maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePG Suriname en ambassade mogen best buren zijn

PG Suriname en ambassade mogen best buren zijn

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 nov – Moreel, legaal of anderszins is geen enkel bezwaar denkbaar tegen het vestigen van het Parket van de procureur-generaal naast het gebouw van de Nederlandse ambassade. Dit zegt Sharma Lakhisaran, topfunctionaris op het ministerie van Justitie en Politie. Vreemde mogendheid of niet, het één mag het ander niet uitsluiten.

Het Parket moet normaal kunnen functioneren en vertrouwen kunnen uitstralen in zijn neutraliteit. “Ik zie het probleem niet, als je niks te verbergen hebt en je conform de regels werkt, mag je staan naast wie je wil”, zegt Lakhisaran tegenover Dagblad Suriname. De plannen voor het vestigen van het Parket, een gerechtsgebouw voor strafzaken en een kantoor voor de rechtercommissarissen, gaan dus gewoon door.

Voor eventuele bemoeizucht wordt niet gevreesd. “Men mag kijken als je niets te verbergen hebt. Het belangrijkste is dat het werk wordt gedaan”, aldus Lakhisaran.
Dus wordt niet te zwaar getild aan het toeval. “Als je zegt dat het onwenselijk is, is dat een andere zaak. De vraag is of minister Santokhi (van Justitie & Politie) dat wel geraden of niet geraden acht. Dat is een beleidsbeslissing, maar er is wettelijk geen enkel beletsel om het te doen”, zegt advocaat Fred Kruisland.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. iedereen weet dat het kan, Sharma Lakhisaran!!!

  maar gezien de relatie Suriname-Nederland is het NIET verstandig om zo’n belangrijk instituut dat bijdraagt aan de onafhankelijke rechterlijke macht in Suriname, naast een Nederlandse Ambassade noch een andere ambassade van een vreemde mogendheid te situeren.

  Met dit soort beslissingen zie je in 1 oogopslag dat Suriname noch altijd een BananenRepubliek puur sang is…

  Een land met zo’n grote landoppervlakte kiest ervoor om een Parketgebouw juist naast een Ambassade te plaatsen, niet wenselijk natuurlijk…


  Maak melding
 2. En de scholen,het allerbelangrijkste instituut,vervallen maar,voor een PG en kantoor voor de rechtercommissaris je nek uitsteken is veel belangrijker noh?Het huidige gebouw ,is nog in perfecte staat.Maar tja die slaven willen laten zien aan hun slavenmeester ,dat ze nog steeds slaven zijn.
  In Paramaribo en omgeving is er plaats zat voor zo een gebouw,waarom naast de Nederlandse ambassade?


  Maak melding
 3. ik vraag me af of de mensen weten wat het woord katibo inhoud. en koppel gelijk een vraag daaraan hoe heet het als een surinamer zijn eigen volk onderdruk en knecht een dictator met name en die zelfde man word op handen gedragen hoe heet dat leg mij dat a.u.b uit .


  Maak melding
 4. potie die dame is niet dom ze heeft het goed bekeken, ze wil het alleen maar makkelijk maken om te kunnen vluchten uit suriname.De pahjong waaiers beginnen de nattigheid te voelen en raakt op drift.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES