vrijdag, mei 31, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijStaking publiek transport in Suriname duurt voort

Staking publiek transport in Suriname duurt voort

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 dec – De staking van particuliere bushouders duurt voort. Na bijna een week is er nog steeds geen oplossing in zicht voor de duizenden die ziin aangewezen op particulier transport naar werk en school. Overheid en bushouders lijken zich te hebben ingegraven.

De bushouders zeggen niet te kunnen voldoen aan de voorwaarde om eerst het transport te herstellen, voordat onderhandeld kan worden. “Dat kunnen we niet doen. We hebben het eerder gedaan, maar zijn bedrogen uitgekomen”, zegt John Mahadewsingh van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie, PLO. Nu wordt erop gestaan dat er een besluit komt.

De bushouders willen een verhoging van ruim vijftig procent. De overheid biedt hooguit twaalf procent. “Dat is onaanvaardbaar. De prijzen van brandstof en onderdelen en de kosten van levensonderhoud schieten omhoog. Hoe moeten we overleven”, aldus Mahadewsingh. De staking heeft zijn weerslag op het onderwijs en het bedrijfsleven. Volgens ondernemers is de afzet afgenomen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Het vervoeren van personen/goederen in gans Suriname is een uitgesproken overheidsaangelegenheid. Dat krijg als de eens zo statige lantibus wordt uitgehold door particulieren, die overigens alleen belangstelling hebben in florerende routes.

  De mensen van de Kraneweg mogen dus stikken.


  Maak melding
 2. Schandalig dat de overheid deze uitbuiters die twaalf procent verhoging heeft geboden. Alsof het Surinaamse volk al niet voldoende lijdt. Wat mij betreft wordt het busgeld geen cent verhoogd. Iedereen heeft het moelijk, laat die buschauffers ook een steentje bijdragen in plaats van meer te eisen van het volk. De regering hoort het volk hierin te beschermen. Als die buschauffeurs geld willen moeten ze maar werken.
  Dat ze niet willen gaan werken zegt al genoeg. Ze hebben het volk al voldoende uitgezogen en hebben dus geld zat.
  Het enige wat de overheid kan doen is het busvervoer in overheidsdienst uit te voeren. Landsbussen inzetten zodat het volk op vervoer kan rekenen. Degenen die het tot nu toe gedaan hebben zijn al te rijk. Laat de uitbuiting nu meteen ophouden.


  Maak melding
 3. Ik vraag me af wanneer Surinamers zich als volwassenen Zullen gedragen. Maar met zulke regeringen zal dat niet gebeuren, zakkenvullers zijn het en de bevolking op een zijspoor schoppen. Misschien heeft het eefect als de bevolking 1 week laat merken dat zij de bus niet nodig hebben en dus ook geen benzineverkoop.


  Maak melding
 4. dit is het juiste moment om een goede openbaarvervoer tot stand te brengen. laat TCT in turkye bussen aan schaffen, daar hebben ze perfecte bussen die kunnen worden ingezet voor het openbaar vervoer in Suriname.


  Maak melding
 5. Pinto en Mama Lobi,

  Dus dan mogen alle parlementsleden vrij en blij op de Staat teren voor reisjes en reisgelden per dag.

  En de hardwerkers maar de dupe laten zijn ???
  Denk eerst maar wat er speelt in de politiek alvorens gekke bekken hierp te trekko…
  Vriendelijke Groeten,…


  Maak melding
 6. Vnoshine jij loopt uitteleggen maar u zal uit vaatje jaren ’80 moeten tappen.
  Het land werd in de jaren ’80 leeg gesmokkeld(contra systeem..anti vooruitgang) en nu dan winkelsvol maaarrrrrrrrrrrr paaiza na hi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES