Surinaamse Inheemse leiders bezorgd om Maho

11

PARAMARIBO, 19 nov – Inheemse traditionele leiders maken zich zorgen om de ontwikkelingen in het dorp Maho. Dit meldt de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname, Vids. Dat de dorpsbewoners uit frustratie over de uitgifte van hun leefgebied in hongerstaking gaan, wordt als zeer ernstig opgevat. De regering buigt zich intussen over de kwestie.

“We nemen deze ontwikkelingen serieus. Als de landbouwgronden van mensen vernietigd worden, moeten we zaken zien te corrigeren”, zegt minister Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer tegenover Radio ABC. De klachten vanuit Maho worden dan ook bekeken. Volgens de dorpsbewoners is een deel van hun grond door Jong Tjien Fa afgestaan aan een stichting.

Met hun landbouwgrond zijn zij ook hun inkomsten- en voedingsbron kwijt. De hongerstaking van een groep in de Palmentuin moet leiden tot intrekking van het betreffende besluit. “We zijn op speaking terms met de mensen, we willen alle zaken onderzoeken, maar niet met het mes op de keel”, aldus Jong Tjien Fa. “We hopen dat het recht zal zegevieren”, zegt Vids-directeur Lorraine Jubitana.


11 REACTIES

 1. Dus omdat er 1 brug komt bij Uitkijk, zijn deze s,erige beesten op 2 poten in de regering gronduitgifte gaan doen.

  De vaste verbinding zal dan maken dat de gronduitgifte aan die Stichting weer verkaveld wordt en door verkocht aan pariculieren, als bouwkavels.

  Deze oplichters in de regering VeneIII zijn zo doorzichtig bezig met hun boeverij , dat de bewoners van Maho nu in hingerstaking moeten gaan .

  Wanneer houdt het 1 keer op met deze boevenstreken van 1 regering ?????????? Te erg voor woorden, niets dan schandelijke en schaamteloze gedrag, hoogst immoreel beleid.

  Vriendelijke Groeten,………


  Maak melding

 2. Die chinees heeft geen hart,ook zo,n schurk

  volgens mij weet hij niet wie Inheemse zijn,hij zou beter moeten weten.De mensen doen geen kwaad op hun gronden,ze doen iets om zo aan hun daagelijksebrood te komen.de strijd moet gewoon doorgaan,waarom durft hij hij niet,met Brunswijk die gestolen gronden in zijn bezit heeft.


  Maak melding

 3. Akuba,

  Inheemsen doen geen vlieg kwaad,het zijn harde werkers en dat laatste wat ze nog hebben wordt hen ook ontnomen. Ongelofelijk stelletje bloedhonden.
  Akuba die meneer heeft een chinese naam met een afrikaans lichaam.


  Maak melding

 4. Niks geen chinese naam met een afrikaans lichaam. Die man MJTF is gewoon een hypocriete boef. Deze indianen hebben historische rechten op de grond. Zij zijn de eerste bewoners van Suriname en als geen ander recht op hun grond. Hoe durft deze onbeschaamde boef MTJF de grond van deze mensen uit te geven?

  Alle grond in Sur. wordt aan een stichting uitgegeven en MJTF doet altijd alsof hij er niets vanaf weet. Wie tekent de stukken dan?

  Wan Gado de te san’ o mit’ den man disi, no wan sma no mus’ bari.


  Maak melding

 5. “We zijn op speaking terms met de mensen, we willen alle zaken onderzoeken, maar niet met het mes op de keel”, aldus Jong Tjien Fa.

  Tjonge Jonge law…a law kaba..
  Ik zou zeggen met pijl(gifpijl) en boog gericht op boeven.(respectloos deze Front rovers.


  Maak melding

 6. In goed overleg kunnen we alles oplossen.
  Wederzijds respect.

  We zijn met z´n allen naar een plek gebracht door de koloniale overheerser.

  We hebben elkaar nodig… daarom moeten we dit als KONDREMANG oplossen.

  Positief blijven, fouten worden altijd gemaakt. De clou is om toe te geven als je fouten hebt gemaakt en niet steeds wijzen naar een ander…

  tang bung.


  Maak melding

 7. het valt mij een hele tijd op dat waneer iemand in de fout gaat in suriname al is die gene geboren en getogen surinamer, men hier op deze site zijn afkoms gelijk erbij haald sommige hier hebben er patent op dit wou even gezeg hebben , dat de minister eerts moest nadenken voor hij zo een beslissing nam betekend dat deze man niet bekwaamd is voor deze job want hij is vaker de fout in gegaan .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.