Landkaart Suriname behoort overal uniform te zijn

9

PARAMARIBO, 3 dec – Suriname staat erop dat zijn geografische grenzen overal ter wereld uniform wordt gepresenteerd. Dit stelt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Aanleiding vormen regelmatige klachten over foutieve weergave in binnen- en buitenland. Bij alle internationale en regionale organisaties wordt steeds aangedrongen op het aanhouden van de exacte weergave.

Vooral met de weergave van de oostelijke en westelijke grenzen wordt meer dan eens de hand gelicht. Gebied dat Suriname toebehoort wordt of niet aangebracht of als ‘betwist gebied.’ “Suriname heeft bij zijn toetreding tot de Verenigde Naties op 4 december 1975 zijn landkaart, landsgrenzen en de officiële naam van de staat gedeponeerd”, stelt Buitenlandse Zaken.

Van regeringswege wordt steeds aangedrongen op gebruik van de juiste landkaarten. “Het gebruiken van de juiste kaarten is een nationale aangelegenheid en elke Surinamer dient zich nationaal op te stellen en de juiste door Suriname uitgegeven kaarten te gebruiken”, aldus Buitenlandse Zaken. Er wordt dan ook consequent nationaal en internationaal geprotesteerd tegen het gebruik van onjuiste kaarten.


9 REACTIES

 1. en als je naar de website van de VN gaat… is het ook verkeerd aangegeven. als naar fao gaat ook verkeerd zelfs…. googlemaps heeft het verkeerd staan… dus wat wil buza nu van ons hebben?
  loos alarm van buza , aanstellerij want ze doen niets om het te corrigeren. ze protesteren ook helemaal niet, anders was het als eerste op de website van vn gecorrigeerd.


  Maak melding

 2. Wat is die vrouw toch dom! Klagen helpt niet, aktie wel.
  Bijvoorbeeld al die ambtenaren die op non-actief zijn en thuis zitten te niksen aan het werk zetten en het internet laten afstruinen op zoek naar verkeerd afgebeelde landkaarten van Sur. Laten die ervoor zorgen dat waar nodig deze gecorrigeerd worden. Niemand gaat het voor je doen, sufferd!


  Maak melding

 3. Suriname kan bijvoorbeeld net als Kroatie ten tijde van President Tudjman een staatswinkel oprichten waar Surinaamse vlaggen, correct weergegeven landkaarten, etc verkocht worden…

  Door toerisme komen deze produkten dan overal ter wereld…


  Maak melding

 4. Wikipedia kan zelf gewijzigd worden waarom doe ze dat niet. Google wacht nog steeds op een correcte kaart. Dus waar wachten ze op. Gewoon in actie komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.