zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWrakingprocedure tegen lid Surinaamse Krijgsraad

Wrakingprocedure tegen lid Surinaamse Krijgsraad

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 nov – Tegen Krijgsraadslid Dhanoesdharie Nankoesing is een wrakingprocedure ingesteld. Dit meldt de Ware Tijd. Vermoedelijke aanleiding is de berichtgeving rond de foto waarop luitenant-kolonel Nankoesing te zien is bij de gewonde couppleger Wilfred Hawker.

Sergeant-majoor Wilfred Hawker is in maart 1982 geëxecuteerd na een mislukte couppoging. De foto werd kort voor de executie geschoten. De wrakingprocedure is ingesteld door Edgar Ritfeld en Winston Caldeira, beiden verdachten in het strafproces rond de Decembermoorden. Het betreffende verzoek is onlangs ingediend bij het Hof van Justitie.

De behandeling van het verzoek hoeft geen oponthoud teweeg te brengen. Alleen de behandeling van de bezwaarschriften van beide verdachten wordt geparkeerd. Op bezwaarschriften van andere verdachten is er geen invloed. Het strafproces kan ongestoord beginnen op 30 november. Als Nankoesing uit de Krijgsraad gehouden wordt, heeft de wraking uiteraard geen effect meer.

opening
Fernandes Express
BODO Party

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES