dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinamers moeten mobiele telefonie pikken of niet

Surinamers moeten mobiele telefonie pikken of niet

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 22 nov – Het is aanvaarden of verwerpen bij mobiele telefonie. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. De controverse over telefoonmasten in dichtbewoonde buurten heeft eenvoudigweg twee kanten. Daar moet goed rekening mee worden gehouden bij het protesteren tegen de betreffende telefoonmaatschappijen.

“Aan de ene kant wordt gezegd dat de stralen van de masten schadelijk zijn voor de volksgezondheid”, zegt Waterberg. Aan de andere kant is er uitgebreide informatie van de telecommunicatiebedrijven en andere deskundigen dat de stralen zich niet zodanig verplaatsen dat ze schadelijk zijn voor de mens. Bovendien moet niet vergeten worden dat vrijwel elk gebruiksmiddel schade kan toebrengen.

Het is maar hoe je er tegenaan kijkt. Telecommunicatiebedrijf Telesur heeft jaren soortgelijke masten geëxploiteerd zonder dat er echt klachten waren. Nu er meer spelers op de markt verschijnen en blijk geven van hun aanwezigheid, is er opeens een heleboel heisa. “Dus uiteindelijk is het de gemeenschap die een keuze moet maken of ze wel mobiele telefoons willen of niet en of de masten er wel of niet moeten komen”, aldus Waterberg.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

8 REACTIES
 1. Surinamers moeten mobiele telefonie pikken of niet.

  Niet pikken er is genoeg ruimte om dit soort rotzooi ver genoeg van de woonbare leefomgeving van mensen te plaatsen.

  Dus minister…Tjoep kakel.


  Maak melding
 2. Luke link op deze pagina.
  Zie boven de links “Alles over UMTS” en daar de link “…buiten de bebouwde kom… “lezen.
  Wie dit leest en begrijpt is instaat om zinvol mee te praten over de locatie van de masten.


  Maak melding
 3. Wat een stomme opmerking van de minister,van waar komt hij met die onderzoek dat mobiele telefoon schadelijke zijn.Die masten zijn schandelijk in die woonwijken,het volk voor de gek houden dat is jullie opzet schoften dat jullie minsters foeieeieiieieiiiiiii


  Maak melding
 4. Hoeveel heeft deze mini-ster ontvangen om reclame te maken voor de telecom bedrijven.

  ik denk dat een mini-ster van zorgen, zich zorgen moet maken over de gezondheid van het volk en er alles aan moet doen om de gezondheid van de stervelingen te verbeteren..

  Maar nee in Para-maribo van Vene is alles het omgekeerde..
  Ik vraag me wel af waarom dit soort dingen getolereerd worden in de gemeenschap.
  Zijn er alleen houtkappers en vloervegers in Suriname die niet verder kunnen denken?

  Is gewoon een domme minister van Vene.. Trouwens we weten allemaal dat Vene alleen met schurken werkt en in zee gaat met drugdealers en moordenaars en verkrachters en percelendieven….

  echt sarie torie….


  Maak melding
 5. wat een onzin, een minister onwaardig!. enkele dagen geleden nog heeft in dbs een artikel gestaan over de schadelijke invloeden van deze masten. waarom deze masten in woonwijken plaatsen terwijl in suriname dat helemaal niet dichtbevolk is ( zelfs maar enkele km van parbo verwijderd is er braak terrein zat, terwijl zendcapaciteit van de masten vele tientallen km reiken)
  Er worden lappen braak terrein als een kip zonder kop uitgedeeld aan malafide speculeerders, plaats maar deze masten lekker op deze terreinen, worden de malafide lieden nog slechter…….. of misschien zelfs beter van de negatieve straling. min maal min is plus, of weet celsius dat niet of heeft hij zelf doekoe ontvangen van de telecombedrijven.


  Maak melding
 6. Het valt mij op dat sommige Surinamers wel kunnen lezen, maar de tekst niet goed begrijpen.

  Lezen, praten en begrijpen zijn verschillende punten. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Het is maar hoe je er tegenaan kijkt.
  Mensen probeer eens te analyseren.

  Janny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES