Surinaamse regering wil dialoog met stakers

4

PARAMARIBO, 29 nov – De regering wil opnieuw onderhandelen met de stakende leraren en bushouders. Dit meldt de ministerraad. Besloten is aparte ministersteams in te stellen om de onderhandelingen te leiden. Als voorwaarde wordt gesteld dat de acties worden opgeschort.

Voorlopig is daar nog geen gevolg aan gegeven. Voor de derde opeenvolgende dag blijven de poorten gesloten van alle publieke middelbare scholen. In zowel Paramaribo, Wanica als Nickerie is gehoor gegeven aan de stakingsoproep van de Bond van Leraren. Ook blijven duizenden forenzen verstoken van transport. Het effect van de acties van de bushouders zijn merkbaar in onderwijs en bedrijfsleven.

In het basisonderwijs wordt minder optimaal les gegeven, daar vooral leerlingen verstek laten gaan. Bedrijven klagen over terugvallende omzetten. Hoe lang de acties zullen duren valt moeilijk te zeggen. Het team voor onderwijs moet gaan onderhandelen met zowel de BvL als de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname. Eventuele voorstellen gaan dan naar de ministerraad.


4 REACTIES

 1. Deze verkwanselaars moeten jullie naar huis sturen…nogmaals geloof nooit in dieven boeven en schurken….never.. trap er niet in…het zijn zware liegeren en bedriegers, Tamara you sa bari maar dan a lati…mik din man go home brother and sisters….bikasi…mama hungry…papa bloot…din pitani wan ai fu go roof.


  Maak melding

 2. Waarom werd er niet eerder aan een “dialoog” gedacht????Moet het eerst altijd zover komen????Dit getuigd van laksheid en arrogantie door de regering.Ik heb het al keer op keer gezegd dat mede door deze houding van de Surinaamse regering(lees NPS,VHP c.s)er een coup moest komen in ’80.


  Maak melding

 3. Nix geen actie’s stoppen, de ministerraad moet betalen, dus gewoon toegeven dat het per 01 jan 2008, $rd 1,30 per rit wordt , en dan per oi juli 2008 wordt het gewoon $rd 1,50.

  Eens kijken of ze dan nog willen reizen, snoepreisjes maken…. Boeven en dieven bij elkaar, en noemen zich regering…. Volk kon op voor je eigen belangen, van dieven krijg je het niet………….
  Vriendelijke Groeten,…………


  Maak melding

 4. Suriname,

  Dat land zal nooit vooruit komen. De hoofd reden is 85% van de bevolking is oerstom tot olie dom.
  Het maakt nauwelijks uit in Suriname of iemand een goede of hoge opleiding heeft.

  In Suriname lijkt men te leven op een eiland en alleen op de wereld. Men heeft in dat land geen benul idee van wat elders op de wereld afspeelt.
  En het gekke ervan is als je de doorsnee Surinamers ziet zou je denken deze mensen zijn ontwikkeld en goed gebekt maar na een uur met een aantal te hebben gesproken dan weet je waarom dat land niet vooruit komt.

  Jammer voor zo’n land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.