Winston Bogarde start als trainer

7

Winston Bogarde, voormalige speler van onder meer Ajax, AC Milan en Barcelona, beleeft zijn rentree in het voetbal. Dit keer niet als voetballer maar als trainer. Bogarde is door VVV Venlo namelijk gevraagd enkele gastsessies te geven aan de jeugd, een aanbod waar de oud-verdediger graag op inging schrijft Het Algemeen Dagblad.

,,Dit is ook voor mij allemaal nieuw, maar ik heb genoten,’’ zegt Bogarde, overduidelijk oprecht tegen de krant. ,,Waarschijnlijk weinig mensen, en eerlijk gezegd ook ík niet, hadden ooit gedacht dat ik trainer zou worden. Na mijn vertrek bij Chelsea had ik het volledig gehad met de voetballerij, maar het begon weer te kriebelen toen ik als assistent-trainer met de Suriprofs onderweg was.

Bogarde richt zich in zijn sessies voornamelijk op de defensie. ,,Het trainen van een verdediging wordt enorm onderschat. Je hebt namelijk wél spitsen- en keeperstrainers, maar géén trainers speciaal voor verdedigers. Terwijl de defensie in mijn ogen het belangrijkste onderdeel van de ploeg is. Wordt daarin een fout gemaakt, dan is dat meestal direct een tegendoelpunt.


7 REACTIES

 1. Proficiat Winston,
  het is je gegund. Ik denk dat je ook door je verschijning een enorme impact kan hebben en dat gekoppeld aan je voetbal kennis en ervaring maakt je een goede kandidaat.


  Maak melding

 2. Boga vergeet suriname niet 2014 in brazil want ik heb vernomen dat het een droom van jou is en ook die van seedorf om met suriname op een wk te staan want vanaf de dood van andre kamperveen zijn we nergens meer me voetballen in suriname.


  Maak melding

 3. ga zo door winston,hopende dat de rest van de surinaamse voetballers ook het voorbeeld volgen door een stichting te openen waar geld gestort kunt worden .waarom praat men niet over 2010.bando


  Maak melding

 4. Du,

  Ik ben het vaak met je eens, maar suriname op een wk ik zou me diep schamen laatstaan de uitslagen.
  Kun je nog de situatie heugen van Togo het afrikaans land.
  Kijk DU alle landen voetballen met een lederen bal maar in suriname voetballen ze met kokosnoten dat zie je al aan het voorhoofd van de surinaamse “prof” voetballers.
  Tang boeng Du.


  Maak melding

 5. je hebt gelijk du helemaal mee eens dat is het droom van alle suris ga zo verder bro maar vergeet ons niet wij blijven altijd met suri bloed rood wit of blank maaktniet uit .geboren in sur blijft je voor altijd een sur.verder veel succes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.