dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTrainingen Surinaamse politie niet om strafproces

Trainingen Surinaamse politie niet om strafproces

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 nov – De reeks trainingen voor speciale eenheden van het Korps Politie Suriname, KPS, hebben niets uit te staan met het proces rond de Decembermoorden. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De aanwezigheid van Nederlandse politie-instructeurs moet in een ander licht worden gezien.

“Instructeurs trainen onze politieagenten, dat is vorig jaar ook gebeurd en zal ook volgend jaar gebeuren. Ons korps wordt getraind om de veiligheid steeds beter te garanderen”, zegt Santokhi. Het is dus niet waar dat de politie speciaal getraind wordt voor onder meer de arrestatie van oud-legerleider Desi Bouterse. De Nationale Democratische Partij heeft het voornemen gesuggereerd.

Het strafproces wordt intussen verder voorbereid. “Administratief, logistiek en organisatorisch is alles in orde”, aldus Santokhi. Over het lot van luitenant-kolonel Dhanoesdharie Nankoesing zal het Hof van Justitie beslissen. Zijn mogelijke betrokkenheid bij mensenrechtenschendingen in de jaren tachtig moet nog blijken. Het hof moet ook nog de bezetting bepalen van de Krijgsraad.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Ya mang santhoki,

  Je probeert weer natuurlijk de pers te halen. OOk al heb je geen nieuws. OF wil je geschiedenis schrijven??

  Neem je eigen slogan over. Want in Nederland hebben ze met andere wetten en methoden te maken om boeven te vangen.

  Een wintersepoes moet jouw niet komen leren hoe je in de tropen moet overleven

  dus ba nanga den nonsens fie!


  Maak melding
 2. de training mag voor mij. iedere democratie heeft recht op goed getriande politie apparaat deze mensen die getraint worden moeten het surinaamse volk beschermen en de democratie . bouterse haalde cubanen naar suriname om zijn militairen te trainen hoe zij mijn volk moesten onderdrukken en knechten maar de ndp weet dat haar dagen geteld zijn daarom deze reaktie als je een schoon geweten heb dan reageer je niet zou als hoe de ndp en zijn aanhang doet en als het nodig is dat het buitenland suriname moet helpen bij het opruimen van bouterse en zijn ezels mijn zegen hebben ze ndp is een sekte die geleid word gestoorde moordenaar .


  Maak melding
 3. ” De Nationale Democratische Partij heeft het voornemem gesuggereedr.”

  John van de Heuvel vertelde in Boulevard dat hij kind aan huis is bij Santhokie tijdens zijn bezoeken in Par`bo. Deze misdaadjournalist heeft niet langgeleden een artikel in de TG geplaatst waarhij zegt het zeker van te zijn dat men bezig is te trainen om aanhoudingen te verrichten tijdens en na het proces van de eeuw in Su.


  Maak melding
 4. Pinto en Datravisje,
  Deze twee bibberen van vrees,gelet op het feit dat een overgrote deel der lezers santokhi een uitstekend minister achten,volgens mij hebben deze twee(Bouta) mensen zitten janken bij de IND voor ned. paspoort , omdat bouta hun wou vermoorden .
  Juist ! en nu zij ned. zijn binnen geslopen is bouta hun man.
  Paspoort afpakken ,onderzoek via internetnummer wie zij zijn vervolgens opsodemieteren !!!


  Maak melding
 5. moeten het surinaamse volk beschermen en de democratie . bouterse haalde cubanen naar suriname om zijn militairen te trainen hoe zij mijn volk moesten onderdrukken en knechten maar

  du

  oh ja.. daarom haalt Santakie: Fransen,Amerikanen,Brazilianen,Nederlanders.
  dus…… Du…. begrijpt niet dat hij de lust van katibo in zich heeft…en als een doorgewinterde militair in vol ornaat in de pas loopt…boi Du tapu nanga law…jij bent niks anders dan een verkwanselaar….you denk vermogen zwak of you pagla.


  Maak melding
 6. leren ze de surinaamse polite ook om een ver dachte te arresteren zonder op hem te schieten , want wat dat betreft zijn ze wel goed daar in de sur politie hun wapen gebruiken dus ned p[olitie leer ze dat af praten met de burger en arressteren zonder te schieten .


  Maak melding
 7. Sommige Surinamers hebben zo graag de mond vol over de Nederlandse overheersing en de slaventijd van weleer maar wanneer kunnen de Suri’s nu eindelijk zelf hun broek ophouden ?
  Hopenlijk komt er nu eindelijk eens een regering in Nederland die dit verhaal eens keihard durft te zeggen zodat de handen van de Surinamers eens uit de mouwen komen inplaats van steeds weer dat klagende mondje!


  Maak melding
 8. tsssssssssss en die vieren morgen de onafhankelijkheid?Vraag me af welke.
  Ze zijn nog steeds afhankelijk van hun slavendrijvers,alles en ook alles wordt nog eerst aan de basja gevraagd,vooral Euries.
  Er zij goed afgestudeerden politieagenten(inspekteurs)in Suriname,ze hebben allemaal in Nederland gestudeerd,kunnen hun die kleine politieapparaat in Suriname niet zelf trainen?Wat een respekt voor je eigen mensen om de Nederlanders te vragen om dit klusje te klaren bah.


  Maak melding
 9. Sommige Surinamers hebben zo graag de mond vol over de Nederlandse overheersing en de slaventijd van weleer maar wanneer kunnen de Suri’s nu eindelijk zelf hun broek ophouden ?
  Hopenlijk komt er nu eindelijk eens een regering in Nederland die dit verhaal eens keihard durft te zeggen zodat de handen van de Surinamers eens uit de mouwen komen inplaats van steeds weer dat klagende mondje!

  Linksom

  Linksom waarom draai jij je Rechtsom, dan zal jij zien dat het echt door Suri’s gedaan kan worden, begin jij Linksom te werken aan eerlijke wereld-handel.


  Maak melding
 10. Linksom waarom draai jij je niet Rechtsom, dan zal jij zien dat het echt door Suri’s gedaan kan worden. Linksom begin jij te werken aan eerlijke wereld-handel.
  Daarom no weer no wan man edi.


  Maak melding
 11. Leg mi uit mi saby no 6,je hebt die gek junandusingh,DU goed uit gemaakt ,hij is echt gek,wa lo K…ay typ.
  santakie is de knecht van de witte basja,hij is geschikt als zwarte piet,wat een schande met hun sinterklaas gelul in Suriname,noemt men dit onafhankelijkheid,het lijkt meerop afhankelijkheid.blanke vrees,
  hier kunnen agenten niet trainen,om hun bende op te ruimen,willen ze dat in SME, doen nou ze krijgen jaren spijt.


  Maak melding
 12. @toet
  Een leuk verhaal uit de familie. Een neefje was vervelend en hij kreeg straf. Zijn reactie was dat hij de kinder telfoon dan wel zou bellen wegens mishandeling.
  Dat is precies het nieveau van jouw reactie met je opmerking over slavendrijvers. in jouw ogen is waarschijnlijk iedereen die niet doet wat jij wil of die jouw aan afspraken houd een slaven drijver. Typisch de mentaliteit van de 7-even ambtenaar.


  Maak melding
 13. @Datravisie
  de Poema komt van nature voor van Noord tot en met Zuid Amerika. Er zijn dus succesvolle poezen vaardigheden die los van de geografische ( of sociaal economische ) situatie heel belangrijk zijn om te overleven.
  Maar ja jij behoort waarschijnlijk tot het type dat liever in zijn hangmat gaat nadenken hoe voor SME het wiel uitgevonden kan worden. Intussen draait de wereld door.


  Maak melding
 14. een dikke schop onder onze konten hebben we nodig. Genoeg zelfvertrouwen,maar de wilskracht en daadkracht ontbreekt. Die ingeslagen karakter trekje hebben zelf heel veel suries in blanda ( en belgie..ja ja..) dat ze denken dat die blandas een hele hoop zijn. Dat ze het beter weten. En dat we het niet kunnen.Jammer. Politie in Suriname, doe uw plicht !!!!


  Maak melding
 15. Neus,spreek je over jezelf?Met je 7 even mentaliteit?Je weet het goed zeg,wel hier in Nederland heb je of krijg je de kans niet je zo te gedragen tsssssss.
  Jij ben zo 1 met een onwrikbare slavenmentaliteit.
  Zeg nou zelf of beweer anders,is Suriname echt onafhankelijk?Volgens mij niet,lees maar op deze site,alles en dan ook alles wordt om hulp gevraagd aan de slavendrijvers,Nederland,en dat na 32jaar zg onafhankelijkheid vraag je,je nooit af wanneer dit 1x ophoudt?Kan en is Suriname niet in staat hun eigen boontjes te doppen?

  Veel heel veel landen in Zuid-Amerika zijn onafhankelijk van hun vroegere overheersers(Slavendrijvers)maar die doppen hun eigen boontjes en hebben hun voormalige basja niet nodig ze doen alles op eigen kracht en daar heb ik een DIEP respekt voor,bv Brazille,Jamaica,Trinidad en vlakbij huis Guyana enz.enz.
  Dus kom niets uitleggen en houd je maar vast in het verleden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES