Stakingen in Suriname worden onverkort voortgezet

6

PARAMARIBO, 28 nov – De stakingen van particuliere bushouders en leerkrachten in het middelbaar onderwijs gaan door. In de respectievelijke conflicten met de regering zijn geen nieuwe lichtpunten merkbaar. Bijgevolg is het openbaar transport vrijwel geheel lamgelegd. Middelbare en kweekscholen houden de poorten dicht.

Volgens voorzitter Wilgo Valies van de Bond van Leraren, BvL, is er geen enkele aanleiding de acties op te heffen. “We hebben lang genoeg gewacht op een positieve aanpak van de problemen in het onderwijs. We zijn al jaren bezig met het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, maar resultaat blijft uit.” Net als de bushouders vindt Valies het puur toeval dat nu actie gevoerd worden.

Met het aanstaande strafrechtelijk proces rond de Decembermoorden zou het niets te maken hebben. Van Valies mag en moet het proces doorgaan. “Maar we kunnen niet alles ophouden, omdat er een strafproces gaande is.” De deur wordt opengehouden voor onderhandelen. Maar dan moeten harde afspraken worden gemaakt over verhoging van lonen voor de leerkrachten en voor de bushouders over tariefaanpassing.


6 REACTIES

 1. Mangal komt dit ook van Bouterse zoals jullie allen beweren,stelen heeft Bouterse
  ook hiermee te maken. Vluchten of zichzelf van kant maken vergeten jullie dat maar,hij is een te gelovig mens, jullie moeten een ding weten dat Hij: Bouterse niet alleen staat,Men heeft het recht voor hun problemen op te komen,jullie vreten daagelijks jullie biefstuk,wat heeft het volk van Suriname op tafel ?alleen ellende.


  Maak melding

 2. Wie zet Sur nu in de uitverkoop.Weer een chinees bedrijf die 240000ha bos (concessie)heeft aangevraagd.Het bedrijf is geld op de beurs aan het ophalen om onze oerwoud te vernietigen.Hebben biglip en kornuiten gehoord over erosie?Als deze lui niet kunnen nadenken dat straks ook hun kinderen en kleinkinderen in de door hun opgeroepen shit terechtkomen,hoe gaan ze aan het volk kunnen denken.Raddraaiers zijn het.Hang ze op.


  Maak melding

 3. jullie antie democraten mogen alles proberen om de rechtzaak te stoppen maar het is te laat niemand is boven de wet dus bouterse ook niet je zal zien dat hij net kleine jongen vrijdag zich meld en doet hij dat niet word hij opgehaald want de schrijf de wet voor en iedere burger in suriname moet zich aan de wet houden sommigen mensen kunnen jammer genoeg die discussie niet zuiver voeren ze beschuldigen andere van de zelfde dingens die dictator bouterse heeft geflikt in suriname . de vraag moeten jullie beantwooren is bouterse boven de wet en de gene die ja zeggen laat jou nakijken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.