zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieInternationale waarnemers bij proces Suriname

Internationale waarnemers bij proces Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 nov – Internationale waarnemers zullen het proces tegen de vermeende betrokkenen bij de Decembermoorden gaan volgen. Onder hen zijn onder anderen een waarnemer van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en een waarnemer van de minister van Justitie van de Nederlandse Antillen.

Dat zei de woordvoerster van de krijgsraad, het rechtsorgaan dat de strafzaak gaat behandelen dinsdag. Volgens haar heeft de Surinaamse regering deze internationale waarnemers gevraagd de zeer beladen rechtszaak te volgen. Dit om ook internationale openheid te geven over het proces en te laten zien dat alles volgens de regels gaat.

Er is de Surinaamse regering veel aan gelegen om deze historische rechtszaak goed en zuiver te laten verlopen. Dat is volgens ingewijden ook de reden dat president Ronald Venetiaan zich nauwelijks over de zaak uitlaat.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Het wordt spannend nog 3 nachtjes slapen en dan is het zover!!!!Dan hoop ik dat men iets tegen Bouterse kan beginnen zo niet laat ze maar vast hun reiskoffers pakken want Suriname zal niet meer leuk wonen voor hun zijn door hun gezichtsverlies.Ze hebben het gepresteerd om een regering te vormen met de minderheid van het Surinaams volk.Kan toch ook NOOIT goed gaan!!!


  Maak melding
 2. Internationale waarnemers, jaja,,
  Vene bedoeld interventie door buitenlandse troepen op surinaams grondgebied.

  Zodra boutje is veroordeeld pakken ze hem op en brengen ze hem over naar Scheveningen omdat hij een staatsgevaarlijke persoon zou zijn.

  Domme Vene ziet natuurlijk niet dat hij public choice number one aan het treiteren is.


  Maak melding
 3. Bouterse heb ik gisteren op de tv gezien, en hij was weer aan het shreeuwen. Luister wie zijn bille brandt moet op de blaren zitten en dan druk ik me zeer zacht uit. Ik ben een geboren surinamer en vind dat bouterse de hoogste straf moet krijgen wat mogelijk is volgens het wetboek van strafrecht. Hij heeft goddomme 15 mensen vermoord en daar hoort straf bij in een democratie. Hij heeft zijn tijd gehad en moet boeten nu en hij en anderen moeten weten dat suriname geen afrikaanse land is maar een in ontwikkeling zijnde paradijs op deze aardkloot en dat willen we zo houden ook.


  Maak melding
 4. hi hi hi hi hi hi ha ha ha ha ha ha
  Ik lach me kapot met al die bouterse aanhangers,wat een stelletje domme en zielige figuren zijn jullie toch.
  Worden jullie toch wakker een keertje man!
  Zo lacht jullie moordlustige held jullie
  achteraf ook uit, en naaid jullie ook nog van alle kanten. LET OP MIJN WOORDEN!

  Kolonel Valk


  Maak melding
 5. Waar waren die mensen in tijd van nood??
  Nu komen ze hun hoofd daar steken om op die manier een graantje mee te pikken via de natuurlijke grondstoffen van Suriname.

  Die mensen moeten eerst hun eigen problemen oplossen in hun eigen land en dan pas met die van een andere bemoeien.
  Suriname bemoeit toch ook niet met anderen landen in soort gelijke situatie’s.

  Suriname moet gewoon de deuren sluiten voor buitenlandse journalisten enz want volgens mij zijn dat juist de mensen die van een mier een olifant maken.

  Komen die journalisten daar om Suriname te helpen?? M’n mars ze komen daar om in hun eigen land veel kijkcijfers te trekken.

  Het is een Surinaamse probleem die Suriname moet oplossen en dat kunnen ze zelf.


  Maak melding
 6. ha ha ha ha,

  beste Su,

  wanneer heeft suriname zijn eigen problemen opgelost…… ze kunnen niet eens de zwervers aanpakken. het enigste wat ze in suriname kunnen aanpakken is….djoekoe.
  suriname wilde toch onafhankelijk zijn……..toch.
  …..suriname bijft afhankelijk van buitenlanders, en kan niet zonder ze. het bewijst zich weer eens


  Maak melding
 7. Kolonel Valk en Adelaar, jullie zijn zo stom als die undercovernamen waar je mee komt.
  Laat het tot ons doordringen dat het niet gaat om Bouterse of Venetiaan, maar dit heeft alles te maken met het leegroven van dit land. In troebel water is het goed vissen vangen. Hoe meer gedoe in ons land hoe minder aandacht wij hebben voor al die multinationals van her en der die ons land leegroven en die door het Front worden voorzien van concessies om dat te doen. Ordinaire misdadige Brazilianen bijv. die als ons goud wegbrengen, profiteer jij daarvan? of alle andere mensen in Suriname.
  Over welke ontwikkeling heeft Adelaar het eigenlijk, ontwikkeling van de portefuille van het Front en consorten? Die achterlijke Venetiaan en co. zijn ons voor een appel en een ei aan het verkopen en zij zijn de enigen die ervan profiteren. ik denk eerder dat jullie zielig zijn, want je hersenen zijn te klein om dit allemaal te bevatten.
  en Langa, ook zo een stomme naam, wat hebben de zwervers hier mee te maken, kan je een betere vergelijking geven? ik denk het niet, want die hele stelling die je daar opschrijft slaat kant noch wal.
  want ook “het buitenland” is van ons afhankelijk, daarom zijn ze ons aan het leegplunderen.
  Ik denk eerder dat jullie allemaal eens wakker moeten worden en een vuist moeten gaan maken met anderen om dit allemaal tegen te gaan ip.v. te staan kankeren over het proces. En laat mij nogmaals duidelijk zijn, mijn hart gaat uit naar alle nabestaanden en het recht moet zegevieren, maar wat mij nog meer stoort dan 15 mensen die al langer dan 25 jaar dood zijn, is het feit dat het buitenland ons aan het uit lachen is, want zij gaan er met alle rijkdommen vandoor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES