maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijChristenleiders: Suriname point of no return nabij

Christenleiders: Suriname point of no return nabij

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 nov – De politieke situatie in Suriname is zijn point of no return dicht genaderd. Dit stelt het Comité Christelijke Kerken, CCK. Er wordt nog nauwelijks naar elkaar geluisterd en het gronduitgiftebeleid is ten hemel schreiend. “Wij betreuren en wijzen terecht, voordat het werkelijk te laat is, omdat the point of no return gevaarlijk dicht is genaderd”, stelt het CCK.

Er wordt zelfs gesproken van landhonger bij “bepaalde lieden, die niet schromen op allerlei bedenkelijke manieren rechten te verwerven en zichzelf te verrijken.” Hele lappen grond worden met het grootste gemak afgestaan aan een kleine groep, terwijl de doorsnee burger niet aan bod komt. Ook de Babylonische spraakverwarring van het moment is de kerkvaders niet ontgaan.

Het roer moet drastisch worden omgegooid, wil Suriname de democratie echt beleven. Extra inspanning van het leiderschap is geboden. “Het vraagt dat iedereen naar iedereen luistert en iedereen aanvaardt als volwaardige gesprekspartner. De hele samenleving zal van dit besef doordrongen moeten zijn, in het bijzonder de mensen die ervoor gekozen hebben het bestuur van ons land op zich te nemen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Is dit ook al te danken aan de NDP?!
  Hoe denken de islam- en hindoegemeente hierover? Als de chineesestaat overal geld in pompt zegt de beleidsvoerder” een gegeven paard mag je niet in de bek zien” Geen inmenging in binnenlandse zaken? Arbeiders worden weg-ge-concureerd en in armoede gedreven.

  SU, am I losing you?


  Maak melding
 2. Het roer moet dratisch worden omgegooid,wil Suriname de democratie echt beleven.extra inspaning van het Leiderschap is geboden.

  De tijd van de waarheid is aangebroken,Deze zelfde CCK,was toen bezig met,Kruisig Hem en Laat Barabas los. Sranan ju sa winni.

  Akuba


  Maak melding
 3. Beste Sranangmangs,

  Ook de kerkvaders roeren zich. Het zijn toch lieden die zich niet direct met de gang van zaken van de menselijke wereld bezig houden. Ik vind wel dat de signalen van landje pik en andere mistanden serieus genomen dient te worden. Alhoewel ik Suriname als een van de procesland landen beschouw. Suriname is een jonge natie en dit soort taferelen horen nou eenmaal bij een semi beschaafde samenleving toch. Onze elite is nog vrij barbaars en nog traditioneel kapitalistisch. Wat te zeggen van mijn Sranangmangs, die nog verkeren in een transitie van een landbouw naar een pre-moderne samenleving. Sranang we moeten geduld hebben en trachten te leren van natie die al verder zijn dus die deze kortzichtige en beperkte perioden al honderden jaren achter de rug hebben. Sranangmangs van nu, we zullen de beschaafde Suriname niet mee maken, zelfs onze kleinkinderen niet. Zoals een vooruitziende Surinaamse leider van de vorige eeuw vaak zei: WEES GERUST ALLES KOMT TERECHT.

  Sranangmangs,
  Tang Boeng


  Maak melding
 4. Wij zullen voor zorgdragen dat alles terecht komt waar het niet hoorde te zijn…desnoods met zeer harde middelen.

  Wij zullen deze gasten laten begrijpen dat er niet alleen rovers en dieven in het land zijn, maar ook zeer zware schurken…in het bijzonder FRONT.


  Maak melding
 5. Volgens mij bedoelt het comité dat hun eigen grond aanvragen altijd ingewilligd moeten worden. Waar dat een enkele keer niet het geval is geweest, nemen zij direct politiek stelling (iets waarvan zij zich verre moeten houden gezien de scheiding tussen kerk en staat). En dan maar mopperen over de hebzucht van anderen… erg doorzichtig spelletje. We moeten nog oppassen dat deze grondbeluste kerkvaders zich niet voor het karretje van de NDP laten spannen…


  Maak melding
 6. HALELUJAAAAA
  CCK roert zich is die polanen ook erbij
  hebben ze weer geld uit zeist gehad
  die gronden van Bergendaal dat in handen is van kersten EBG

  met zoete woorden gejat van onze ouderen

  er moet ook een onderzoek kommen voor dat gebeuren ai akuba je kent die gasten ik zal nu zien wie wat zal verklaren godobroko sierie panja.
  ifoe y bos mekie a bos hoog spel mie boy
  maar mie de na ai ai vo ai mie nanga ding dja
  groetjes Apoekoejesie baas AIVB


  Maak melding
 7. Akuba

  Een advies aan jou. Ga m.n. het nieuwe testament begrijpend lezen ,dan zal je allicht op jou kritiek terug komen.
  Wij zijn navolgelingen van Jezus en niet van Farizeeers en schriftgeleerden.


  Maak melding
 8. Laten we eerlijk wezen. Ieder der partijen binnen de combinatie handelt naar believen, zonder dat daaraan een halt kan worden toegeroepen. Free for all ten voeten uit.


  Maak melding
 9. ik vind de oproep van cck wel wat hebben en ze hebben gelijk ook vind ik want niet alles wat de front doet kan door de beugel .maar ik heb een vraag aan nummer 2 was het niet bouterse die bekeerd was tot de heer of was het zoveelste misleiding van hem ???


  Maak melding
 10. Du: doe niet dom als Christen krijg jij altijd via Jesus Christus vergiffenis van God…Du wanneer wordt jij een beetje slim ?
  Blijf niet altijd dom of achterlijk doen jonge !


  Maak melding
 11. @Plata broki
  Je krijgt wel vergiffenis maar je ontloopt jje terechte staf daarmee niet. Net zoals de rechter hier je straf oplegd en je na je straf weer als vrij man door het leven mag.
  SME is nu pas op het punt aangekomen dat ze misdadigers eindelijk eens gaat straffen. Eerst de DDB kliek en daarna de rest.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES