maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePeter R de Vries ontmaskert voortvluchtige

Peter R de Vries ontmaskert voortvluchtige

-

Does Travel - naar Suriname

Morgen (zondag 25 november) presenteert Peter R de Vries, misdaadverslaggever een onthullende reportage over een man die begin jaren negentig in Suriname een moord pleegde maar nog vóór zijn veroordeling uit de gevangenis ontsnapte.

Enkele jaren later kwam Justitie hem in Nederland op het spoor, maar greep niet in. Daardoor kon de moordenaar ongestoord verder leven in Nederland. Hij bouwde zelfs een succesvolle carrière als IT’er op bij de overheid.

De afgelopen maanden volgde Peter het spoor van de moord naar Suriname en deed een aantal opzienbarende ontdekkingen. In Nederland volgde de confrontatie met de moordenaar.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever: zondag 25 november, 21.30 uur op SBS6.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

35 REACTIES
 1. En die Nederlanders Suriname maar steeds uitmaken voor bananen Republiek. Opsluiten die moordenaar. Het liefst in Suriname, want in Nederland is de bajes net een 5* Hotel.


  Maak melding
 2. Wie neemt wie in de maling…die Peter moet zolangzamerhand toch weten hoe recht en wet in elkaar steekt….er is geen uitleverings verdrag en dat hoeft ook niet te komen hoor….dus loop de boel niet te fokken…omdat deze programma’s vaak misleiden…u kent het… man met de dubbele oren..hij was het maar P.d.V. zat de wereld wijs te maken dat hij het niet was…maar P.d.V rustig hoor die man heeft zijn volle straf uitgezeten.
  En boven genoemde voorval was ook geen roofmoord.


  Maak melding
 3. Toendertijd speelde de affaire rond Hugo Nijbroek en nu is Robbert Guman aan de beurt.
  Er zijn nog meer ontsnapte moordenaars uit Suriname, die in Nederland een rustig en vrij leventje leiden. Tijd dat allemaal worden ontmaskerd.


  Maak melding
 4. In deze zaak komt duidelijk weer eens naar voren dat Suriname een zwak land is want anders hadden ze allang druk kunnnen zetten op Nederland net als de VS dat doet voor uitlevering van een Nederlands staatsburger…

  Suriname heeft geen vat noch kracht in Nederland en dat komt in deze zaak duidelijk weer eens naar voren…

  Hoe hoog wij Surinamers ook van de daken schreeuwen…zo liggen nou eenmaal de kaarten…

  Was het Turkije geweest of elk andere sterke natie, dan lagen de pionnen totaal anders…


  Maak melding
 5. @nationalis zou het niet beter zijn om eerst naar die progamma te kijken voor dat jij zo een conclusie trekt. het heeft niets met sterkte van een natie temaken maar met verdragen en rekening houden met onze corupte landgenoten in suriname en tussen 1990 en 1994 waren de relatie nerderland suriname volgens mijn niet zo best . en over turkije gesproken die zijn ook al jaren bezig om een vrouw die voor de pkk zou hebben gevochten uigelevert te krijgen maar iedere keer steek de rechter in nederland een stokje voor .en het is eenmaal zo dat de stekste landen meer te zeggen hebben zie amerika met zij teroristenwet.


  Maak melding
 6. kijken of Punwasi en Santhoki hun eigen volk ook laat vervolgen in Nederland want gerechtigheid geld voor allen en niet voor 1 individu, verder heeft de opsporingslijst van Suriname een geheel inkompleet beeld en zijn de politici goed corrupt en dat weet een ieder !! Alleen creolen worden vervolgd, hindoestanen ontspringen de dans, het hele justitiele apparaat ligt in de top in hindoestaanse handen…rararara


  Maak melding
 7. Met referte naar de inhoudelijke kwestie het volgende.

  Op grond dat Peter R de Vries een persoon is met zijn kennis van het verleden en de wetenschap van het heden blijf volgen in zaken wat de daglicht niet kan verdragen, ben ik als ingezetene van nederland een voorstander van gerechtigheid.

  Arnold.


  Maak melding
 8. deze twee personen hebben een moord gepleegd in suriname en daar al berecht,waarom worden ze hier in nederland weer berecht hoor nederland deze personen niet uit te leveren hoe het hoor wanner een surinamer met een surinaamse nationaliteit een strafbaar feit heeft gepleegd worden ze toch niet op nieuw berecht in suriname,dan gaan gelijk nederlandse rechercheur naar suriname om ze op te halen zo dat ze in nederland berecht worden.now nederland hoe scheef dit ,wel om uitlevering vragen voor surinaamse en niet voor nederlandse moordenaars belachelijk maken jullie je ,en belasting betalers geld verspillen aan nieuw processen.


  Maak melding
 9. @puk nr11
  Je lult uit je nek man. Sinds wanneer behoren Hugo N. en Robbert Guman tot het eigen volk (lees de hindoestaanse bevolkingsgroep) van Santokhie en Punwasi.
  Je zit te klagen dat alleen creolen worden vervolgd, als je het nieuws zou volgen zou je weten dat dat onzin is. Maar ja figuren zoals jouw zitten eerder met hun neus in de witte poeder dan dat ze hun feiten op een rijtje hebben.
  Dat er veel creolen op de opsporingslijst voorkomen heeft te maken met het feit dat er een behoorlijk deel van de criminelen creool is.
  Verder zit je te klagen over het feit dat er veel hindoestanen werken bij justitie, wat is er: ben je soms jaloers omdat je de hersenen niet had om een rechtenstudie af te maken.
  Jochie ga maar door met het snuiven van die witte poeder want dat is het enigste waar een achterlijke drol als jezelf goed voor is.


  Maak melding
 10. beste landgenoten, ik vind het erg wat er gebeurd is voor de rest van de familie. dat is triest zo zie je maar weer wat hepzucht kan aanrichten. wie kan mij helpen ik ben bezig met een onderzoek bij welk bevolkingsgroep in suriname deze nare dingens vaak voor komt.kawina


  Maak melding
 11. @nummer 14 je heb gelijk, en aan joyce wil ik zeggen geen van bijde landen leveren hun onderdanen uit .en als je hier een moord pleeg of ervan word verdacht en je vlucht naar suriname en je beroep jou op jou surinaamse paspoort dan moet men onderzoeken welke paspoort echt geldig is want wij hebben geen dubbele nationaliteit een soortelijke geval doet zich nu voor in de zaak holleerder en die man is in suriname de rechter zal dan beslissen wat er gaat gebeuren .


  Maak melding
 12. Gisteren P.R.de Vries gezien????Nou,nou die Sankokkie de zg daadkrachtige min.v.justitie,was toen hoofd van de politie,die voortvluchtige had `reeds lang terug naar Suriname kunnen komen als deze Sankokkie idd zo daadkrachtig was, nu komt de aap uit de mouw,deze minister is geen knip voor de neus waard,meneer vertikte het om met Peter te praten heeft ie dan geen boter op zijn kop?Ook Punwasie gaf niet thuis en liet zijn minderen glashard liegen
  bah bah.
  Dit alles geeft de indruk dat deze zaak stinkt,die moordenaar is met medeweten van deze 2(Punwasie en Sankokkie) geholpen om zijn straf te ontvluchten.

  Het is toch Sankokkie die op steeds op zijn borst slaat dat hij de criminaliteit de kop gaat indrukken?Nou wie dat gelooft is………..
  Ook bleek dat Guman niet eens op de lijst voorkwam van gezochte misdadigers,was Sankokkie zijn ding toen,aii bajaaaaaaaa soso voor de gekhouwerij daar in Suriname.


  Maak melding
 13. puk,

  Kijk maar in het 5 sterren hotel te santa boma?
  Daar zie je de oorspronkelijke bewoners van het complex. Slapen doe ik s’nachts.
  Kijk het is wereldwijd bekend dat negroide bevolking in suriname de meeste misdrijven plegen met de dood ten gevolge.
  En als deze misdadigers, criminelen berecht wordt door een bepaalde rechter van een ander bevolkingsgroep dat is dat gelijk racisme?????? Wel erg kort door de bocht.
  De rechters in Nederland zijn ook racisten dus?
  Puk je moet de ogen goed de kost geven, je hebt ze niet gekregen om ze ergens anders in te steken!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 14. verklaar maar:
  Guman rijke bevoorrechte Hindoestaanse familie, geen geen opsporing, geen foto ???
  VERKLAAR DAN ????!!!! of heeft dat niets te maken met VOLK en GELD ?????
  grote bek maar niet te verklaren OF WEL ???

  Als PrdV er niet was geweest had hier ook geen haan naar gekraait OF WEL ????

  Vervolgd die Santhoki de creool die ontsnapt is uit de gevangenis om hem in Nederland te berechten maar rept met zijn corrupte mond vol coca niet over Guman….Verklaar dan, klassjustitie en discriminatie en voor mij is dat zo duidelijk als wat, iedereen staat met zijn foto op die opspringslijst, die van Guman kunnen ze een jullie kop op zetten want die zijn ze per ongeluk kwijtgeraakt….verklaar DAT DAN…,
  wat je ook wilt geloven, recht geld voor een ieder, en zeg maar niet over de klassjustitie en corruptie daar en de welgestelde elite die de das ontspringen want dan ben je ofwel blind, scheel, doof of je bent 1 van hun

  En als laatste verklaar de volgende punten maar
  1 Rijke Hindoestaanse Robbert Guman 18 jaar niet gezocht
  2 Foto niet aanwezig, Peter heeft er trouwens genoeg
  3 Guman nooit vervolgd door Surinaamse corrupte Santhoki en Poentje Wasi

  succes… en nog een fijne feestdagen


  Maak melding
 15. 1 ding snap ik het niet,waarom die nederlander met Surinaamse zaken gaat bemoeien ik bedoel prdv.als het over bouta gaat dan schijten ze wel in broekje,maar ja .voor moord moet je toch je straf uitzitten.


  Maak melding
 16. #23
  wat klets je nou uit je vette nek als je goed geinformeerd was zou je zulk onzin niet verkondigen. Dit was reeds lang bekend maar door laksheid van justitie hier te lande en Su.werden er geen stappen ondernomen.
  Ik vindt het heel erg triest dat zo’n goede, liefhebbende man door z’n eigen zoon is vermoord hij(z’n zoon) mag voor mij part levenslang en TBS krijgen. Als je dhr. CECIL GUMAN gekend had zou je zelfs inzien dat hij het helemaal niet verdiend had. Altijd eerlijk, oprecht, vrolijk, spontaan en vriendlijk naar z’n mede mens toe.
  Dus nogmaals goed straffen die gozer.


  Maak melding
 17. Schande dat Santokhi en die Punwasi zich zo moesten gedragen!!
  De enige die zijn werk goed en naar behoren deed was die politie-chef.
  Hulde aan deze daadkrachtige chef, dus niet alleen met woorden maar juist met daden!!!
  Die Punwasi en die Sandoppie kunnen een goed voorbeeld nemen van deze politie-chef.


  Maak melding
 18. Hugo en Guman zijn volgels mij, het topje van de ijsberg. Moordenaars, drugssmokkelaars enz. enz. Er zijn er zovelen, ik vind dat ze allemaal hun straf moeten uitzitten. Gelukkig dat er iemand is die dit soort mistanden opspoord. Al die anderen die nog niet zijn opgepakt, weten nu dat ook zij hopelijk aan de beurt komen.


  Maak melding
 19. @rewa

  rewaatje, met jouw “bovengemiddelde” intelligentie, zou je zonder meer moeten weten dat een naar “knoflook” stinkend justitieapparaat never nooit een uitputtende opsporinglijst met hindoestanen zal produceren. Dat er weining hindoestanen op de opsporingslijst voorkomen, heeft te maken met het feit dat een behoorlijk deel van de hindoestaan corrupt is.


  Maak melding
 20. @nr 28:
  sheriff of moet ik zeggen puk, jouw zielige reactie bewijst maar weer dat je een HERSENLOZE AAP bent. Je durft met je stinkende smoel het te hebben over een naar knoflook stinkend justitie apparaat(een duidelijke verwijzing naar de vele hindoestanen die daar werken), wie denk je wel dat je bent?? Je bent niets meer dan de zoveelste mislukte cocaine verslaafde NEGER die z’n frustaties op de hindoestanen probeert aftewentelen.Ga zo door dan zal je op een dagje vanzelf eens in stukjes worden gehakt of aan flarden worden geschoten door 1 van die hindoestanen die je zo probeert uit te schelden.
  De meeste Hindoestanen proberen tenminste vooruit te komen, daarom proberen ze zoveel mogelijk goede opleidingen te volgen, en belanden ze uiteindelijk o.a. bij Justitie. Het hersenloze wezen puk/sheriff weet dat de meerderheid van z’n eigen volk de intellectuele capaciteiten daarvoor niet heeft, daarom hangt hij het gefrusteerde varken hier uit.

  Dat er zoveel creolen op de opsporingslijst voorkomen heeft niets te maken met corruptie onder de hindoestanen,want als het gaat om corruptie hebben negers zonder twijfel de nummer 1 positie.De meeste criminelen in Suriname zijn creool/djoeka daarom komt juist die groep vaak op de lijst.Ga maar in Boma en de andere gevangenissen kijken dan zal je zien welke groep daar oververtegenwoordigd is.Kijk maar naar de aangiftes bij de politie dan zal je zien wat de ras/afkomst is van de meeste verdachten.

  Nogmaals nr28 ga maar eens lekker door met het snuiven van die witte poeder want dat is het enigste waarvoor je goed bent.


  Maak melding
 21. Ik snap een ding niet.Hoe komt het dan de nederlandse justitie iemand die een moord heeft gepleegt in nederland en naar suriname is gevlucht ophalen in suriname?Dat is gebeurd een paar keren.Maar andersom kan het niet .Suriname is een slappe,kut land.Ze durven geen stappen te nemen .


  Maak melding
 22. Van de vele verwijten tussen de Hindostanen
  en Creolen over en weer, daar zakt werkelijk
  mijn broek van af.
  Zonder degelijk onderzoek lijkt mij tekort
  door de bocht om de huidige min. van Justitie
  verwijten te maken.
  Laten we eerlijk zijn; hij is tot nu toe de
  enige minister die het gedufd heeft Bouterse
  te vervolgen.

  Een nederlander van Surinaamse komaf.


  Maak melding
 23. Dit is een familie kwestie! En bemoeien jullie er niet mee! De hele familie lijdt er onder. de Vries zoekt aandacht. Wat about de Nederlanders die zoveel slaven heeft vermoordt.


  Maak melding
 24. de Vries, voor de familie is het een gesloten zaak. Wat tussen vader en zoon gebeurde hoeft de rest van de wereld niet te weten en het blijft in de familie. de Vries hoeveel vrouwen en kinderen hebben de Nederlanders in Afhanistan vermoordt en ze blijven maar moorden. Hoe ga je die zaken oplossen. Natuurlijk, jou rodddel programma brengt veel geld op. Doe iets nuttigs.


  Maak melding
 25. Het is wel degelijk goed en terecht dat PRdV dit naar buiten brengt,
  Wat is de zaak in een notendop. De veroordeelde lustmoordenaar is in SME de gevangenis ontvlucht en doordat er geen uitleveringsverdrag was kon hij in NL een rustig leven leiden. Toen uitlevering door nieuwe verdragen mogelijk was dit verzand in miscommunicatie en bureacratie. Los van de vraag wiens schuld dit is.
  1. Moordenaar dienen hun terecht straf uit te zitten
  2. Als er uitleverings verdragen zijn dan moet er ook aangewerkt worden dat deze effectief zijn.
  3. Deze zaak raakt iedereen in SME, NL en waar ook. Het is misschien een gesloten zaak voor de familie van de moordenaar. Maar dat is het niet voor de familie van het slachtoffer en andere mensen die gerechtigheid wel belangrijk vinden.
  Elke moordenaar heeft recht op een eerlijk proces en elk mens heeft recht op rechtsgelijkheid.
  Elk verdrag moet ook effectief zijn.


  Maak melding
 26. En toen…….Robert Guman gearresteerd ??… zie ook niets staan bij Peter R D Vries, nergens veroordeling ???, Pp korps politie suriname ook niets ???
  http://www.korps-politie-suriname.com/gezochte%20personen/gezochte%20personen.htm#R

  Indien Robert Guman niet vervolgt is in Nederland is hij nog steeds voortvluchtig of niet soms ??

  doofpot en bribe ???!!! breng eens wat meer info over deze zaak, wie heeft meer info over deze hele stinkzaak waarin Punwasi en Santhoki meer van weten, laat maar horen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES