zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPubliek vervoer, middelbaar onderwijs Suriname lam

Publiek vervoer, middelbaar onderwijs Suriname lam

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 nov – Het openbaar transport ligt lam vanwege een staking van bushouders. De Bond van Leraren, BvL, heeft ook acties afgekondigd op de middelbare scholen. Duizenden zijn tevergeefs uit huis gegaan in de hoop werk en school te bereiken. Hoe lang de acties duren is niet bekend.

Volgens de bushouders ligt het aan het minister Richel Apensa van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. Die heeft een tariefsverhoging aangeboden van twaalf cent (ongeveer vier eurocent). De twee bushoudersorganisaties eisen ministens het viervoudige. De leraren eisen behalve betere voorzieningen, ook een halt aan de verwaarlozing van het onderwijs.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Ja toch Akuba is de schuld van de 8 decembermoorden Kom op Vno glamour waar is je 8 december leus gebleven Of bereid hij zich weer eens voor om van die achterlijke arrogante uitspraken te doen
  Bokito binnenkort komt je liefdespartner VENE naast je zitten mi gudu


  Maak melding
 2. en sandapoie en vene..ik hoor jullie starks weer, kijk waar jullie het land naar toe stuurt,,want dit is ook en bouterse actie,, ja ja.. ik adv jullie de draad neer te leggen en naar hius gaan..


  Maak melding
 3. Yiiiippppiiiieeee….. goed zo! Regering donderop, jullie deugen niet. Jullie hebben genoeg tijd gehad om jezelf te bewijzen, ma not n’e du…. soso go op reis en al 3 maanden niet vergaderen, de indianen hun grond stelen, de oudjes verwaarlozen en onvoldoende betalen, kinderbijslag SRD 3 per kind, het land verkopen aan vreemden… dus on gw’a oso… geboefte!


  Maak melding
 4. Maar kijken jullie nu eens goed uit….de boot met de Sint komt niet meer uit Spanje…maar vanuit Brazilie.
  En de pietbazen staan aan wal om met zware wapens Par’bo te belegeren.

  Zie ginds komt de stoomboot uit Brazilie aan hij neemt mee MOORDWAPENS >>> ANNO 2007..HOLLAND WAT EEN LEVEN.


  Maak melding
 5. Tsja de regering zit in een lastig pakket. Als je de bushouders tevreden stelt dan gaat de prijs van de kaartjes omhoog, en dan is het reizende publiek weer de klos en beginnen te protesteren.
  Geld om het onderwijs drastisch te verbeteren is er niet. Dan zul je eerst het gigantische en geldverslindende ambtenarenapparaat moeten saneren. Maar ja, als je dat doet beginnen de ambtenaren weer te protesteren en te staken…

  Suriname zit in een vicieuze cirkel als gevolg van 30 jaar wanbeleid, ZOWEL VAN DE OUDE POLITIEK ALS VAN DE REVO’S EN DE NDP.
  Dus laten we elkaar geen mietje noemen en doen alsof de oppositie de problemen zo even kan oplossen.

  Pijnlijke hervormingen zijn nodig om echt perspectief te brengen, maar of de Surinaamse bevolking daarvoor klaar is? Ik vrees het ergste!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES