“Scenario moet Suriname omvormen tot machtsstaat”

39

PARAMARIBO, 28 nov – “Het scenario is niets anders dan een poging om de rechtsstaat op zo kort mogelijke termijn te transformeren naar een machtsstaat.” Dit stelt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie naar aanleiding van uitspraken van ex-legerleider Bouterse. De sociale onrust van het moment zou deel uitmaken van dit scenario.

“We zien dat bepaalde zaken nu zichtbaar worden via uitspraken of andere symptomen in de samenleving. Zo zijn er plannen voor grootschalige destabilisatie en u merkt ook in de toespraak (van Bouterse, red.) dat er zwaar uitgehaald wordt naar het functioneren van regering, parlement en rechterlijke macht. Dit is de nieuwe fase die men heeft ingezet in de destabilisatiestrategie, namelijk het scheppen van een rechtvaardigingsgrond om af te komen van deze instituten”, zegt Santokhi.

Intussen is reeds een groep personen aangehouden die zich bezighielden met ondermijnende activiteiten. Bij Justitie & Politie zijn intussen plannen bekend voor aanslagen op bepaalde personen, waaronder president Ronald Venetiaan. “Het gaat om functionarissen die een leidende rol innemen bij rechtshandhaving, misdaadbestrijding, en een goed veiligheidsbeleid.”

Op het spel schijnt meer te staan dan sec het strafproces rond de Decembermoorden. “De afgelopen maanden zijn exponenten van de georganiseerde misdaad bij elkaar gekomen en hebben hun misnoegen geuit over het beleid van Justitie & Politie. Het gaat om meer belangen dan van enkele individuen die geschaad worden door de Decemberzaak. Het gaat om misdaadbelangen en dus zal ook vanuit verschillende hoeken ondersteuning verleend worden.”

Bouterse zou met zijn uitspraken slechts uit zijn op een rechtvaardigingsgrond voor de aanslagen.”Er is harde informatie over het inhuren van buitenlanders om aanslagen te plegen en wanorde te creëren. Zo is een exponent van zijn partij naar een buurland vertrokken om personen te rekruteren”, aldus Santokhi. Ook worden wapens betrokken uit het buitenland.


39 REACTIES

 1. enne…santhoki..die drugs vertel wat is er daarvan waar?haha.

  Die machtstaat heeft Santhoki al lang gecreerd toen hij en justitie die boeven bij de DSB.. lekker gevonnist hadden en lekker nog steeds niet hebben opgesloten.Die DSB directie ,samen met santhoki nemen die hele rechtstaat niet serieus.Maar we vergeten snel in dit land.Ga die boeven van DSB opsluiten.

  O maar er zijn dus mensen aangehouden? Laten we zien wie ze zijn dan.of heeft justitie ze kwijtgeraakt in die overvolle gevangenissen.
  Laat Santoki dat maar nu eens aanpakken.

  Die politiestaat, waar de politie dol mensen neerknalt en mishandeld..we zijn kennelijk al vergeten dat die kerel moest gaan schuilen bij de assemblee omdat zijn leven niet zeker was ndat de politie zijn neef geexecuteerd had, we zijn die mishandeling van de vorige week ook al vergeten.,dat moet santhoki aanpakken.
  de hele dag knalt de politie mensen neer, maar dat no e onderzoek.


  Maak melding

 2. Waarom heb ik moeite om Santo te geloven? Omdat hij constant liegt. Deze man zegt nu wat en over 2 minuten merk je dat hij platvoers heeft gelogen.

  Allemaal een opsomming van vaagheden. Zo zouden ook gevangenen zijn gestraft die een opstand wilden plegen. Tyuri. Santo doe je best en kom met namen en expliciete uitleg van scenarios, aan vage doemdenk beelden hebben we niets.


  Maak melding

 3. Sandoppie is een huichelaar en leugenaar. Hij weet dat boutje hem kan ontmaskeren daarom is deze man bang.

  ZOgenaamd zorgt boutje voor massa hysterie. Maar de echte doomdenkers zijn Sandoppie en friends. Of weten ze ook dat het tijd geworden is om naar huis te gaan.

  Sandoppie is een echte leugenaar. Mr. Sherif wil natuurlijk nu de geschiedenis boeken ingaan. En maar alles in boutjes schoenen schuiven.
  Hij propageerd boutje natuurlijk als public enemy number one, maar weet niet dat door boutje aan te vallen zijn aanhang alleen maar groter wordt.


  Maak melding

 4. Kuiken wie houdt wie voor de gek,denk jij zo te schoren.je hebt het gewoon heet onder de voeten,die huurlingen die niet bestaan,je schrikt Bouterse niet af met je senario.


  Maak melding

 5. he sheriff je ouwe hoerd slap als het is wat je alle maal zegt dat moet je die man al lang aanhouden , in nede als de justitie sterke aan wijzing zou hebben dan was die man of dader al lang op gepakt dus doe je werk.


  Maak melding

 6. Sangtakie te joe njang kalaka joe atie e drai
  hij ziet spoken welke mensen hebben ze aangehouden kinderen die in armoede leven en als ze in opstand komen dan is het scenario
  jouw scenario hebben wij al lang door sheriff joe sa sroto na herie sranang volk
  het overneemen van de staat hebben wij door begrijp je dat niet.
  baas apokoejesie aivb
  ps snake ai goed werk verricht sosolobie


  Maak melding

 7. Als Bouterse zoveel gevaarlijke gedaan heeft en nu weer mee bezig is..ALS HET STRAFBAAR IS ARRESTEER HEM. Vermoei de mensen hun hoofden niet met verhalen over scenarios,uitleg en wat niet allemaal. Overmorgen hebben jullie direkt de gelegenheid de man aan te houden, doe dat dan.Vermoei het volk niet met praatjes.Maak je zelf waar, santhoki.Ori en da a san k’ba ,tori stabiel.

  De regering functioneert niet.De assemblee heeft al 3 maanden niet vergadert..maar niemand mag wat er over zeggen, want dat is volgens de regering destabileseren.de man dis ede no de bun.


  Maak melding

 8. Deze man is een uilskuiken een knettergek.
  Denk jij dat wij een leven als Taliban willen leiden.
  Santakie jij hebt een dubbele agenda en als domoor heb jij geen schijn van kans.


  Maak melding

 9. O ja… de rechter kan vrijdag als blijkt dat de verdachten staatsgevaarlijk zijn, de aanhouding van de verdachten gelasten…
  tot vandaag waren ze niet staatsgevaarlijk…door de deze verhalen in de ether te gooien…heeft justitie reden gevonden om vrijdag te gillen…dat bouterse gearresteerd moet worden. Dat is als we Sanchez mogen geloven en als Santhoki werkelijk de ballen om zulks te doen.
  Freeda o spang.Maar dus het scenario…komt nu van Santhoki.
  Deze vrijdag kan de spannendste dag van de afgelopen 25 jaar worden en kan ook met een sisser aflopen. We zullen zien. check mi satra.


  Maak melding

 10. O wat erg… RTL4 spreekt van modder gooien door Santhoki.
  Vraagt zich af hoe serieus we dit allemaal moeten nemen.
  Nina Jurna die zegt: dit horen we al heel lang…maar het bewijs blijft achterwege…
  hmmm Sisser dus???


  Maak melding

 11. ik vraag me af waneer dez idioot bouterse van het toneel verdwijnt schande voor land en volk deze rat moet opgeruimd worden zo zie je hoe hij echt is een gek die geen rekening houd met het recht de mensen die deze man als held zien moeten zich diep schamen opruimen die moordenaar


  Maak melding

 12. whawhaaaaa ai DOMBO-DU,jouw soort strooien ze graag zand in de ogen whawhaaaaaa je slikt alles wat deze Sankokkie zegt.
  Sankokkie ziet ze vliegen en denkt dat die Surinamers dom zijn,whawhawhaaaaaa ze lachen hem vierkant uit daar.
  Aiii what more left???????

  Ik zeg je, de DYNAMISCHE en DAADKRACHTIGE JONGEREN, staan in de startblokken om deze leugenaars,boevenbende en wat dies al niet meer zei,uit het zadel te wippen.


  Maak melding

 13. Mi kondremang,
  Wanneer gaan wij ophouden met de kraboementaliteit.Eindelijk hebben we the right man on de right place nl. dehr santokhien men probeert hem nu op allerlei manieren in een kwaad daglicht te plaatsen.
  Hij is de meest capable ministers in het kabinet die daadkrachtig is.
  Laten we ophouden met alle flauwekul.Geef die man de ruimte om te doen wat hji moet doenen opbouwende kritiek leveren.
  Ik hoop dat men nu inzien dat we eerlijke kritiek moeten leveren.
  Sranang .


  Maak melding

 14. sommige van jullie heben moeite met santokhi omdat jullie beweren dat deze man lieg deze minister is een hard werkende man laat dat duidelijk bouterse is een leugenaar omdat hij land en volk heeft verteld dat de 8 december slachtoffers op de vlucht zijn neer geschoten wat niet waar is hij weet veel van iedereen maar al jaren kan hij geen namen noemen zijn partij heet ndp en de D is van democratie maar hij heeft geen respek voor de democratie in suriname.


  Maak melding

 15. du de dag dat Bouta van het toneel verdwijnt neemt hij jou de idioot mee. Bouta is dan de rattenvanger van Sur en dan zijn alle ratten opgeruimd. hahahahaha


  Maak melding

 16. Echt jammer hoor deze man wil een Dictator worden met het vermogen van ESCOBAR.
  Waar is Vnoshine hij slaapt…sssst ssssssst brrrrrrrrrr. Vi-no-zie-nex.


  Maak melding

 17. alleen boelshit, onwaarheden, bouterse heeft al bewezen in het verleden,dat hij de macht gewoon over kan nemen wanneer hij dat wil, hij hoef geen aanslagen te plegen om dat te doen, dus santokie lul wat gewoon.


  Maak melding

 18. Jezus is het antwoord en gerechtigheid zal altijd zegevieren.

  Alles op deze wereld heeft zijn reden en tijd.

  Spreek geen kwaad van elkander, broeders, want een ieder zal zijn eigen last dragen.

  Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld wordt: want met het oordeel, waarmede gij oordeelt, zult gij geoordeeld worden en met de maat, waarmede gij meet zal u gemeten worden ( matteus 7 vers 1-2)


  Maak melding

 19. Er gingen ooit een paar parlementariers naar de gevangenis om zich te overtuigen van de situatie en het is ze geweigerd omdat men zg bezig zou met het organiseren van een oproer binnen de gevangenis.Santhokie is direct in de media verschenen om zijn verhaal te doen.
  Ik heb dus moeite om nu die onzin te geloven van santhokie welke hij nu uitkraait direct na een op nivo gegeven speech van Desi Bouterse.Waarom nu ?????? en niet eerder!!!
  Desi Bouterse heeft niets gezegd dat niet klopt want dit hele land gaat zo een beetje naar de klote en niemand daarboven in de coalitie die een zier erom geeft want ze hebben met hun vette salaris te maken en verder niets.
  Maar als Bouterse een hoofdverdachte is in alles wat fout gaat en kan gaan in dit land waarom gaat sandopie hem niet halen dan die stoere boi!!
  Nog 2 nachtjes slapen!
  Het wordt spannend binnenkort gaan we weten wie gelogen heeft al die tijd

  Succes for the one who needs it


  Maak melding

 20. zo zie je waarom destructiefbeleid kan zegevieren, want er zijn heel veel krom denkenden (zie hierboven). als jullie ( de mensen die bouta goedpraten) suri echt lief zouden hebben dan zou t nu moeten doordringen tot je bijna lege hoofd dat bouta op het punt staat het land totaal te vernietigen. nu is hij bang voor de berechting, vandaar al die rare sprongen. eerder schreeuwde deze man dat hij onschuldig is. wel nu, waarom is hij zo bang om voor t gerecht te verschijnen. en dan zijn er zoveel kraboes die zijn plannen om het land kapot te maken, toe juichen.
  shame on you.
  we moeten santokhie respecteren voor zijn moed tot nu toe. want geen enkele neger mini-ster zou dit gekund hebben. men doet nu gewoon rancuneuze uitspraken jegens santokhie. men is gewoon jaloers dat hij zo tof is en een ieder aan de kar van de rechtstaat kan spannen. zelfs bouta gaat er in moeten geloven.

  ik snap bepaalde personen helemaal niet, hoe kortzichtig ze kunnen zijn, dat ze nu nog durven bouta zijn daden goed te praten.
  deze regering doet het weliswaar overall heel slecht, maar bouta moet gewoon opgeruimd worden. en dan kan het volk afrekenen met de frontregering.

  als jullie sur echt lief hebben moeten jullie gewoon hopen dat schuldigen gewoon berecht moeten worden en niet zeuren over santokie, want geen van jullie kan hem evenaren en geen enkele neger mini-ster.
  just be proud of him and wish hom to be succesful.

  volg even wat er gebeurt: bouta gaat het heel land laten plunderen, beroven, doden en noem maar op. waarom is dat alles nodig als hij niet schuldig is? dus redeneer goed en leen een beetje verstand bij je buurman als je dat niet hebt om zaken nuchter te kunnen bekijken.
  is duidelijk dat criminelen nu de partij van bouta zullen kiezen, dat lees je ook hierboven. je schrikt ervan als je ziet hoeveel criminelen (zie hun reacties boven)dagelijks deze site bezoeken.


  Maak melding

 21. alles goed met jullie lulers.
  jullie praten alleen over 8dec maar ik vraag mij af waar alle vertegenwoordigers van het land nu zitten.Du heb jij kinderen die naar school gaan, leer hun het geschiedenis van suriname goed. want alles je dat niet doe gaan zij zo dom lullen als jij ik zie ze je huis en je erf verkopen als je dat tenminste heb.Sranagman jij bent een dag dromer als santokhi en jullie beide lijken op tjukkie.


  Maak melding

 22. Ik denk dat de SME samenleving na 2 jaar sterk genoeg is om mij druk te maken.

  Als er iets gebeurt komt het volk massaal in opstand. Geen volgende dictatuur. Burgerlijke ongehoorzaamheid en het lamleggen van het land zullen eventuele couppleger snel weg jagen. Voordeeel is dat het tevens gelijk duidelijk is wie d rotte appels zijn want een coup nu is uitsluitend het werk van criminelen. En als er niets gebeurt dan wachten we rustig de uitkomst van het proces af. Ik heb alle tijd na 2 jaar.


  Maak melding

 23. Deze site toleeert nogal wat beledigende tekst waarin men grof op de man speelt. Jammer, want dat maakt de discissie niet zakelijk.
  Wie niets te vrezen heeft laat het proces beginnen. Iedereen heeft toch gelijke kansen in een eerlijk proces. Wie niets gedaan heeft zal vrijgesproken worden.
  Dit proces is noodzakelijk om Suriname te reinigen, anders blijft de jeud eeuwig geloven dat er geen recht bestaat, dat je niet gebonden bent aan wetten, dat ernstige zaken niet berecht worden. Het gevolg zal zijn dat men in Suriname nog heel lang geen respect voor de wet zal hebben, de oorzaak van blijvende anarchie, chaos en stagnatie in de samenleving. Er staat werkelijk veel op het spel. Doormodderen of reinigen.

  Socrates


  Maak melding

 24. Whahaha!
  Santhoki is echt een tokki! Wat een fantasie. Veel beter dan van Bouterse!

  Santokhi, blijf de Hollandse meester (Niet PRdV, maar JPB) lekker pijpen hoor! Domme oen!

  @Du
  Grote bek hé. Datgene waar je DDB van beticht wil je zelf doen?
  Ben benieuwd of je ook zo’n grote smoel in het openbaar hebt!

  @Waterkant.net
  Jullie laten een heleboel toe over Bouta. Du bijv. mag schrijven dat Bouta dood moet en allerlei stronterij.


  Maak melding

 25. Mensen ,hebben jullie niet genoeg ellende meegemaakt ?Verlangen jullie niet naar een beter leven. Stop met al de stomme so call kritiek .Bid voor vrede en rust in het land.
  Sur. dreigt niet alleen door klimaat verandering ten onder te gaan , maar ook door haar eigen volk dat zo kortzichtig en vergeetachtig en zij beschaving kwijt is.
  bundel samen om het land op te bouwen.
  Jullie gaan alleneronder leiden.
  Berouw komt na de zonde.


  Maak melding

 26. Beste mensen,
  Wanneer gaan we leren elkaar te waarderen.
  Waarom is men zo afgunstig op harde werkers in suriname.Steek de handen uit de mouwen en je zult zien dat je het ook kan. Niet zo afgunstig zijn op de groep haedwerkende surinamers.
  Dank zij die groep gaat het nog in su.
  Houd op met etnische sentimenten aan te wakeren.
  Santokhi is de man die het durft en daadkrachtig is.
  Hij is tenminste een man die durft.(toevallig een hindostaan)Is het zo dat hij het niet mag doen vanwege zijn etnische afkomst?Houden jullie een keer op met die flauwekul.
  Minister Santokhi ga zo door!


