Surinaamse oud-minister hekelt moordaantijgingen

10

PARAMARIBO, 22 nov – Oud-minister en –parlementariër Henk Herrenberg is boos op de familie van de in 1990 vermoorde Stuart Deel. De beschuldiging dat Herrenberg als directeur van het kabinet van de toenmalige legerleider Desi Bouterse verantwoordelijk zou zijn, wordt naar het rijk der fabelen verwezen. Er komt ook een schadeclaim.

De claim van één miljoen euro wordt ingediend tegen vader Herman Deel, Radio ABC en journaliste Bimla Gayadien. Deel heeft tegenover ABC gezegd dat Stuart en andere rebellen van het Jungle Commando door Herrenberg gelokt zijn naar het kabinet. “De man beschuldigt me blind van moord, omdat ik ze gezegd zou hebben dat ze naar het kabinet moesten gaan”, zegt Herrenberg tegenover de Ware Tijd.

Stuart en zijn kameraad Doetje zijn op het kabinet doodgeschoten. Volgens de officiële verklaring zouden ze zich hebben verzet tegen hun arrestatie. Jungle Commando-leider Ronnie Brunswijk is toen ook aangehouden. Herrenberg, die directeur is van het kabinet van Bouterse’s NDP, heeft er genoeg van. “Ik ga dit niet over me heen laten komen. Het is genoeg. Niet alleen ik, maar ook mijn vrouw, kinderen en mijn partij worden besmeurd.”


10 REACTIES

 1. Laat ze maar met bewijzen komen i.p.v beschuldigingen ,kunnen ze dat niet moeten ze maar over de brug komen met een miljoen Euro.
  Want we leven nu tenslotte in een rechtstaat waar het recht om bewijzen vraagt!!


  Maak melding

 2. herrenberg is toch die man die suriname hier belachelijk heeft gemaakt toen hij ambassadeur hier in nederland was ik zie die persconverentie nog voor me op de surinaamse ambassade in nederland wat een vertoning was dat .velen in suriname weten dat deze mannen van jungel comando op koelbloedige manier zijn doodgeschoten door mensen van bouterse maar het mooie aan dit verhaal is dat deze mensen van de ndp nu wel last hebben van deze beschuldiging en hun vrouw en kinderen ook maar toen zij aan de macht waren en konden beslissen over leven en dood dachten ze niet aan de vrouwen en kinderen en de families van de slachtoffers die ze toen hebben gemaakt,een aantal mensen hier beschuldigen mij van haat tegen de ndp vind je het gek dat ik niets van een partij moet hebben die vol zit met moordenaars . ga naar de rechter want je leef nu in een rechtstaat meneer herrenberg als jij een miljoen wil hebben hoeveel miljarden moeten die andere slachtoffers vragen want die mensen wachten al tientallen jaren op antwoorden waarom en hoe is mijn vader, broer , geliefde vermoord.


  Maak melding

 3. herren schone vingers heb je ook niet.
  Weet je nog of kan je het niet meer herinneren hoe belachelijk de pers jou hier in nederland heeft gemaakt haaaaaaaaa.
  Het was een fatu ik heb genoten van de journalisten.
  Kunt u de vraag nog herinneren van die journalist? Wat vindt u van de moorden in suriname? Toen zei je wij in suriname bekijken alles in een brede kader waarop de journalist zei:” is die kader net zo breed als een doodskist. Ik heb echt krom gelegen hahahhaha.


  Maak melding

 4. Hoe is het met die torie van de politie inspecteur Goodings die in die tijd neergeknald was in Paramaribo ?
  Weet iemand over deze torie…?
  Zijn die mensen aangehouden ?

  Een tip een Vene…. Gewoon al het vermogen van de beesten in beslag nemen en een opvanghuis bouwen voor ouderen waar hijzelf straks terecht kant.


  Maak melding

 5. meneer Herrenberg heeft weer geld nodig….het is in China ook niet gelukt. De verhalen over Herrenberg en zijn aandeel in diverse schendingen van mensenrechten zijn legio….kunt u zich nog herinneren dat de heer Herrenberg in de jaren 70 onder de mamabon in hongerstaking zat tegen het onrecht? Neen? en dat hij vond dat er een socialistische regering moest komen en daarom samen met Ampie een socialistische partij oprichte. Those are the days my friend…..you thought it never end……..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.