zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse minister: EPA met EU niet op 1 januari

Surinaamse minister: EPA met EU niet op 1 januari

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 nov – Het sluiten van een Economic Partnership, EPA, tussen de EU en de ACP-groep op 1 januari 2008 is nog nauwelijks haalbaar. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. De groep van voormalige koloniën houdt voet bij stuk voor wat betreft de voortzetting van preferenties.

Tijdens de laatste bijeenkomst van Cariforum (de Caricom met Cuba en de Dominicaanse Republiek, red.) is bevestigd dat niet toegegeven zal worden aan de druk van de EU. Van een reeks goederen en diensten moet nog worden beslist hoe lang de preferentiële nog zullen duren. De kans is nu groot dat de preferenties komen weg te vallen als op 1 januari geen akkoord is getekend.

Volgens Marica kan dit problemen geven bij de export van goederen. De EU is niet van plan nogmaals aan te kloppen bij de Wereldhandelsorganisatie voor een uitzonderingsvoorziening. Binnen Cariforum is nu een strategie afgesproken om de problemen te voorkomen. In elk geval zal niet worden toegegeven aan druk die de eigen economieën in gevaar kan brengen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES