Bushouders in Suriname blijven actie voeren

3

PARAMARIBO, 5 dec – De bushouders blijven actie voeren. Volgens de beide vervoersorganisaties wordt geen moment ook maar overwogen weer aan de slag te gaan. Na ruim een week lamlegging van het publieke transport zijn regering en bushouders geen millimeter opgeschoten.

“We zijn nog ver van een oplossing”, zegt John Mahadewsing van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie, PLO. Er kan dan ook niet ingegaan worden op de eis van de regering om weer te gaan rijden. Integendeel wordt gekozen voor een ‘verscherping.’ De bushouders hebben daarom ruim een uur gedemonstreerd in de omgeving van het kabinet van president Ronald Venetiaan.

Nadat de politie wist te voorkomen dat tientallen bussen voor het gebouw langs zouden rijden, werd besloten op straat te gaan zitten. Een gesprek dat later gearrangeerd werd met parlementsvoorzitter Paul Somohardjo heeft geen resultaat opgeleverd. De bushouders hebben beloofd terug te komen. Maar de duizenden forenzen zullen voorlopig geen profijt hebben van die terugkeer.


3 REACTIES

  1. Ipv van dat de burgers ook mee staken, gaan ze wachten tot de tarieven verhoogd zijn om te ontdekken dat zij die nieuwe tarieven niet kunnen betalen en dan pas gaan ze willen staken.Staak simultaan zodat de regering een degelijk beleid opstelt waar ze rekening met alles en iedereen houdt. Ze moeten aan alles denken, bus omhoog… welk effect heeft dat op de burger?Men houd allang geen rekening meer met niemand bij de benzine verhogingen.


    Maak melding

  2. ik vind de voorzitter van de plo bushouders organisatie onbeschoft in ongemaniert als je hoord hoe deze mensen tekeer gaat vraag me af wat voor voorbeeld deze mensen zijn voor de gemeenschap begrijp me goed iedereen mag voor zijn of haar recht opkomen maar doe het voorbeeldig .


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.