  Maak melding

 27. Omdat Front politiek dood is moet Bouterse dood is toch wel heel erg met de NPS…NPS…man.. dan you e miki VHP tja you ini wan lo ka…NPS’er unu don ba.


  Maak melding

 28. “Scenario moet Suriname omvormen tot machtsstaat”
  ………………………………………

  Maar Tjander Santakie wees eerlijk laat land en volk weten met welk geld jij je ingekocht hebt bij de VHP.

  Tjander Santakie wie heeft criminelen tegenelkaar uitgespeeld om ze te doden en ze lekker de centjes aftepakken….staat Su. plus bevolking no vin noty

  Maar Tjander Santakie wie was vriendje en beschermheer van KHAN….jouw brigade toch.
  Maar wees eerlijk geef Khan zijn geld terug staat Su. heeft niks gekregen de bevolking ook niet maar de VHP wel.

  Daarom Tjander Santakie wees eerlijk alles wat jij bij de NDP zoekt heeft Front ook en tot hier omdat FRONT meer heeft ga dit begrijpen….en sleep de wereld niet mee in jouw boeven rotzooi (denkt niet sluw te zijn)…i.h.b Nederland niet doen ga niet mee met deze schurk … Tjander Santakie jij bent geen eerlijk mens en u zult Su. niet rechtvaardiger maken..wij hebben een hekel aan liegers, bedriegers, schurken en dieven.


  Maak melding

 29. Ik betwijfel ten zeerste als er sprake is of zal zijn van een eerlijk proces.het is aan uitspraken en handelingen te merken dat D.D dood moet.de bijbel zegt gij zult geen kwaad met kwaad vergelden dus……….ik praat in geen geval goed wat er zich hiervoor heeft afgespeeld,maar de manier van aanpak is verkeerd .een kat in het nauw gedreven maakt rare sprongen dus @Du mie matie ik zie dat jij een bouta hater ben maar daar zal je wel je reden voor hebben .maar wees ook realistische zie je de ellende niet waaronder het volk gebukt gaat of kan of durf je je tronie daar niet te vertonen vandaar dat je het niet weet.het verhaal bouterse is opzoek gaan naar een speld in een hooi berg.er zijn veel ergere en grotere problemen in het land,waar men zich druk over zou moeten maken.Minister Santhokie hoofd van justitie en politie als je ballen heb waar ik niet aan twijfel pak dan g…verdomme die man op.en als je dat ook weer niet kan houd de eer aan je zelf en treedt af.wat ik hier beoog duidelijk te maken is dat i don”t care about other shit ,dan dat mijn land en volk een beter bestaan krijgen en hebben en door je alleen maar met bouta bezig te houden gaan land en volk naar hun verdoemmenisik hoop dat er snel een einde komt wie het weet mag het zeggen’
  Opete kromanti.


  Maak melding

 30. Nog 1 nachtje slapen !!
  Santhokie jij denkt dat de NDP-ers niet weten dat jij de presidentschap wil hebben na elemininatie van Bouterse maar net wat Bouta zegt “je bent nog een kuiken”
  Nu al slaat de politie mensen bont en blauw als ze brandweer willen helpen met blussen laat staan als die zogenaamde “rechtstaat” van je komt .Maar mijn heel klein verstandje met geen enkel politiek inzicht zegt dat jij het kan vergeten.
  LET THE SHOW BEGIN !!!


  Maak melding

 31. hoe dichterbij de datum komt hoe meer onzin uit de hoek van de ndp komt mangal mag een mening hebben zoals jullie allemaal die hier de aanhang van bouterse kan maar een ding en dat is intimidatie dreigen.


  Maak melding

 32. Wat zijn de NDP-ers toch een stel onbeschofte, vulgaire sukkels. De opmerkingen worden steeds groffer en dommer nu hun droomwereld dreigt in te storten.

  hopelijk wordt de schok zo erg dat ze eens gaan nadenken. In elk geval zullen met het proces veel van de smerige zaken van DDB eens en vooraltijd vastgesteld worden en zal blijken wat voor een onbetrouwbare egoist het is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.