Suriname geeft bananenstrijd tegen VS niet op

8

PARAMARIBO, 22 nov – Suriname is niet van plan de strijd op te geven om de toegang tot de Europese bananenmarkt. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Tijdens de recente bijeenkomst van de ACP is het Surinaamse standpunt bevestigd.

Er zal niet geweken worden voor de druk van de Verenigde Staten om de markt open te breken. Toegeven ”is het plaatsen van een tijdbom onder de wereldgemeenschap. Het zou betekenen dat we een wereld krijgen van rijke multinationals en een arme bevolking”, zegt Raghoebarsing. Via de ACP wordt dan ook onverkort aangestuurd op behoud van de preferentiële regeling.

Die moet de afzet verzekeren van bananen van kleinere producenten als Suriname. Voor de Amerikaanse houding is weinig begrip op te brengen. “We hebben een belangrijk deel van de preferenties al afgestaan ten voordele van de landen die voor de VS produceren”, aldus Raghoebarsing. Nu de Amerikanen ook de rest voor zich opeisen, is er geen andere keus dan een hard standpunt innemen.


8 REACTIES

 1. Minister Raghoebarsingh geeft een vertekend beeld, het is geen Suriname tegen de VS maar alle Caribische landen en heel wat Europes NGO’s die proberen te lobbyen ten gunste van de C van ACP. Of ziet die man weer een kans om te gaan reizen met medeneming van alle buitenvrouwen?


  Maak melding

 2. Raghoebarsing heeft zeker nog geen tjoekoe ontvangen.

  Je zal zien dat als het zover is hij zijn standpunt zal herzien. Net als Grote smurf sandoppie


  Maak melding

 3. Luku bun nanga a man disi….a man e forceer datie…snezi..musu zit palmolie plus kapu din udu-bon……maar mi-boi….Brunswijk vernietig Victoria miki a man nanga din inlichtingen boys fu Sarasara…pranie alla din palmolie-bon baka….dati din musu fu du stel domoren.Het is zijn zaak(min.LVV) hij heeft chinees geld afgepakt…en niet die Djuka’s dus laat die Djuka Brunswijk de boel dat zij vernietig hebben zelf met de tentakels terug planten…zonder beloning.


  Maak melding

 4. Beste Pagla Burwah,

  Je hebt het goed ingezien.

  Vene is de godfather van Brunsie ..Vene is een djoeka en komt op voor djoeka’s.
  En we weten allemaal dat het binnenland kapotgemaakt is door Brunsie…Nu is het tijd dat deze ratten het land moeten opbouwen zonder ervoor betaald te worden.

  Ik kan me niet voorstellen dat ze nog vrij rond lopen…


  Maak melding

 5. Deze nuttelozen ratten vreten onze belasting gelden ,terwijl we zo hard moeten werken voor ons geld.

  Ik denk dat het nu eindelijk tijd is om een massademonstratie te houden met Bouta..
  Alla koelies,japanesies,chinesie ..jullie moeten samen hand in hand de straat opgaan en Vene verjagen netals Bosje verjaagd werd.
  Die beest loopt ook nog rond…terwijl hij zichZelf heeft verrijkt en er is niemand die hem kan opsluiten…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.