Suriname bungelt onderaan regionale welzijnsladder

5

PARAMARIBO/BRASILIA, 28 nov – Suriname bevindt zich qua sociale ontwikkeling bij de laagst presterende Caribische landen. Dit staat in het zojuist in Brasilia uitgegeven Human Development Report 2007-2008 van het VN Ontwikkelingsprogramma, UNDP. Op de ontwikkelingsindex van zestien Caribische staten neemt Suriname de twaalfde plaats in.

Alleen St. Vincent, Guyana, Jamaica en Haïti presteren slechter. Barbados staat nummer één, gevolgd door de Bahama’s en Cuba. “Suriname valt in de middenmoot en doet het niet zo slecht. Wat de armoede-index betreft staat het land zelfs op de vijfentwintigste plaats uit een lijst van honderd en achtentwintig ontwikkelingslanden”, zegt UNDP-functionaris Osean Jones, tegenover de Ware Tijd.

Suriname’s ontwikkelingsindex is verbeterd van 0,755 naar 0,774. Op de wereldranglijst van honderd en zeven en zeventig landen levert dit de vijf en tachtigste plaats op. “Belangrijkste doel van het rapport is het aanwakkeren van discussies om in te spelen op specifieke ontwikkelingsuitdagingen”, aldus Jones. Behalve op inkomen en bnp, wordt ook gelet op welzijnskarakteristieken als gezondheidszorg, levensverwachting en onderwijs.


5 REACTIES

 1. Wat had je anders verwacht!
  En de Surinaamse leiders bungelen BOVENAAN de welzijnsladder!!!
  That`s the true!
  Want de bevolking is onbelangrijk, die hebben ze alleen maar nodig om stemmen te winnen en zo hun zakken te vullen.


  Maak melding

 2. Hoe wil jij dat een land vooruit moet komen met zoveel malversatie’s en boeverij en dieverij…bestaat niet b.v. Holland moet zich dood schamen dat zij met Front zaken doet.
  Men knecht de bevolking voor Katibo

  Met schurken komt een land nergens.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.