecten van de menselijk geest kunnen voorkomen dat wij bezwijken voor de golven van paniek die ons tijdelijk overspoelen.’

  De oude mens in Suriname laat zich makkelijk herkennnen, star en vasthoudend aan reeds lang gedoofde doctrines van weleer. Bijv. de sint (verheerlijk van de witmang voortzetting van white supremacy) en de zwarte pieten (de knechting van alle gekleurde volkeren) buigend/dienend onder het witte juk. ‘De oude mens is uitgeput en heeft het bredere kader allang uit het oog verloren. Het bredere perspectief
  boezemt hen angst in zo letterlijk vastgeroest dat zij zitten in de impasse van fossiele koloniale structuren die zich kenmerken door liefdeloosheid en bodemloze heb-/ en zelfzucht. Hun uitputting creert alleen chaos, waanzin, lafheid, banaliteit, wanhoop, ontkenning, amoraliteit en ten slotte nachtmerries. De uitgeputten belemmeren de schepping van een grotere toekomst, en moeten daarom het podium ontruimen voor nieuwe dromers – voor strijders van liefde, recht en verlichting.’

  De verschijning van de nieuwe mens daarentegen is vervuld van ‘heldere aspiraties en met een glimlach in de ziel. De symfonische uiting tussen de rijke en de arme waar geen plaats is voor zelfgenoegzaamheid, geen superioriteitsdenken maar harmonie tussen de politiek en het hart, ritmes van economie en kunst, improvisaties op het thema van rechtvaardigheid oprecht strevend naar een wereld van evenwicht en voldoening. Hun streven is erop gericht het tehuis van de mensheid op orde brengen en de wilde tuin van mensen, dieren en planten respectvol te koesteren en te verzorgen. Uit de oude ruimte, uit de oude tijd voorbij paranoaia en zombificatie, oorlogen, angsten en paniek die alleen maar verwoestingen in deze wereld aanrichten; naar een nieuw land, een nieuwe tijd en een nieuwe ruimte.’ De Soulful Rebel die zijn/haar onbeduidendheid, onzichtbaarheid en machteloosheid heeft weten te omarmen en geen slachtoffer meer is, maar zich door kracht en liefdevolle toewijding de niewe fase in het menselijk bewustzijn eigen heeft gemaakt. Deze nieuwe heerlijke energie(speelser-toleranter-eerlijker) geeft vlammende impulsen door grote dromen, tekortkomingen overstijgen en geen beperkingen aanvaarden wat betreft het menselijk potentieel. Een nieuwe wereld, een nieuwe alliantie vrij van nietszeggende etikettering: wegens ras, kleur, geloofsovertuiging, opvoeding, klasse, sekse, religie, lengte, haar, of leeftijd. Een ecologische conceptie naar een vollediger toekomst om dor dood hout weg te snoeien. Een nieuwe levenswijze omhelzen ontdaan van vastgeroest denken en achterhaalde opvattingen. In een ieder van ons schuilt de reddende hand, een mede-schepper om de wereld van morgen NU te creeren. De nieuwe mens is de belichaming van het Levende Moment nu die bewust een legaat van welzijn, waarde en welvaart schept voor zichzelve en de komende generaties.

  Ik heb vrijelijk quotes genomen van de Nigeriaanse auteur Ben Okri’s “Gevecht in de Geest.”


  Maak melding
 23. Jaag hem op dan voeld=voelt aan de lijfe=lijve
  wat hij anderen heeft aangedaan
  sommige hadden geluk dat ze gevlucht zijn
  laat jou=jouw nakijken a.u.b.
  ik heb het gevoel dat jij een zieke geest hebt. ECHT WAAR HEELAAS=helaas

  DU

  de zak van sinterklaas ,sinterklaas het is vandaag 5 december, Kabila heeft jullie gewaarschuwd ze willen weten wat deze Halve Indiaan Bouterse aan het doen is.dit woekerdier is ook een van ze die op de vlucht is geslagen sandoksie die is aan het gek worden want 17 december e kong hij kan ,snacht niet slapen ,hij zal samen met vene gaan huizen bij de amerikanen
  jullie gaan nog meer horen.


  Maak melding
 24. @djamoe
  dan moet eerst de grondwet gewijzigd worden. Daarin staat dat surinamers niet worden uitgeleverd (vooral niet aande neo-kolonialen)Blijf lekker dromen.


  Maak melding
 25. goede zaak jaag hem op en laat hem eerst behoorlijk creperen die schoft moordenaar.
  laat hem voelen wat voor onrecht hij onschuldige mensen heeft aangedaan.
  Ophanging is de beste straf voor zo een lafbek. Zijn grote mond is tussen de benen verdwenen zeker.


  Maak melding
 26. @indo
  ook decembermoorden, natobene in een gebedshuis in Makkasa, het wraen geen 15 prominenten maar doodgewone mensen zonder enig politiek benul. Gewoon uit rancune omdat ze de merdekka niet wilden verraden aan de kolonialen. Schrijvers mogen alleen gaan uitzoeken als alle betrokkene zijn overleden. In Indonesie zijn wel publicaties die moeten in Suriname worden gelezen naast dat boek van paul somohardjo.


  Maak melding
 27. Meme Black Jaguara heeft ook een response achter gelaten m.b.t. artikel: nl jaagt op Bouterse. Zou dit graag geplaatst willen zien om kondresma hun horizon te verruimen. Zoniet dan krijg ik stellig de indruk dat men alleen banale opionmakers wil plaatsten t.b.v ‘de regerende partij in SME. Is er dus sprake van censuur? Zo ja, waarom, wie heeft er baat bij? nl en de oude garde van SME dus!?!


  Maak melding
 28. de strond van holleeder en van de marrokanen kunnen ze niet in de gaten houden,zijn ze vergeten: dat zij uitleg gegeven hadden hoe de coupe van 1980 gepleegd moest worden, Bouterse E had deng,hij(BOUTERSE) zal nooit,NUNKA op zijn knieeen vallen. zij die de slaafse mentaliteit en blanke vrees hebben,mogen blijven vallen op hun knieeen voor deze gasten de redaktie zal weer censureren.sheriff is hun schoothondje

  Akuba


  Maak melding
 29. Omdat er ellementen zijn als “Du” nie niet weten wat vergeven is er is er ook zoveel ellende/oorlog in de wereld.

  Succes met bekrompen haat en zelf consumptie Du !


  Maak melding
 30. Geachte redactie,

  Was het niet eerder door ons gemeld dat dit zogenaamd “decemberproces”, door het buitenland (Nederland) geregiseerd wordt?

  DIT ZOGENAAMD ‘PROCES” NOGMAALS, IS EEN BUITENLANDSE AANGELEGENHEID, GEFINANCIEERD EN GEREGISEERD DOOR HET BUITENLAND (NEDERLAND)

  Venetiaan als voorzitter van de NPS en Adjodha als voorzitter van de VHP, zijn slechts pionnen (waterdragers) binnen het geheel. En Somohardjo, die houdt zich meer bezig met het weer inbedden van een racistische Hollandse Sinterklaasfeest in het Surinaams maatschappelijk leven.

  Maar op de zelfde wijze werd tijdens de koloniale periode ook op de Marronleider Boni, de strijders Anton de Kom, Otto Huiswoud en Simon Sanches, jacht gemaakt i.s.m. de zogenoemde ‘Redi Musus of Zwarte Jagers.

  In onze Surinaamse geschiedenis staan de verhalen er bol van. Zowel de namen van de daders, hun opdrachtgever en hun vele slachtoffers. Sommigen levend verbrand (Kodyo, Mentor en Percent), anderen onthoofd (Boni), weer sommigen verbannen uit Suriname (De Kom, Sanches en Huiswoud), anderen langdurig gevangen genomen waaronder Maxi Linder, Grace Schneiders-Howard en Wim BosVerschuur, en vers in ons geheugen is de moord op Jowini Abaysa op klaar lichte dag in het centrum van Paramaribo.

  Maar voor degene die hun Surinaamse geschiedenis weinig of onvoldoende kennen, zal dit gebeuren m.b.t. Desi Bouterse en de Nationale Democratische Partij Suriname, allemaal als een “heel spannend gebeuren” overkomen.

  Maar Anton de Kom zei ook: Een volk dat zijn geschiedenis niet kent, is gedoemd in herhaling te treden. En wie had het ook alweer over ‘slachtofferrol’?

  Vandaar dat wij dit geddrag van Nederland en haar handlangers in Suriname betreuren, temeer vanwege de volledige medewerking die deze Haagse jongens krijgen van de VHP/NPS intelligentia.

  Maar net zozeer het de NSBers NA de Tweede Wereldoorlog vergaan is vanwege hun ‘landverraad en hun samenwerking met de onderdrukker’ van toen (Adolf Hitler), zo zal het ook deze Surinaamse landverraders (Sell Outs) vergaan, wat wij noemen:

  ‘Pay Time’!

  Sranan Sa Wini.


  Maak melding
 31. coalitiespelletje en politiek opportunisme dus… Onfris, maar wel begrijpelijk.
  Ik kan me voorstellen dat dit politiek olie op het vuur gooien is.

  ‘de mate van beschaving in een land zou je kunnen afmeten aan de wijze waarop men in dat land met de zwakkeren omgaat’.


  Maak melding
 32. Laat Nederland eerst die oorlogmisdadigers uit Amerika arresteren als die op hun grondgebied verteoven,maar ze zullen gek zijn,het zijn immers moordenaars uit Amerika en die zijn onschendbaar.Zo zie je maar weer,dat ze lak hebben aan kleine miezerige landen.

  Ja DOMBO_DU roep je basja`s maar te hulp,jij slaaf.


  Maak melding
 33. rambo
  weet je wanneer sme zijn eerste chavez
  krijgt.?
  deze chavez uit sme is nu 32 jaren oud.
  dus hij komt er aan.
  de sme importeert 43 % uit de us.
  dat is slecht.
  dat is afhankelijk
  dat is dom.
  dus de volgende chavez uit sme moet niet afhankelijk zijn uit een land.
  het volk van sme kan ook een handje meehelpen om de chavez sneller te alten komen.
  terwijl het gras groeit sterf het paard….
  dit mag niet gebeuren in sme ….
  niet in china
  niet in india
  niet in libie
  niet in ect….
  waar staat de sme…?
  dus eet bewust en
  drink bewust ..
  en maak gebruik bewust van….
  rambo
  jij moet er ook aan meewerken…
  doe niet als de indonesiers ,die uit jaloesie en onkunde de chinezen in hun land hebben vermoord.
  als dit niet was geweest dan zouden de indone..nu ook verder zijn samen met china ,india ,indon..
  dus de javanen in sme moeten ook hun hoofd gebruiken…en aan het werken gaan.
  laat niet over je heen walsen…en dan wordt je jaloers..en dan krijg je hekel aan ….
  en dan ga je over tot…
  dus sme met zijn allen…
  boycot de produkten uit het buitenland….
  eet en drink zoveel mogelijk je eigen produkten…
  zo bouw je een know how op……
  dit moet je zelf doen..
  dit leer je niet op school…
  ect….
  veel succes
  chavez..


  Maak melding
 34. toch leuk dat sommige idioten mijn reaktie lezen want dan hebben ze wat te doen mij corrigeren kunnen ze wel maar met goede argumenten komen niet. wat mij opvalt is dat een aantal van jullie dingens roepen die niet kloppen bouterse kan alleen uigelevert worden door landen die met nederland een overeenkomst hebben gesloten een uitleveringsverdrag , sommige van jullie vragen mij als ik niet weet wat vegeven is laat de man waar het over gaat eerst zijn gemen excuse


  Maak melding
 35. toch leuk om te zien dat sommige idioten mijn reaktie lezen en ook corrigeren dat kan hij goed maar met een goeden onderbouwde reaktie te komen daar is hij te dom voor ,sommigen mensen hier zeggen dingens dien niet waar zijn bouterse kan alleen uigelevert worden door landen die een uitleveringsverdrag met nederlnd hebben afgesloten


  Maak melding
 36. 1982 – 2007
  25 jaar

  Hierbij hebben wij de eer u en uw echtgeno(o)t(e)/partner uit te nodigen voor het bijwonen van de bijeenkomsten ter herdenking van de slachtoffers die zijn gevallen in de strijd voor vrijheid en democratie in Suriname.

  1) Datum: zaterdag 8 december 2007 Tijd: 16.00 uur Plaats: verzamelen hoek Amstelveenseweg/De Cuserstraat,Buitenveldert,Amsterdam 16.15 uur vertrek fakkeloptocht naar het Consulaat-Generaal van Suriname De Cuserstraat 11 Korte herdenkingsplechtigheid

  2) Tijd: 18.00 uur Plaats: Mozes & Aäronkerk Waterlooplein, Amsterdam Herdenking

  informatie: 06 10 73 63 53 http://www.mozeshuis.nl http://www.decembermoorden.com

  Zalig kerst 2007 Gezegend 2008 l.s. indien u een bijdrage wilt leveren in de kosten van de herenkingsdiensten, kunt u dat storten op gironummer 6391974 tnv “8-december comité Purmerend”


  Maak melding
 37. Als reactie op reactie 36 schrijf ik als bakra:
  Een goed leider luisterd naar het volk( alle rassen).
  Volk van Suriname laat je niet verscheuren door te veel naar je leiders te luisteren,de leider moet naar het volk luisteren.
  Ik hoop dat ook Suriname z’n Chavez krijgt,maar alleen als het volk het wilt.
  Maar Surinamers begin om reactie 36 vergroot uit te printen en aan de muur te hangen.
  Lees het elke dag als je het begrijpt ga je de goede richting op.
  Ik wens jullie VREDE en Veel WELVAART toe.
  Roberto


  Maak melding
 38. Geachte John (reactie no. 38),

  december 6th, 2007 at 12:33 am

  “A dee ding mang ow hanga Bouta,..hmm herie grontapoe ow fiere feest,…dat mi kang taigie joe noonoo”.
  John

  Leuk, dat u het durft om te pogen in het Surinaams te communiceren, maar wilt u dat voortaan a.u.b. nalaten, daar u infeite hierdoor aangeeft inhoeverre u intussen vervreemd bent geraakt van uw cultuur.

  Maar misschien is het ook handig daar lering uit te trekken, daar ik zal trachten uw reactie in de correct Surinaams te weergeven.

  Trouwens, wij zeggen niet dat u het niet proberen mag, maar op deze wijze lijkt het meer een ‘openbare belediging’ naar de taal toe en naar degene die reeds jaren bezig zijn, de gemeenschap bewust temaken van zichzelf en en hun cultuur.

  En door uw optreden op deze wijze, wekt u de indruk alsof deze bewustzijnswerkers (Stichting Opo Sranantongo), nauwelijks wat bereikt hebben. Derhalve zal ik trachten het tegendeel tebewijzen door uw reactie correct te weergeven:

  december 6th, 2007 at 12:33 am

  “A dey den man o hanga masra Bouta,..hmm eri grontapu o prisiri,…dati mi kan taygi yu nownow”.

  Is dit het wat je bedoelde ze zeggen John?

  Maar kijk er niet van op, want toen Jezus van Nazareth te Golgotha gekruizigd werd, werd er
  door sommigen ook feest gevoerd en zelfs gedobbeld om een zijner kledingstukken.

  Hij werd aan het kruis door anderen zelfs vernederd en bespot, kreeg azijn te drinken toen hij dorst had, met zijn armen met spijkers genageld aan de palen, terwijl hij stervende was. Hierbij willen wij u verwijzen naar de film ‘Passion of the Christ’ van Mell Gibson.

  Dus uw verlangens bevreemden ons niet, alleen
  jammer dat u kennelijk telang in Europa vertoeft om het tekunnen begrijpen.

  Trouwens, kent u Cornelis Gerard Anton de Kom wel, geleefd van 1998-1945? (Zie Google en dan ‘Anton de Kom’ in toetsen).

  Tan bun,

  Sabi Yu Rutu.

  Lobi.


  Maak melding
 39. Wie houdt wie voor de gek. Ze hadden de gelegenheid om de man in brasilie te arresteren, maar door het afschuiven heeft brasilie de manlaten gaan.
  Amerika wilde de man halen op een eerder verzoek van nederland. Maar toen amerika het verzoek wilde inwilligen, krabbelde nederland terug.
  Nederland speelt een psychologisch oorlog met de surinamers.

  Bouta zegt altijd Den Haag breekt mij de bek niet open.

  Sranang sa winie


  Maak melding
 40. Als god ddb reeds vergeven heeft , wie zijn wij daarover te oordelen….. een paar hier voelen zich misschien groter dan god , passen jullie op… want ” zoals gij oordeeld zuld gij beoordeeld worde’ !


  Maak melding
 41. ik lees vaak alle reaktie hier en sommige mensen gaan zover dat ik mij afvraag waar hebben wij het over echtwaar . de centrale vraag is suriname bevoegd om de daders van 8 december te berechten wat zeg de wet en het recht in suriname die zeg dat iedereen die een strafbare feit pleeg berecht moet worden zonder aanzien des persoon dus als jij moorden pleeg moet je voor het gerecht . al die andere onzin verhalen die de aanhang van bouterse hier schrijf slaat nergens op de hollanders hebben het gedaan nps vhp ik las ook iets van jezus van nazareth hitler kwam ook kijken de slavernij iedereen heeft het gedaan maar hoofd dader bouterse nier dan moet toch gaten in jou hoofd hebben om al deze onzin te zeggen.


  Maak melding
 42. Nr 25.Suramericano

  Het klopt niet helemaal wat je zegt.
  Die surinamer die zijn Engelse Vriendin heeft afgeslacht is toch in Nederland berecht voor zijn misdaad? Dus kan de Surinaamse OM ook een zaak tegen Bouterse beginnen betreffende zijn veroordeling voor drugs smokkel.

  Begrijp je dat?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 43. Laten we onze haat voor Bouterse niet de overmacht laten nemen over ons practisch denken. Nederland haat Bouterse omdat hij onze ogen open heeft gemaakt about wie ons land voor honderden jaren in slavernij had. Het is allemaal politiek, Venetiaan laat dit alles toe omdat hij bang is voor Bouta.
  Ik keur niet alles goed wat Bouta heeft gedaan, maar wens je niet heel stiekempjes dat je in zijn schoenen kon staan
  Peace.


  Maak melding
 44. Nederland kan niet eens die Marokkanen oppakken die in Amsterdam de boel onveilig maken, beter lossen ze eerst dat op voordat ze aan een grotere klus willen beginnen.

  Nederland wil Bouterse achter slot en grendel hebben omdat ze de boel in Suriname willen overnemen.

  Die ene man had in Suriname een moord gepleegd en dankzij Peter R de Vries is die opgespoord, die man werkt gewoon in Nederland laat ze beginnen te jagen op dat soort mensen. Die hebben een ander zn leven afgepakt en Bouterse wordt verdacht van drugs smokkel. Als hij dat heeft gedaan dan heeft die juist heel veel gebruikers geholpen in Nederland want die kunnen niet zonder dat drugs.Dan zouden toch juist blij moeten zijn.

  Die gebruikers in Nederland zijn het grootste probleem van drugssmokkel naar Nederland van waar dan ook ter wereld, op die mensen moeten ze jagen en opruimen zodat het probleem kleiner wordt.

  Nederland moet jagen aan mensen in hun land die hun geld niet eerlijk verdienen en met rust gelaten wordt en als ze die oppakken moeten ze jagen op de mensen die het moeilijk hebben want anno 2007 is er veel armoede in Nederland en hun helpen.

  Wat hebben ze aan Bouterse? Als ze hem opsluiten kost hij de Nederlandse staat ook een paar honderd euro per dag, beveiliging,bewaker,cel,eten,drinken enz.
  Een cel kost toch ook geld neem ik aan.


  Maak melding
 45. Geachte redactie,

  S.v.p. zie de uitnodiging op no. 41.

  Naar aanleiding van deze uitnodiging ter bijwoning van een zogenaamde bijeenkomsten op zaterdag 8 december 2007, dit ter herdenking van de slachtoffers die gevallen zijn in de strijd voor ‘vrijheid en democratie’ in Suriname, vragen wij ons af of deze uitnodiging ook bestemd is voor de militaire- en burgerslachtoffers, die ook gevallen zijn tijdens de zogenaamde ‘binnenlandseoorlog’ in dezelfde periode of is hier wederom sprake van een gearrangeerde ‘politieke bijeenkomst’, georganiseerd en gedomineerd door enkele ‘fanatieke landverraders’ onder ons.

  Wij van de Bewustzijnsbeweging stellen dit, omdat wij dit zovaak gezien hebben, dat zodra de Leider van de Surinaamse Revolutie Desi Bouterse, in de actualiteit verschijnt, tegenstanders zich haasten om met de ‘decembergebeurtenissen’ op de proppen tekomen, slechts om hun ‘gram’ te kunnen halen.

  En weten wij dat deze buitenlandse gasten – die te vergelijken zijn met de NSBers tentijde De Tweede Wereldoorlog onder Adolf Hitler – telkens weer heel veel susidiegelden hiervoor weten op te strijken, en telkens weer wanneer het hun maar goed uitkomt. Hun gepassioneerde leider Romeo Hoost, wordt nog eens een rijk man, wanneer dit schouwspel allemaal eenmaal achter de rug zal zijn.

  Trouwens, een ‘herdenkinsbijeenkomst’ vinden wij haast niet zo erg, het moet kunnen, mag zelfs, maar de leugen die hierachter schuilgaat, de beperktheid van de slachtoffers, de dubieuze reputatie van de organisatoren en degene die desondanks de subsidies hiervoor verstrekken, wekt bij ons een enorme argwaan en maakt deze bijeenkomsten in onze ogen zeker tot een ‘aanfluiting’.

  Wat wij hiermee bedoelen is dat deze zogenaamde bijeenkomsten niet alleen ongeloofwaardig blijken te zijn, maar zelf doorspekt zijn van ‘leugens en bedrog’, dit alles in naam van Surinaamse burgers die het slachtoffer geworden zijn van hun ‘verkeerde keuzen’, onderschatting van het ‘karakter’ van een vrijheidsstrijd.

  En telkens weer merk je het zelfde scenario, jaar in jaar uit van een zekere Romeo Hoost en trawanten, die nauwelijks de ruimte bieden aan andere sprekers, dan dat alleen gesproken mag worden over de slachtoffers van 8 december 1982, en NIET over andere andere slachtoffers die ook gevallen zijn tijdens die zelfde strijd.

  Een ‘vies smaakje’ deze zogenaamde bijeenkomsten, zelfs… imoreel.

  Maar moeilijk hoef het voor een gemiddelde weldenkende burger niet te zijn om te begrijpen, welk buitenlandsinstituut er hier allemaal voor verantwoordelijk is en gemoedelijk achter deze gasten schuilgaat.

  Wees dus bewust, werk er persoonlijk hard aan en vooral,

  lees.

  Boek advies: ‘Het Heft in Eigen Hand’ van de schrijver van ‘Niet Morgen, Maar Nu’, Dr. Wayne W. Dayer).

  Namens de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya,


  Maak melding
 46. Ik lees een hele hoop hier, maar waar het om draait is dat het recht moet zegevieren….het heeft geen nut om de slavernij tijd er steeds bij te halen (met alle RESPECT !!!) Nederland heeft wel degelijk excuses aangeboden voor deze tijd en een monument geplaatst…ok dit heeft ook rellen gegeven maarrr er = excuses gemaakt.

  Laat Nederland zich er maar lekker wél mee bemoeien,zeker gaat Su hier een slaatje uit kunnen slaan…..gezien we nog het éen en ander tegoed hebben… en mochten er dingen boven water komen ten nadele van Ned. is ook goed…nogmaals ik ga voor rechtvaardigheid.
  Dit ding moet nu een afgesloten worden, er is onrecht aan gedaan en daar draait dit proces om 25 jaar I do’nt care CONSEQUENTIES zullen gedragen worden en graag niet meer door het VOLK !!!!!!


  Maak melding
 47. Bedankt, maar liever spendeer ik mijn aandacht aan de l e v e n d e n middels mededogen, zelfredzaamheid en verzoening. Eens zei een bekende profeet Masra Yeshua ben Joseph:’laat de doden de doden begraven.’ De enige originele Jesus van Afrikaanse origine (de blauwoogige en blonde is een westerse fictie gecreerd als politiek-religieus instrument om niet-westerse volkeren te onderwerpen. Een eye-opener op zich wie zich daarin durft te verdiepen en deze mentale slavernij wil ontstijgen).

  Alleen de oude mens in SME en elders in de wereld is immer als Lot op het verleden gefixeerd. Kent u nog het woord vergiffenis(hetwelks betekent radicaal loslaten van grieven, pijn), hecht u absoluut geen waarde aan het h i e r & n u zijn, d.w.z. te wijden aan de urgentere noden van uw omringende naasten (Aarde-mens-dier-plant-natuurlijke grondstoffen)? Blijkbaar voldoen middelen als repressie, oppressie en nietaflatende regressie naar de dood als bunkers om deze masochistische houding te blijven omarmen. Wiens verleden betreuren wij nou, slechts dit minimale onderdeel van december of het algehele verleden die honderdduizenden Surinamers aangaat.

  Voor deze mensen heb ik maar 1 solide boodschap, heb uw naaste lief gelijk uzelve. Invester in harmonie i.p.v. destabilisatie gemaskeerd onder de noemer van zgn vrijheid en democratie. Zolang achteruitkijkende mensen gestuurd worden door krachten en/of invloeden buiten zichzelve, wat voor morele waarden zou men dan moeten hechten aan hun woorden en inhoudloze invitaties. Met respect naar de gevallenen toe, zou men eveneens alle slachtoffers van welk tijdperk dan ook moeten gedenken die waarlijk voor echte vrijheid en democratie gevochten hebben. Te beginnen met de calinhas (oorspronkelijke bewoners van de Americas, de tot slaven gedehumaniseerde Afrikanen, de hindoestanen, etc.) Waar is het respect en eerbetoon aan deze gevallenen? Juist, ja!

  Wie profiteert er nou van dit politieke steekspel, de politieke misleiding om bewust wanorde en verdeeldheid onder de mensen te zaaien? Onlangs was ene Robert Gates van de US toch op bezoek om transnationale veiigheid, terrorisme enz. te bespreken. En indien men de nl kranten mag geloven werd er gezinspeeld op terroristische aanslagen van de Columbiaanse Farc beweging, dan weer vermeende heavy criminele activiteiten van Afrikanen in SME om de huidige regering omver te werpen op aanwijzing van de heer Bouterse. Te zot voor woorden.

  Mensen wordt nou eens wakker, en laat uzelve niet meeslepen door deze hersenspinsels die verder leiden naar een algehele staat van comatoos zijn. Een verlammende apathie die u nog verder zal doen wegkwijnen in de malaise van neo-koloniale liberalisme. De energievampieren die u onder het mom van zgn democratie of ‘demoncraziness’ betere tijden beloven en met dezelve hand totale controle uit oefenen via de terreur van de angst. Ooit ergens dit opschrift gelezen ‘éen volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht …’

  Moge het licht van de waarachtige Masra Yeshua ben Joseph u deze Kerst en komend 2008 u doen ontwaken en leiden uit het dal des doods van diepe duisternis, en valse autoriteiten-de mentale slavernij en onwetendheid-naar waarheid, echte vrede, welzijn, welvaart en liefdevolle verbroedering tussen de vele volkeren die Suriname rijk is. Laat ons Suriname op de wereldkaart plaatsen, een souvereine regenboog natie van betoverende schoonheid en splendour. Gun uzelve en Suriname deze buitengewone kans, laat haar weer opbloeien naar tevredenheid van Gronmama, Moeder Aarde zoals zij was voortbestemd te zijn.

  P)ositive E)nergy A)lways, C)reates E)levation.


  Maak melding
 48. de persoon janssen schijn een grappenmaker te zijn. en houdt geen rekening met de nabestaanden nog minder over zijn eigen landgenoten. wij zijn geen barbaren zoals de slavendrijvers van toen. wij houden ons aan wet en regels. alle surinamers zijn één er is niemand die ons zal kunnen scheiden het doet er niet toe wat voor kleur of rang je hebt, wij zijn één


  Maak melding
 49. De meeste reacties zijn zo ongelovelijk dom dat ik last krijg van plaats vervangende schaamte.
  Welke idioot gelooft deze NDP onzin???

  Is het – in het geval van forum leden onder de 35 – werkelijk zo slecht met het onderwijs in SME gesteld en – bij de ouderen – zijn ze werkelijk zo vroeg aan het dementeren dat ze zich niets meer herinneren.


  Maak melding
 50. @Meme Black Jaguara #23
  Er zijn honderden van dergelijke sites waar idioten hele en halve leugen op zetten. Maar omdat op internet staat is het nog niet waar.

  @E. Buitenman
  Vergelijk DDB aub niet met A de /kom en andere. Dat waren altruisten, DDB is een ras echte egoistische, opportunistische intrigant.


  Maak melding
 51. Geachte Neus (reactie no. 58),

  U stelt dat wij Desire Bouterse niet moeten vergelijken met Anton de Kom, omdat u van mening bent, dat hij Bouterse een ras echte egoistische, opportunistische en intrigant is.

  Maar ook al zou hij dat allemaal wel zijn, dan nog is dat voor ons geen reden om hem te vermoorden en zijn organisatie met wortel en tak uit te roeien, zoals Ronald Venetiaan dat jongslede aan de gemeenschap duidelijk maakte.

  Trouwens, de vergelijking van Desire Bouterse met Anton de Kom gaat bij ons juist wel op en niet die vergelijking alleen. Eerder hebben bij bewijzen aangedragen ter verduidelinking van de vergelijking tussen het zogenaamd decemberproces en dat van Jezus van Nazareth.

  Maar het gaat nog verder wanneer je je kop voldoende durft uit te steken richting de ‘geschiedenis van Suriname’, waarbij het door de koloniale regering op allerlei manieren gerechtvaardigd werd, om Otto Huiswoud, Simon Sanches en Anton de Kom voorgoeg uit Suriname te verbannen.

  Kijk zelf naar de rede waarom de Marronstrijder Boni gevangen genomen moest worden, levend of dood. Hij werd tenslotte onthoofd (Mere De Boni-vallen).

  Kodyo, Mentor en Percent werden in hartje Paramaribo (Heiligenweg), levend verbrand. En van de slavin Misi Alida werd op klaarlichte dag een borst afgehakt met een kapmes (houwer).

  En hoe staat het met het schrijend kleintje van de zwarte moeder, die samen in de boot was met haar meesteres Susanna Duplessie. U kent het verhaal toch wel?

  Dus dit gebeuren rond Desire Bouterse is voor ons vooral, beslist niet nieuw, onze Surinaamse geschiedenis staat er bol van, alleen zal je die geschiedenis moeten kennen.

  En wij van de Bewustzijnsbeweging, maken slechts gebruik van onze ‘Recht op Vrije meningsuiting’, om ons volk bewust te maken van de actuele situatie, namelijk de moordplannen op Desire Delano Bouterse en zijn zoon Dino Bouterse, inclusief de organisatie waaraan Desire Bouterse zelf voorzitter van is, de Nationale Democratische Partij Suriname.

  En als u Cornelis Gerard Anton de Kom, Otto Huidwoud en Simons Sanches inderdaad wel gekend had, dan zou die vergelijking met Desire Bouterse bij u zeker wel opgaan.

  Momenteel wordt er van alles gedaan om leden van het comite ‘Een Waardig Standbeeld van Anton de Kom’, de mond te snoeren, d.m.v. de ene rechtzaak na de anderen jegens ons, om elk wisje wasje. Ook wij laten ons niet kisten en gaan deze strijd voor een ‘waardig standbeeld van Anton de Kom’ in Amsterdam-Zuidoost, niet uit de weg.

  Koning Herodes is voor u misschien wel gestorven, maar zijn geest leeft nogsteeds voort in onze wereldgemeenschap. En de houding van zijn nazaten is genetisch bepalend gebleven voor hun gedragingen jegens de mensheid. U hoeft maar de krantenartikelen te lezen en de nieuwberichten te volgen. Niets nieuws onder de zon m.b.t. het zogenaamd ‘Decemberproces’.

  Vandaar ook dat onze militairen genoodzaakt waren om zowel in 1980 als in 1982 en daarna, hard terug te slaan, ter bescherming van vele militaire levens als bugerlevens, omdat wij de geschiedenis van de belagers van ons volk kenden, wij kennen onze geschiedenis.

  En als de omstandigheden dat opnieuw genoodzaken, zullen wij dat weer doen!

  HET IS WIJ OF ZIJ!

  GET UP AND STAND UP FOR YOUR RIGHTS!


  Maak melding
 52. Ps, voor Geachte Neus (reactie no. 58),

  Indien u toch een mondje wil mee roeren in deze discussie omtrent dit zogenaamd ‘Decemberproces’, dan willen wij zo vrij zijn u te verwijzen naar het boek van de Amerikaanse activiste ANGELA DAVIS genaamd ‘IF THEY COME IN THE MORNING..’.

  Veel leesgenot en vooral voldoende wijsheid wensen wij u hierbij toe.

  Tan bun, nomo ….

  waka bun.

  Namens de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya,


  Maak melding
 53. libisma e doe sani , ik zal voor ze bidden , omdat ze in een kerk(plaats van samenkomst)samenkomen om iemand te veroordelen(die misschien reeds is vergeven door god)….in zoeen geval gado e bless bouta !!!, ha , ha …


  Maak melding
 54. Ach, wat weten die witte mannen nu van jagen, Surinamers hebben verstand van jagen, wij hebben binnenlanden waar dat kan, die witte mannen hebben een paar struiken die ze een bos noemen en daar jagen mannen op elkaar want ze boelen daar.

  Dus over jagen moeten ze niet praten en van Bouterse moeten ze afblijven, want het is net als bij diefstal, geen steler zonder heler, als je begrijp wat ik bedoel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES