maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameUitschakelen Surinaams parlement overbodig streven

Uitschakelen Surinaams parlement overbodig streven

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 nov – “Niemand hoeft het parlement uit te schakelen, de coalitie heeft dat al lang gedaan.” Dit zegt parlementariër Jenny Simons van de NDP. Als minister Santokhi van Justitie & Politie beweert dat het Desi Bouterse daarom is gedaan, klopt dat dus niet. Het zou een open deur intrappen betekenen.

Het feit alleen al dat het parlement al ruim drie maanden niet meer bijeen is gekomen, spreekt boekdelen. “De minister denkt dat de samenleving water in het hoofd heeft. Als hij vindt dat de openbare veiligheid in gevaar is, moet hij naar het parlement komen”, zegt Simons. In plaats daarvan wordt gekozen voor het uittekenen van allerlei scenario’s tegenover de pers.

Dat is moeilijk te accepteren als niveau voor het aankaarten van zaken die te maken hebben met de nationale veiligheid. Het wordt dan ook moeilijk uitspraken op hun waarde te schatten. Voor Simons is deze aanpak tekenend voor het bestuur. “Het lijkt alsof het de regering is die zaken grimmiger wil maken. Er wordt een sfeer geschapen van grimmigheid door mensen die acties willen voeren van te voren te beschuldigen van terrorisme.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. simons gebruik jou verstand en lul niet zo dom want jou voorzitter is nooit verschenen in het parlement maar hij strijk iedere maand zijn geld op zoveel houd hij van suriname wie staat op de podium andere bedreigen en allerlei dreigende taal de samen leving spugen jou voorzitter en als er word gereageerd dan heb je de poppen aan het dansen nog een nacht slapen dan is het zover dan zal jij simons zien en horen hoe gevaarlijk en laf de man is voor wie jij en die andere ezels het opnemen iemand die het land totaal wil vernietigen voor lijfbehoud.


  Maak melding
 2. HOI LEZERS,

  mAAR WAAROM HEEFT DHR. DD. Bouterse niet in het parlement niet aangehaald dat hr. santoki een drug smokkellaar is???

  En andere beschuldigingen.


  Maak melding
 3. je kan weer zien wie allemaal hier als kippen reageren.
  Het probleem in suriname is veel groter dan men denk Bouta is niet het probleem. het probleem is de overheid zelf het volk heeft brood en water nodig maar wat doet de over heid ze vullen hun eigen zakken het volk gaat dan automatisch kiezen voor bouta en daat zit de macht van bouta. al gaan jullie hem straffen zijn macht wordt groter. Die boeven stelen van de burgers en nu ropen de VHP mensen wij moeten verdedigen wat wij met bloed en tranen hebben op gebouwd. Nou VHP kijk ook in je eigen tuin geld ook voor Somo en Vene.
  Bouta heeft i fout gemaak maar heeft teminste heelveel voor het land betekend. als hij aan de macht kom kom ik terug
  oeng tang boeng


  Maak melding
 4. SIMONS is niet dom, over het verstand van de gene die dt denk en of zegt heb ik mijn bedenkingen maar die hou ik voor mezelf.

  Als je beschikt over relativerings en goed denk vermogen, dan is het heel simpel dat de SU overheid werkelijk troebelwater aan het produceren is waar men helderwater had belooft.
  Laat wrok en afschuw jegens anderen niet bepaalen hoe je de situatie bekijkt.

  All the best DDB!!!


  Maak melding
 5. Juridisch moet je over harde bewijzen beschikken als je iemand zijn naam noemd bij beschuldigingen . Daarom noemd Bouterse Santoki als Sherrif , maaar vergis je niet bouterse zegt niet zomaar iets.De “b.v.d.” van bouterse is de beste in de regio.

  Grootste poppeblazer vind ik die spong want die moet koste wat kost Botuerse laten boeten voor moord terwijl hij zelf nu de verdediging heeft geaccepteerd van dhr Nijbroek en Guman die openlijke moord hebben gepleegd en jaren vrij rond hebben gelopen.Van mij mag spong zijn kop in een wc pot steken .

  Bouterse zegt ook bekeerd te zijn in de Heer . bijbelse tekst ” als god met je is , wie kan dan tegen jouw zijn” .

  Het kan dus nog heel spannend worden , ” wat zal god doen” met “toysoldiers” die bouterse willen hangen.


  Maak melding
 6. @DU
  Als er iemand is die echt dom reageert, dan is het de persoon achter de schuilnaam DU! Je mag een eigenmening maar als je persoonlijk wordt en gaat schelden en ongenuanceerd blijft kletsen ga je zelf in je eigen onzin geloven.

  Als er harde aanwijzingen zijn, dan moet er worden opgetreden. Denk aan een aanhoudingsbevel. Ipv voor de pers stoere taal te gebruiken.

  En wat hetuurU betreft” 30 november” Er zijn 25 verdachten en tientallen getuigen. Dit gaat het land veel miljoenen kosten.En gaat jaren duren. Als die zaak van Gilds dat niet te vergelijken is nog niet kan worden behandeld hoe lang zal deze dan duren?! SU heeft een rechtersprobleem. Pulto, Danoesing enz. Voor goed onderwijs is er geen geld. Doemscanario`s ingegeven door politiek Den Haag aan Chan S. Men probeert de NDP op de lijst van terroristen te krijgen (Spong en Hoost)volgens deze heren is de heer Bouterse op de vlucht? Wat een grap! Luister goed naar mevrouw Simons!


  Maak melding
 7. Maar waarom heeft DHR.DD Bouterse
  niet in het parlement niet aangehaald
  dat hr.santoki een drug smokkelaar is????

  en anderen beschuldigingen

  boyke.

  In het parlement aan wie,kakkerlaken en muizen, je kan zien dat jij ook een type DU bent,begijpt geen moer Nederlands hoelang fucntioneert niet.dus boyke ik verlik jouw ook als sandoppie let op het woord beschuldigen) zo had je het moeten neertypen


  Maak melding
 8. Simons het is niemand anders dan jouw eigen voorzitter D D Boutka die op de berm gestaan en geroepen heeft/had dat de jongebs de zaak moesten onderzoeken. Welnu de zaak wordt onderzocht. Als we klaar zijn met deze zaak komen de andere zaken aan de beurt. Zaken zoals;Moooooiii wannaPIMBA DOTIE waar je man GEERLINKS dir.van was. We willen echt wel weten hoe of het komt dat de zaak teniet is gegaan? Waar zijn die arme arbeiders vandaag de dag?Maak jij en je man je wel hiereens zorgen om/over. BOuta had ooit eens gezegt;
  terwijl joe buk eloekoe in mie(ik zal beleefd blijven) dan ie……opo toe je snapt zeker wel wat ik bedoel anders Akakb sa vertaaling gie joe.
  Zeg aan Boupa dat er pas in 2010 weer verkiezingen zijn in Sur. en tegen die tijd is hij 65jaar oud en zit hij in de bak en let wel behalve als Christoffer hem in de oor komt fluisteren(zachjes zzzzzzelfmoord zzzzzzelfmoord.En tegen de tijd dat hij naar de 80 gaat starten wij een onderzoek naar de dood van de indianen zoals Pico,Gooding.Keerveld mind you om de woorden van dat ding dat Bouterse heet te gebuiken Zolangals de revo duurt zullen wij zijn daden en zijn doen onderzoeken


  Maak melding
 9. Bouterse staat niet boven de wet, punt uit! Als hij niks te vrezen heeft, heeft hij niks te vrezen. Als hij schuldig is, is hij schuldig. Laat het recht zijn gang gaan!


  Maak melding
 10. drama-man wie een kuil graft voor een ander valt er zelf,wie weet komt een ander bij jouw,en liefs je huis influisteren jo dede,en samen met jouw yorka sopu wil vreten.


  Maak melding
 11. Dit noemt Vi-no-ha-bi-no-wan-sjin Rechtsstaat…Democratie..wel mi boi Oom Ro you lobi katibo…wat een zegen NPS…wat een zegen jij hebt met limapotje lopen verkwanselen er is geen gebradenkip meer voor de Suri’s hoor alleen maar braadlucht.


  Maak melding
 12. @nummer 7 sorry hoor maar als simons klaag over het parlement en haar voorzitter die komt nooit opdagen dan heeft zij tog water in haar hoofd weet je ik ben niet van plan om in discussie te gaan met de bouterse aanhang want het is water naar zee dragen .want iemand die zelf vraag om een proces en die komt er en dan zeg die zelfe persoon ik gan niet wie houd dan wie voor de gek op de de kern vraag is mag een land mensen die op zeer brute manier moorden hebben gepleeg berechten daar gaat het om en alles .


  Maak melding
 13. Boyke slaap niet weet jij hoe de Surinaamse Politie werkt..van uit de top…waar Tjander Santakie was..mi-boi laten wij stil blijven hoor…de politie, de politie met geld Boyke miki unu tan pi….Vinoshie is niet update..zijn brilglazen zijn van de jaren ’50 an no sabie….maar mi-boi laten wij stil blijven hoor…unu sabi dati Tjander Santakie miki en a mik diki.
  laat hem hierop anwoorden.


  Maak melding
 14. Du-tje.

  Ben je misschien een geregelde ambassade- personeelslid of ben je daar met een front beurs?
  Al zou heel Suriname in elkaar storten blijf je toch die illegaal aan de macht gekomen corrupte bende verdedigen.

  Wake-up!!!


  Maak melding
 15. @zwerver weet wat illegaal was de revolutie volgens mee weten velen van jullie niet het in een democratie aan toegaat jullie verdedigen een moordenaar die land en volk heeft geknecht vemoord drugs crimineel radio station kapot geschoten journalisten gedood democratie verkracht economie in erkaar gestort in het buiteland stond suriname bekend als narco staat de zijn de echte feiten zwerfer nu jij ??? ik kan er nog meer opnoemen ik wil graag jou reaktie hier op


  Maak melding
 16. Front-democratie betekent: 25% v/d stemkaarten niet produceren,15% niet bestellen, stembussen illegaal openen, analfabete fronters benoemen tot stemburo-voorzitter en geen leden v/d oppositie bij de telling aanwezig.

  Ik hoop dat je net zo jong bent als je “lijders” want die gaan zowiezo met pensioen.

  Grt…


  Maak melding
 17. Geachte redactie,

  Het feit alleen al dat het Parlement van Suriname al ruim drie maanden niet meer bijeen gekomen is, spreekt volgens het Parlementslid Jenny Simons, inderdaad boekdelen. Dit betekent dat van een ‘Parlementaire Democratie’ infeite nauwelijks of geen sprake meer is of kan zijn. Men spreekt hier van een ‘PARLEMENTAIRE DICTATUUR’.

  En daar waar Westerse landen waaronder het Koninkrijk der Nederlanden, volledig over deze situatie zwijgen, DAAR HET HIER GAAT OM DE NDP EN DESI BOUTERSE, geeft aan dat zij ‘debet’ zijn aan de ‘eventuele bloedige gevolgen’ die hieruit kunnen voorvloeien. Omdat geen enkel ‘verstandig en in vrijheid geboren mens’, zich vrijwillig naar de ‘slachtbank’ zal laten leiden, zijn dood toegemoet streden, alsof een mak schaap of een ‘gewillig slaafje. En Desi Bouterse en de Nationale Democratische Partij Suriname zeker niet.

  A SANI DISI FU DEN DOROSEY MAKTI MUSU KEBA NOW!

  Het was deze zelfde toestand, wat maakte dat de Bijbelse ‘Jezus van Nazareth’, indertijd door de Romeinen in bijzijn van het joodse volk, ten onrechte gekruisigd werd.

  Deze Westerse machten, weten zich wel in alles en nog wat overal in de wereld te mengen in binnenlandse aangeleden van andere onafhankelijke landen. Zelf presteren zij het om militair in te grijpen opgrond van ‘leugens en bedrog’, zolang het hun maar goed uitkomt, vooral als het gaat om hun economische belangen zoals zij indertijd deden in Grenada, Irak en Afganistan.

  Maar daar waar democratieen functioneren als diktaturen zoals in Indonisie en Pakistan, blijven zij een levenlang zwijgen als het graf, totdat zij een kandidaat naar hun hart gesignaleerd hebben dat hun goed dunkt om hun belangen tehelpen verdedigen, pas dan zie je hun in actie komen. Zelfs wordt er niet meer naar de vele doden die vielen tijdens die dictaturen, omgekeken.

  Zelfs de vele zinsloze moordpartijen om ‘diamanten’ in vooral Afrikaanse landen, lieten zij oogluikend toe, omdat de moordenaar in hun belang handelden. Zo niet dan worden dezelfde diamanten waar het allemaal om gaat, dan vervolgens weer ‘bloed-diamanten’ genoemd.

  En waar wanneer je als zogenaamde Derde Wereldland terug mept vanwege deze opportunistische houdingvan het Westen, dan is er plotseling zogenaamd stront aan de knikkers, alsof God ons even een bezoek zal brengen, terwijl deze Westerse landen, deel zij van het probleem in menig Afrikaanse- en zogenaamde Derde Wereldlanden, zoals Suriname. Maar doen zij allemaal alsof hun neus bloed, alsof zij van niets afwisten en hun ‘media macht’ mag dan hun ‘leugenachtige houding en begrog’ naar de zogenaamde ‘domme massa’, verder gaan rechtvaardigen.

  Niet anders als met het zogenaamd ‘decemberproces’ tegen Desi Bouterse, maar infeite wil men een politieke partij de NDP, van het politiektoneel doen verdwijnen, schande!

  Wat ons derhalve als Bewustzijnsbeweging vooral zorgen baart, is dan ook dat wat minister Santokhi van Justitie & Politie (VHP) kennelijk van plan is in zij ‘slaafsheid’ jegens vooral het Westen en Nederland, wat net zozeer het geval was in 1980 met de voormalige premier Henk Arron. En dat is dat hij met steun van zijn Haagse vrienden, zijn ‘worst scenario’ tot het einde succesvol meent te kunnen voortzetten, niet beseffende dat ook zijn VHP van het politiektoneel zou kunnen verdwijnen, omdat de ‘vloek van Anton de Kom’ hard zou kunnen zijn.

  En inderdaad, als hij van mening is dat ook de ‘openbare veiligheid’, waar ook hij debet aan is, in gevaar is, dan moet hij naar het parlement komen, zegt Simons. Maar inplaats daarvan, kiest hij en zijn regering, gedominineerd door de VHP/NPS intelligentia o.l.v. Dhr Ronald Venetiaan en dhr. Ram Sardjoe, voor het uittekenen van allerlei scenario’s tegenover de pers, zoals wij eerder stelden; ‘het in inzetten van de media macht’ i.s.m. het Koninkrijk der Nederlanden.

  En de vraag die wij ons allen voortijdig zullen moeten stellen is; wie een eventuele politieke aarbeving als gevolg van deze politieke moordaanslag op Desi Bouterse en de NDP onder het mom van dit ‘decemberproces’, op langertermijn overleven zal.

  Brada Touwslager, Papa Touwjie, zei het in een van zijn nummers heel toepasselijk:

  “NA A FASI FA WE KARI MI, MA A FASI DATI MI E PIKI”!


  Maak melding
 18. Laat Simmons haar hand in der eigen boezem steken hoor. Ook parlementariers van de oppositie zijn vaak op reis en dus afwezig in het parlement. Haar eigen leider bouta is zelfs bar weinig aanwezig in het parlement.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES