Home Onderwerpen Maatschappij Surinaamse lerarenbond stelt regering ultimatum

Surinaamse lerarenbond stelt regering ultimatum

11

PARAMARIBO, 20 nov – De regering heeft tot 23 november de tijd om sociale wensen van het lerarenkorps te verwezenlijken. Dit stelt voorzitter Wilgo Valies van de Bond van Leraren, BvL. Het ultimatum volgt op een ledenvergadering, waarin besloten is niet langer te wachten.

Minister Edwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling zal zo snel mogelijk over de brug moeten komen. Hij heeft sinds juni een wensenpakket ontvangen van de bond. Ook na een herinneringsschrijven in oktober is niet gereageerd. “We zijn teleurgesteld in de minister. We hebben eenvoudigweg geen reactie ontvangen. Ook vanwege dit gedrag is besloten niet langer te wachten”, zegt Valies.

Het onderwijs op de middelbare scholen zal niet gegarandeerd kunnen worden als nu geen reactie komt. “We zijn van mening dat de overheid anders moet omspringen met onderwijsgevenden”, aldus Valies. Als de bond in actie gaat, betekent dat geen ondersteuning van de protestacties van het Surinaams Jongerencollectief. “We kennen onze verantwoordelijkheid.”

11 REACTIES

 1. Gamba
  HAHA alweer meneertje valies de Grote Loozer, waarom vertrekt je niet uit suriname, met alle regeringen heb je problemen, en je hebt nooit gewonnen, mijn advies aan jouw is ga tuinieren
 2. Henky
  Yo grote boeriki-gamba, Jij bent zeker ook 1 grundjarie boeriki. Goudvelden verkwanseld aan Canadezen, de ondee-olievelden verkwanseld aan Guyana. Jarenlang de Onderwijs verkwanseld aan buitenlandse reisjes van assemblee-leden, wat moet er nog méér verkwanseld worden???? Laten die boeriki's van grundjari gaan tuinieren, ze verkwanselen toch alles van Nationale Grondstoffen aan buitenlandse multinationals. Het ga je goed, Gamba-Boeriki, Vriendelijke Groeten,...........
 3. du
  pas op gamba want dat mag je niet zeggen want de aanhang gaat jou voor gek verklaren, de scenario van de ndp is doorzichtig iedereen heeft het door alleen de aanhang van de ndp niet. ze zullen een keer uit hun droom geholpen worden als de laaste hoop wat ze hebben is vervlogen .ik zij in mijn eerdere reaktie dat deze naam valies mij bekend voorkomt allemaal van die spoken die herleven net als herrenberg de ndp haalt al die klootzakken van stal want ze zijn toch afhangkelijk van de baas want door heb zij ze vandaag wat anders weet ik niet wat van deze mensen terecht was gekomen .
 4. Datravisie
  IK ben benieuwd, Zal de coalitie nu zeker weer schreeuwen, Na bouta Na bouta die erachter zit?? Want alle protesten zijn natuurlijk gesteund door Boutje.
 5. Harry
  Een minister van onderwijs dat niet reageerd op een brief van noodlijdende onderwijzers of welk ander brief dan ook is zijn functie niet waard. Het is mij ondervoorstelbaar dat je niet reageert op een brief van je inkomensbetalers. Opzouten met zo een zo'n minister
 6. Noltie
  tegestanders van de NDP die onrust bezig zijn te stoken? Doet me denken aan de CIA streken in Venuzeula documentaire een paar weken terug. Eerst op de Surinaamse massa schieten tijdens volks protesten (het zijn toch niet hun mensen) en dan de schuld in de schoenen van de NDP schuiven.Sranamang en dan bedoel ik geen DU,Gamba en CIA spionen maar de echte SRANAMANG met hoofdletters pas op voor de BEESTEN onder ons. Stree de foe stree Suriname voorwaarts.
 7. Unubuntu
  PARAMARIBO, 20 nov – De regering heeft tot 23 november de tijd om sociale wensen van het lerarenkorps te verwezenlijken. Dit stelt voorzitter ...nono a no bun...a no bun toch...liegers, bedriegers verkwanselaars...moet men geen dag geven.
 8. sranangwally
  Wilgo Valies is nog stommer dan ik dacht. dit is toch duidelijk. dit is het scenario van de ndp om bouterse's berechting te voorkomen. Iedereen weet dat Valies altijd een dubbele agenda op na hield. de studenten aktie heeft geen resultaat geboekt, dus nu volgt plan b (de leraren) leraren laat u niet misleiden.
 9. leg mi uit mik mi sabie
  Een minister van onderwijs dat niet reageerd op een brief van noodlijdende onderwijzers of welk ander brief dan ook is zijn functie niet waard. Het is mij ondervoorstelbaar dat je niet reageert op een brief van je inkomensbetalers. Opzouten met zo een zo’n minister Harry 100% mee eens.(stop) henky je bent zielig! wat jammer met dit soort figuren kan ik niet in discusie. Gamba Jammer Bamba maar ik ben 100% eens met Henky.
 10. Henky
  Dan ben jij de ware boeriki van grundjari als jij mij virtueel kan beoordelen dat ik zielig ben. Tedere vriendelijke groeten,......