Goede doelen veiling Henny Huisman voor Suriname

14

Showbizzman Henny Huisman houdt vandaag thuis in zijn stallen een goede doelen veiling voor een kindertehuis in Suriname. Door zijn geadopteerde kleindochter Emma draagt Huisman Surinaamse kindertjes een warm hart toe, verteld hij aan De Telegraaf.

Henny, die samen met zijn vrouw Lia twee dochters, Nikki en Lobke, heeft, is door Emma betrokken bij Suriname. Zó betrokken dat hij zich inspant voor het thuisland van zijn kleinkind.

Hij vindt het kindertehuis van Tante Lottie een geweldig doel. “Misschien ga ik volgend jaar voor haar in Suriname de mini PlayBLACK show organiseren” zegt Henny tegen de krant.


14 REACTIES

 1. Mooi gebaar van Hennie Huisman maar hij sluit af met een misselijke opmerking…
  Triest eigenlijk…

  Suriname portretteert zichzelf niet als een ZWART land maar als een smeltkroes van verschillende culturen die één en ondeelbaar is.

  Bovendien Surinaamse kinderen moeten niet geadopteerd worden door buitenlanders en uit hun natuurlijke leefomgeving gehaald worden en als ze eventueel geadopteerd worden dan alleen door Surinamers waar ook ter wereld…

  en Jawel Surinamers adopteren ook, laten we niet doen alsof dat recht alleen Europeanen en Noord-Amerikanen toebehoort…

  Geen colombiaanse toestanden waar Surinaamse kinderen later op zoek moeten gaan naar hun ouders, verschrikkelijk…

  Voor elk Surinaams kind het beste maar wel het Surinaams beste…


  Maak melding

 2. Goeie zaak. hoop dat het ook in nl op de tv komt. suriname krijgt zo langzamer hand steeds meer positieve impulsen, maar vene en kornuiten maken er een zooitje van en brengen juist als insiders suriname steeds negatief op de kaart.


  Maak melding

 3. Lieve Henny,

  Ik hoorde heel toevallig van een vriendin van mij uit Suriname dat bezig bent met een goeddoel voor de kinderen van ‘Nos Kasita’. Ik was heel verrast!

  Mijn naam is Sanne Flemminks en ben 19 jaar oud. Ik heb 2 jaar geleden vrijwilligerswerk gedaan in Suriname. Toevallig in het kindertehuis van Tante Lottie. 1 maand geleden benaderde Susan een meisje uit het kindertehuis mij, dat ze nog maar 1 spijkerbroek had en dat daar ook nog eens gaten in zaten! Toen ben ik een kledingsinzameling gaan doen. Ik heb nu de hele schuur vol staan met kleding van familie, vrienden en kennissen. Deze wilde ik op gaan opsturen maar dit bleek heel veel geld te kosten. Ik heb sponsors gezocht en mensen benadert, maar geen reacties gehad.

  Ik heb alle paden al bewandelt maar ben hopeloos en weet niet meer hoe ik deze kleding naar Suriname moet krijgen!! Ik kan het zelf namelijk niet betalen!

  Toen ik hoorde dat u naar ‘Nos Kasita’ ging bedacht ik me dat u me misschien kan helpen? Of misschien heeft u een goede tip voor me??

  Ik hoop dat ik van u mag horen!!

  Liefs Sanne Flemminks


  Maak melding

 4. Stuur geen afgedankte spul naar niemand (kan alleen als iemand hulpbehoevend is) koop of laat gewoon iemand of de persoon zelf een goeie behoorlijke broek kopen, een broek naar eigen keus kopen.(nr.8)


  Maak melding

 5. Iemsabie
  Weer dat gezeur van mensen die geen poot uitsteken om een ander te steunen. Wie zegt dat het afdankertjes zijn. Sommigen mensen geven ook nieuwe spullen die ze wel gekocht hebben maar nooit gedragen hebben.
  Nationalis
  Wanneer zullen jij en je soorten je handen uit de mouwen steken om een kind te adopteren of uit de pleegzorg te nemen, nooit, dus hou op en laat mensen die het kunnen het doen.
  Als die mensen het kunnen laat ze dan.
  Misschien zal Emma jou kleinkind of ncihtje later adopteren omdat ze heeft geleerd dat dat ook kan

  Sanne, geef de hoop niet op hoor het komt wel goed


  Maak melding

 6. Lieve Sanne Flemminks,
  via het reguliere postkantoor verzenden is inderdaad wat prijzig.
  Maar in bv. Amsterdam en Rotterdam,
  zijn er ook Surinaamse winkels waar je tegen een lagere prijs kleding en dergelijk op kunt sturen.
  Vraag wel even eerst aan n paar mensen,
  waar het voordelig & betrouwbaar is.
  Zelf kan ik daar helaas niet bij helpen.
  Ik stuur de laatste jaren zelden nog wat op.
  Mischien heeft iemand op dit forum een goede tip?

  Verder heeft Men. Huisman Suriname altijd een warm hart toe gedragen. Ook voordat zijn oudste dochter haar dochterje adopteerde.

  (Zijn jongste dochter is al heel lang met een Surinaamse man, en ook daarvoor had hij zijn hart al aan Suriname verloren)


  Maak melding

 7. Beste Sanne Flemminks,
  Onze Stichting Kansen voor Suriname wil wel helpen met het verschepen van de kleding. Kun je ons een email sturen met daarin een telefoonnummer waarop je te bereiken bent.

  Groeten,
  Brigitte Cordua


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.