Surinaamse reisagenten vrezen uitholling door KLM

9

PARAMARIBO, 21 nov – Reisbureaus hangt liquidatie boven het hoofd door toedoen van de KLM. Dit stelt de Associatie van Surinaamse Reisagenten, Asra. Gevreesd wordt voor het verlies van ruim tweehonderd banen als de KLM de plannen doordrukt voor het afschaffen van de boekingscommissie.

De commissie is al teruggebracht van negen naar zes procent en is broodnodig voor het in stand houden van de bedrijven. De SLM volgt dezelfde trend. Asra rekent nu op steun van de regering bij het “verijdelen van de poging van een buitenlandse maatschappij tot liquidatie van de vertrouwde reisservicebranche, die tot nu aan velen een adequaat bestaan heeft geboden.”

De KLM wil de commissie afschaffen in naam van de klant. Die zou dan goedkoper uitkomen bij de aanschaf van vliegtickets. De afgelopen maanden heeft intensief overleg nauwelijks zoden aan de dijk gelegd. “Onder het personeel is nu ernstige bezorgdheid ontstaan over hun toekomst en die van hun gezinnen. Zij eisen harde garanties wat betreft werkgelegenheid”, aldus de Asra.


9 REACTIES

 1. al het zo is dat een ticket goedkoper word dan ben ik wel voortander van, wat ik niet snap is waarom men die reisbureaus gewoon hun dure ticket laat verkopen en de slm en de klm die goekope ticket dan verdwijnen die reibureaus van zelf zou ik denken dan laat je keuze aan de klant .


  Maak melding

 2. is op de meeste plaatsen al gebruikelijk, zijn al duur genoeg tickets naar su. blijven alleen de goede over. word gelijk het kaf van het koren gescheiden. waarom uitzondering maken voor su?


  Maak melding

 3. KLM is een grote boef, boekongscommisie afschaffen en ja hoor, de brandstoftoeslag gaat omhoog. Wie is nou gek. het is omdat we hier in nederland moeten vliegen naar su. Je hebt de keuze tussen drie maatschappijen die hetzelfde doel nastreven, nl om ons als reizigers uit te kleden met die dure tickets. Als de SLM z’n ticketprijzen drastisch naar beneden brengt, kunnen ze nog twee 747’s kopen en die twee andere hebben het nakijken. Maar die zullen wel gek zijn. Ze zijn tenslotte een verkapte werkverschaffing met 500 man op 2 vliegtuigen.


  Maak melding

 4. Ik maak al lang gebruik van het internet om reizen te boeken.Gewoon rechtstreeks bij de luchtvaart maatschappij komt goedkoper dan via een reisburo.Want dan is de keuze snel gemaakt.De KLM probeert juist iedereen te stimuleren om via internet te boeken want straks is dat verplicht omdat de ticketboekjes verdwijnen die veel meer geld kosten dan alleen een A4 printje van de boeking.En dat heeft weer als resultaat dat er veel meer hout gekapt wordt om deze duizenden tickets te maken.Denk aan het milieu kondremang!Nu is het al zo dat je zelf kan inchecken en je stoel reserveren.Op de luchthaven alleen je koffers afgeven.
  Nog even en dan kunnen we zelf vliegen naar Swiet Sranang

  Prettige vakantie


  Maak melding

 5. Door e-tickets te boeken/kopen bespaar je misschien vier tientjes(€ 40).het is lang niet iedereen heeft internetverbinding thuis. “ouderwets”boeken kost ietje meer,maar veel gezinnen behouden hun werk. Ach ja over het kappen van hout en behoud van de natuur? De natuur regelt zichzelf en in andere gavallen helpt de mens er een handje bij.Zie natuurrampen/bosbranden maar


  Maak melding

 6. Ik koop altijd een E-ticket, ga zelf naar het consulaat( eerst aanvraag via mijm PC en binnen 10 dagen moet het afgehaald zijn.Hoef mijn paspoort niet aan vreemden toe te vertrouwen. Makkelijker kan het niet. Jammer voor de branche.


  Maak melding

 7. Eigen schuld door domoren beleid staan zij nu te schreeuwen…maar waarom heeft KLM & dochermaatschappijen als enige alleenrecht om van Europa naar Su. te vliegen daarnaast niemand meer dan SLM.


  Maak melding

 8. Unubuntu of welk andere nick je nog meer hebt.

  Als je het hier een beetje had gevolgd had je geweten dat de SLM en de Surinaamse regering dit zo hebben geregeld met De KLM. Die is al jaren zo.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.