Home Onderwerpen Justitie en politie Wrakingprocedure tegen lid Surinaamse Krijgsraad

Wrakingprocedure tegen lid Surinaamse Krijgsraad

1

PARAMARIBO, 24 nov – Tegen Krijgsraadslid Dhanoesdharie Nankoesing is een wrakingprocedure ingesteld. Dit meldt de Ware Tijd. Vermoedelijke aanleiding is de berichtgeving rond de foto waarop luitenant-kolonel Nankoesing te zien is bij de gewonde couppleger Wilfred Hawker.

Sergeant-majoor Wilfred Hawker is in maart 1982 geëxecuteerd na een mislukte couppoging. De foto werd kort voor de executie geschoten. De wrakingprocedure is ingesteld door Edgar Ritfeld en Winston Caldeira, beiden verdachten in het strafproces rond de Decembermoorden. Het betreffende verzoek is onlangs ingediend bij het Hof van Justitie.

De behandeling van het verzoek hoeft geen oponthoud teweeg te brengen. Alleen de behandeling van de bezwaarschriften van beide verdachten wordt geparkeerd. Op bezwaarschriften van andere verdachten is er geen invloed. Het strafproces kan ongestoord beginnen op 30 november. Als Nankoesing uit de Krijgsraad gehouden wordt, heeft de wraking uiteraard geen effect meer.

1 REACTIE

  1. Hoe is die nankoesing luitenant kolonel geworden? Wat voor militaire scholing heeft deze man genoten behalve baasje’s schildknaap zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.