donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit NederlandPhilomena Bijlhout publiceert memoires

Philomena Bijlhout publiceert memoires

-

Does Travel & Cadushi Tours

Nederlands kortstzittende staatssecretaris ooit, Philomena Bijlhout (50), brengt binnenkort een deels auto-biografisch boek op de markt waarin zij diep ingaat op de tijd na haar gedwongen aftreden in 2002 en haar connecties met het regime van Desi Bouterse. Dat meldt Het Algemeen Dagblad.

Het door haar als ’zeer openhartig’ aangekondigde boek behandelt volgens Bijlhout verschillende periodes van haar leven in Nederland en Suriname, haar ervaringen met Pim Fortuyn, haar betrokkenheid bij de militie en in welk diep dal ze na haar aftreden terechtkwam.

Bijlhout trad amper zeven uur na haar installatie als LPF-staatssecretaris Emancipatiezaken in het kabinet Balkenende I noodgedwongen af, nadat via foto’s aan het licht kwam dat zij in 1983 lid was geweest van de volksmilitie van het regime Bouterse.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

20 REACTIES
 1. vergeet niet Philomena
  dat je het ook te danken hebt,aan die rooie hoost en derest. die overal met zijn smoelwerk waarst zou mijn Moeder zeggen.

  Blij te horen dat het weer prima met je gaat.
  je weet tenminste met een wapen om te gaan.
  je hebt niemand vermoord,Blijf vooruit kijken,doe wat je nog wil bereiken en succes.

  Akuba.


  Maak melding

 2. Wie zit op het gezwam van deze opportunistische tante te wachten!
  Eerst de revolutie ondersteunen en joost mag weten wanneer ze weer haar biezen had gepakt richting Nederland om notabene bij de LPF te gaan!!
  Volgens mij was de volksmilitie om Suriname te verdedigen tegen een vermeende nederlandse invasie en eenmaal hier dient ze de mensen waar ze zich eerst tegen afzette!!
  Ze heeft nog niet in de gaten dat ze door zowel Suriname als Nederland uitgekotst is!!
  Niemand is in jou geinteresseerd en slijt maar de rest van je leven in Nederland waar je na een bejaardetehuis wel begraven/gecremeerd zal worden en hou ondertussen je waffel!!


  Maak melding

 3. Alle zogenaamde bewijzen met fotomateriaal is after all een storm in een glas water gebleken. Zeg eens een vies woord? En dan wordt steeds gehoopt de naam Bouterse te willen horen door sommige loosers.

  Die ziel is met zijn 15 zetels in DNA van Suriname reeds lang vrijgepleit van zaken, welke hem voor anderen onacceptabel maken.

  Where are we talking about? Fhilomena, “laat je niet slachtofferen”. In tijd zal je wel het gelijk aan je zijde hebben/krijgen. Het is het wordingsproces vanuit het vroegere slavenbestaan slechts. Wellicht zullen wij nog meer te verduren hebben.

  Dat machtig “beest” HET VOLK.


  Maak melding

 4. Het moet wel de waarheid zijn want je had nooit lid van de LPF moeten worden, wie wordt lid an een partij die minderheden vertrapt.
  Maar goed, succes want dat verdien jezoals elk mens dat ook nodig heeft om te leven in deze wereld van hypocriten.


  Maak melding

 5. schaamteloos,moet zij ook een boek gaan schrijven over haar misdaden.om zo aan haar financieen te komen .ze moet zich dood schamen.en zo komen deze gasten weer in de schijnwerpers.ze heeft het geprobeerd maar het is haar lekker niet gelukt


  Maak melding

 6. @ Prappie

  Typisch weer zo’n dong negre “kraboe” reactie!

  Het valt me op dat veel Negre Suri’s onbezonnen hard zijn tegen hun eigen konderé mang’s. Pure frustatie!!!

  Deze Dame heeft inderdaad flinke imago-schade opgelopen, maar dat hoeft nog niet het einde te betekenen. Kijk naar Lubbers(ongewenste intimiteiten), die nu door NL. weer voor allerlei zaken wordt voorgedragen of Rob Oudkerk(hoerenloper) die weer op tv verschijnt, alsof er niets is gebeurt.

  Mevrouw Bijlhout heeft in de hetze tegen de LPF naar mijn mening een nobele maar zeer overhaaste beslissing genomen om af te treden. Zie de trukendoos van andere politici, en de overwonnen moties van wantrouwen.

  Met de portefuille die ze zou krijgen kon ze van betekenis zijn voor de achtergestelde allochtonen vrouwen in NL.

  Jammer, Jammer!!!

  Van mij krijgt zou ze die tweede kans wel krijgen!!!


  Maak melding

 7. Schaamteloos,misdaad

  annemarie

  ze heeft tenminste wat gedaan,om eerlijk haar geld te verdienen, jij nu,je bent gewoon jaloers blakka sma hay baya.

  Akuba


  Maak melding

 8. blakaman is het niet genoeg om ons zelf als ongedisciplineerde te gedragen. leest dat boek van wij slaven, om te weten te komen hoe de wetenschappers over de negers praten
  dit doet echt zeer, maar nu begrijp ik het, wij gunnen mekaar het daglicht niet. hoe komt het, dat wij steeds negatief over de ander praat. dit alles vindt u in wij slaven.


  Maak melding

 9. Ik vind het zo dom dat surinamers niet eerst nadenken voor ze hun landgenoten door het slijk halen.Wat heeft die vrouw nou misdaan als ze haar carriere een andere wending probeert te geven.Jullie hebben ook respect voor venetiaan,maar vergeet niet dat er ten tijde van de npk-regering geen enkele volkswoning is gebouwd.en gek genoeg gaat men in suriname ook weer van start met de krin kondre actie,ook iets uit de revo tijd.Surinamers wordt wakker en bundel samen.Want door verdeel en heers politiek weten we nogsteeds niet dat we een eenheid moeten vormen willen we ons land vooruit helpen.Neem een voorbeeld aan de hollanders zij bedenken al hun misdaden met de zogenaamde mantel der liefde.Zelfs hun geestelijken die spraken hun wandaden in de slavernij goed.wake up mi kondremang


  Maak melding

 10. @BALONGTIE Ik ben werkelijk een dong negre, maar deze negre wil zich niet indentiviseren met mislukkelingen die voor jou een rolmodel zijn!!
  De helden van deze negre zijn Nelson Mandela, Maarten Luther King,Sidney Poitier,Denzel Washington,Forest Whitaker,Millie Scott,Raymond Bonjasky en nog een hele rij!!!!
  Ik heb niets met figuren die negres voor schut zetten, zodat die bakra’s een fatoe op ons kunnen breken!!!
  Klamp jij je maar vast aan trash, want soort zoekt soort!!!!!!!


  Maak melding

 11. @prapie

  Ik had het over Negre Suri’s en niet over Afro-amerikanen. De personen die je opsompt zijn one out a million zwarten die op dat niveau zijn gekomen.

  Ik merk uit je reactie dat je geen oog voor nuance heb. Je stelt je als Negre??? erg kwetsbaar op en zal op deze manier ook altijd een underdog blijven. Dat de Ned. media deze vrouw heeft geruineerd, betekend nog niet dat ze een kwaaie tante is. Ik zou het op prijs stellen als je reageert op mijn inhoudelijke argumenten, en niet opnieuw maar wat in het rond tettert.

  Maar goed, ik zal er maar van uitgaan dat je met jou uitlatingen op de persoon(PB) speelt, en dat je niet redeneert vanuit een overtuiging.


  Maak melding

 12. DAAR GAAN ZE WEER waarom moet dat zo zijn is dat een hebie dat achter is gebleven na al die katibo surinamers toch rijk elkaar de hand hebben jullie wel ogen om te zien wat er gebeurd elke surinamer die in de politiek gaat in nederland moet zwijgen en mee lopen met die bakras anders is het exit en vele hebben dat meegemaakt opkomen voor je mensen is verboden opo oeng ai en niet zo dom zijn om elkaar in de haren te vliegen verdeeld heid dat is hun kracht
  groetjes opo kondre mang oeng opo
  apokoejesie AIVB


  Maak melding

 13. @Balongtie of is het een alias voor PB.
  Ik begrijp dan waarom jij je in je kruis getast voelt!!
  De amerikaanse negres die ik genoemd heb zijn ook negres!!
  Ook heb ik slechts twee namen genoemd van surinaamse negres en heb daarbij aangegeven dat er nog hele rij zijn waar ik trots op ben!
  Ik ben geen struisvogel die zijn kop in het zand steekt en opkomt voor figuren die er een potje van maken!!
  Met jou beperkte verstandelijke vermogen snap je niet dat de media graag mensen in het algemeen beentje wil lichten als dat hun gelegen komt, want diezelfde Lubbers en Rob Outkerk zijn door hun afgebrand!!!!!!
  Nixon moest zelfs aftreden door de media en Clinton heeft daar ook een koekje van gehad!!
  Het ontgaat jou zeker dat zelfs marokkanen en turken die niet de achtergrond hebben als ons surinamers het op politiek gebied beter doen!!
  Waar zou dat aan liggen??!!!
  Door figuren als jou die mislukkelingen koesteren blijven we juist in die underdog positie!!
  Door woorden als nuance te gebruiken wil je indruk maken maar je snapt er geen ene malle moer van, dat we juist mensen nodig hebben die ons verheffen en geen halve zolen!!!!!!!
  Door achterlijke figuren als jou besef ik dat we nog een lange weg hebben te gaan!
  Ik laat het hierbij , want dit is geen discussie forum, maar een(1) waar je jou mening mag geven over het artikel en dat is wat ik heb gedaan niet meer en niet minder!!
  Dat je als billenpoetser voor PB wil spelen is ook jou goed recht!!


  Maak melding

 14. @prapie

  Je heb idd gelijk dat dit geen discussie forum is, en ik zal na deze reactie dan ook stoppen.

  Nee, ik ben geen PB, en ik heb gemerkt met jou tunnelvisie geen land valt te bezeilen.

  Je doet me denken aan de schare die met Jezus meereisde door Jeruzalem. In het begin was het “Hossana Hossana en niet lang daarna “kruisig hem”. Prototype Hypocrieten.

  Deze Dame heeft het politieke spectrum niet gedwongen verlaten maar de boetekleed aangetrokken om vervolgens uit eigen beweging weg te gaan. De reactie van Bea spreek dan ook boekdelen, namelijk eervol onslag.

  Ik ben blij dat ze weer in de publiciteit treed en zich niet laat ontmoedigen door hypocrieten zoals jij.

  Je binnenste wordt verteerd door bitterheid man. Het zal je op den duur opbreken.


  Maak melding

 15. Hoe zo memoires, hoe zo diep ingaan op periode met Bouterse en hoe openhartig.
  Zij kon zich toch niks herinneren van die periode?
  Ze maakt zich met deze actie nog belachelijker dan ze al was.


  Maak melding

 16. Hoe zo memoires, hoe zo diep ingaan op conecties met Bouterse. Hoe zo “zeer openhartig”.
  Ze kon zich toch niks meer van herinneren.
  Ze maakt zich nog belachelijker hiermee.


  Maak melding

 17. Philomena weet je nog, dat je oom Desi engelse les gaf en dat je bij Radio Suriname Internationaal een head honcho was. Of als journalist samen met onder andere Knoppel de vrije berichtgeving aan censuur onderwierp? Ik hoop dat je al deze dingen nog weet hoor meisje en je rol in de revolutie. Dat je hard gewerkt hebt zal niemand ontkennen en dat je overtuigd was van je gelijk ook niet, maar je moet het je gewoon weer herinneren. Ik weet het nog en ik ken je ook nog, lopend met de andere mensen van de Volksmilitie, zo overtuigd van jullie gelijk. Eindelijk een linkse revo in Suriname, Havana aan de Surinamerivier!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES