Surinaams Hof onderzoekt zaak foto Nankoesing

22

PARAMARIBO, 21 nov – Er komt een onderzoek naar aanleiding van de foto waarop Krijgraadslid Dhanoesdharie Nankoesing te zien is bij de zwaargewonde militair Wilfred Hawker. Dit zegt mr. John von Niesewand, president van het Hof van Justitie. De foto op zich zegt nog niets.

Dat Nankoesing er hurkend met geweer over de benen te zien is, is op zich geen bewijs van betrokkenheid bij mensenrechtenschendingen. “Het onderzoek zal moeten uitwijzen wat er aan de hand is”, zegt von Niesewand. Ook Nankoesings bevestiging dat hij werkelijk op de foto staat, is geen aanleiding voor enige maatregel. Het Hof wil pas bijeen komen als het onderzoek is afgerond.

Pas dan zal een besluit worden genomen. “Soms komen dingen verkeerd over, dus als er onderzoek komt, zullen we precies weten wat er aan de hand is”, aldus Von Niesewand. Naar zijn weten is een antecedentenonderzoek niet gebruikelijk bij de toelating tot de Krijgsraad. “Ik ben jaren terug ook lid geweest van de Krijgsraad en er is toen ook geen antecedentenonderzoek gepleegd.”


22 REACTIES

 1. LET OP BIJ BEOORDELEN LEZERSREACTIES: er bestaat het Speciaal Team Contra-Propaganda van de NDP. Er zitten enkele lieden full time in een computerkamer om op alle mogelijke websites de propaganda van Bouterse en andere verdachten te verspreiden, zogenaamd in de vorm van ingezonden stukken. PS. UIteraard zal de NDP in het openbaar in alle toonaarden het bestaan van het geheime Speciale Team Contra-Propaganda ontkennen, zoals Bouterse ook ontkent iets te maken te hebben met de Decdemebermoorden.

  Just Wijnberg


  Maak melding

 2. “Ik ben jaren terug ook lid geweest van de Krijgsraad en er is toen ook geen antecedentenonderzoek gepleegd.”

  Pietje Bell haalde jaren terug ook veel kattekwaad uit, tegenwoordig doet men aan preventief fouilleren.


  Maak melding

 3. Leven wij weer in jaren ’80.
  Jullie staan tijd en geld te verkwisten….waardeloze Front, met zijn gelieerde recht-systeem.
  Nog erger er lopen duidelijke lijnen binnen deze Front kornuiten.


  Maak melding

 4. Ik weet zeker dat als Bouterse op die foto stond….dit artikel en alle andere parasieten, andere taal zouden uitkraaien. Het hof zou ook andere taal uitslaan.O die spong zou ook direct zeggen maakt niet uit of hij geschoten heeft…hij was aanwezig bla bla bla.Maar nu…plotseling…terwijl er notabene een foto is..is iedereen voorzichtig. Erger nog…men zegt niet dat ze de moord op hawker gaan onderzoeken..nee nee slechts de aanwezigheid van Nankoesing haha. nankoesing was zo voortvarend tijdens de revolutie dat hij ook nog kort na de dood van hawker door die zelfde bouterse tot DC is benoemd…en dat op 20 jarige leeftijd. Wel Hof..onderzoek, laat me zien wat er uit de bus komt.
  Verhelder voor het volk zodat het niet verkeerd overkomt.dis mi wan sjie.


  Maak melding

 5. Ter voorkoming van alle schijn van verdachtmaking en partijdigheid, zodat de procesgang niet wordt gefustreerd, zal het een oprechtgebaar moeten zijn van deze zgn magistraat om terug te treden.

  Indien dit niet gebeurt zal de ellende over het Surinaamse volk heen worden geroepen en zal er een smet op de rechtelijke macht komen te rusten.

  Het rechtsgevoel van de burger mag geenszins op de proef worden gesteld. Er is reeds genoeg kapot gemaakt.

  Truetory


  Maak melding

 6. Just Wijnberg,

  niet zo een slimme opmerking. Enkele NDP’ers in een kamer redden het nooit tegen de tienduizenden mensen met een politieke mening. Bovendien, waar ben je als elke keer weer vlak voor de verkiezingen via de Nederlandse omroep en de Wereldomroep documentaires, films etc over 8 december worden getoond?

  Neruda (ik zit in de voorzaal, niet in een kamer 😉


  Maak melding

 7. Onderzoek wat onderzoek die coup pleger kreeg gewoon zijn vonnis te horen krijgraad tervelde. als militair weet je dat hij was toch samen met ram op stvs of niet en boven dien was het een in elkaar gezet foto
  om dat ze zien dat het niet gaat lukken met het proces een zet van sangtakie schaak lekie wang metie ma strateeg ddb e kap ding zet into into je moet echt liefde hebben voor je land om dit te begrijpen
  dus so so lobie


  Maak melding

 8. Toch grappig. op eens zijn er een heel stel nieuwe forum leden met namen die een zelfde wijze van taal gebruik verraden.
  Zouden het soms…

  Ach waarom maken we ons druk. Binnen kort zijn ze weer vertrokken die leeghoofdige eendagsvliegen.


  Maak melding

 9. Is die Nankoesing ook een van de verdachten? Volgens mij als je met je geweer naast een pas doodgeschoten persoon staat te posseren, kan ik moeilijk geloven dat iemand anders de trekker heeft overgehaald en jij gaat staan met je geweer als Clint Eastwoon. Laat die meneer Nankoesing eerst gaan bewijzen dat hij Hawker niet heeft doodgeschoten ipv zitting te nemen in de krijgsraad. Kan alleen in Suriname. Hij hoort aan die andere kant van die tafel thuis.


  Maak melding

 10. Dit is je reinste spijkers op laagwater zoeken. Die foto van Dhanoes prijkt al langer dan 25-jaren het foto-album van Dubois over die Rambocus-coup.Er zullen zo te zien wel meer verhalen worden gebreid rondom andere look alike beelden.

  Aan alles komt een eind en zelfs de krape houdt ooit eens een keer op eieren te leggen.

  Neem van mij aan dat Dhanoes absoluut geen hardelijner is.


  Maak melding

 11. @neruda wees maar blij dat het surinaamse volk haar informatie kan krijgen van de wereldomroep want er zijn tijden geweest dat er een of twee media en krante mochten berichten in suriname, vele jongeren in suriname weten niet veel tot niets van de revolutie en de moorden van 8december dat is een van de reden dat jongeren nog opkijken tegen iemand die het land jaren achteruit heeft gezet , en nog sterker wat de ndp vandaag aan de dag doet was verboden toen hun voorzitter aan de macht was , dus zo gek is het niet wat wijnberg zeg maar je zal altijd een aantal ezels hebben die de ndp en bouterse geloven .


  Maak melding

 12. Is er nog iemand in Suriname die niet is gecorrumpeerd??!!
  Dat hij militair is en daarom altijd met een geweer loopt kan alleen uit de mond van een surinamer komen.
  Liep hij als distrikt-commissaris ook met een geweer rond?!
  In bv. Nederland om maar iets te noemen ziet je nooit een militair buiten de kazerne met een wapen lopen!
  Je krijgt er gewoon een complex van om te zien dat anno 2007 je land van oorsprong beheerd wordt door dit soort scherts figuren!
  Mooie keus hebben we!!??terug naar het land van oorsprong en in een bakba winkrie van 50 jaar terug binnen te treden; of hier als zwartschaap al de frustraties van het autochtone klootjesvolk als een gesel over je heen laten komen???!!!


  Maak melding

 13. Foto`s. Nu nog een foto van dhr Bouterse met een pistool schietend op wie dan ook. We hebben een foto van mevr. Bijlhout gezien( had meteen problemen) Nu van een rechter bij het proces van de eeuw in SU. Blijft hij gewoon zitten en veroordelen?!


  Maak melding

 14. We lul,

  Brunswijk zwaaide ook met pistool in een vol stadion zijn jullie dat vergeten?
  Hij is nu wel een diplomaat geworden hij is kamerlid zonder een school gezien te hebben.
  Welke intellectueel is dat tot op heden gelukt?
  Hij heeft niemand vermoord, beroofd en verkracht, en nooit drugs gebruikt, hij is tenminste oprecht en heeft nooit gezondigd.
  Hij ging elke zondag naar de kerk en naar wintigron
  Hij is nooit handtastelijk geweest


  Maak melding

 15. Grappig is dat overal staat RECHTER nankoesing..al die krantenkoppen rechter dit rechter dat.
  Die man is helemaal geen rechter. De pers doet er goed aan precies na te gaan wat een militair krijgsraad lid aan moet voldoen en wat hij precies doet tijdens een krijgsraad.Alvast hoeft hij geen eens jurist te zijn.


  Maak melding

 16. Ik was tot 6 december 82 in Suriname en heb tot op heden niets mogen vernemen omdat ik en mijn team de tip kregen te vertrekken.
  Ons team bestond uit 36 leden waarvan er enkelen gestoord zijn geworden en enkelen nog steeds in het leger zijn of bij de AT hun diensten verrichten.
  Ik zelf maak mij niet druk omdat ik alles bij de notaris heb liggen, zo ook anderen die weten wat er speelde en tot nu zal spelen om dit gedrocht van een proces te smoren.


  Maak melding

 17. @kabila
  Grootspraak.
  Zij we in SME goed in. Verdachtmakingen en tories. Als je werkelijk wat te vertellen had was je verhaal niet bij de notaris maar bij de rechtbank gedeponeerd. In wat voor team zat je? Blaasvoetbal? Wie gaf die tip? Etc.
  Kortom je verhaal is heel vaag en lijkt uitsluitend bedoeld te zijn om mensen op het verkeerde been te zetten.


  Maak melding

 18. @ Saphatia (of bedoel je sapotille en weet je het niet te schrijven? Zo spreek je het uit als safatia 😉 )

  Maar goed. Wat ik wilde zeggen: Ik heb zelden zoiets doms gelezen in mijn leven. Als Bouterse zulke domme vrienden heeft, heeft hij geen vijanden meer nodig. Ook jij bent een typische …..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.