Lid Krijgsraad Suriname: ik loop altijd met geweer

28

PARAMARIBO, 19 nov – “Ik ben militair, ik loop altijd met mijn geweer.” Dit stelt luitenant-kolonel Dhanoesdharie Nanhkoesingh, die nu onder vuur ligt als lid van de Krijgsraad. De foto waarop hij met geweer over de knieën te zien is bij het lijk van de geëxecuteerde Wilfred Hawker, mag dan ook niet al te veel stof doen opwaaien.

Nu dat wel gebeurt, hoeft het nog niet te betekenen dat automatisch ook een schuldgevoel volgt. De aanwezigheid bij Hawkers’s executie is geen sta in de weg voor het vervolgen van verdachten van de Decembermoorden. “Mijn aanwezigheid daar is ook dankzij Nederland. Nederland heeft ons verplicht te blijven in het leger, wat er ook gebeurt”, zegt Nanhkoesingh tegenover de Wereldomroep.

Als één van de geremigreerde onderofficieren heeft voor hem behoud van de door Nederland verstrekte suppletie meegespeeld. “Na al die gebeurtenissen heeft Nederland nooit de moed opgebracht om tegen de suppletie genietenden te zeggen: u heeft de keuze om het leger te verlaten met behoud, dat hebben ze nooit gezegd”, aldus Nanhkoesingh.


28 REACTIES

 1. vindt het een stomme redering.een agent draagt immers ook een wapen bijzich. echter meneer poseert naast het lijk van wijlen Hawker, dit doet mij denken aan een jager die trots poseert naast zijn trofee.
  Wie o Wie,laat zich op deze manier foto graveren, alleen moordenaars. laat meneer maar het tegendeel bewijzen. dat hij niet geschoten heeft.


  Maak melding

 2. Overste Nanhkoesingh.
  Wij vonden het nodig om je te ontmaskeren voor je foute dingen zou doen en je eigen blazoen schoon wilde vegen.
  Er is meer in aantocht om deze bende daar te ontmaskeren, heb geduld alles komt terecht.
  Saluut


  Maak melding

 3. Ai-boi… NPS…NPS…alleen de NPS had geen contact met de militairen… toch !!!.
  De meeste Suri’s hebben ooit contact gehad met met de militairen vaak goede contacten.

  Zelfs die geweldige JC..(met Bruns).. van Front ging tijdens de jungle war gewoon op bezoek.(om die buitenlanders te verlinken)


  Maak melding

 4. Bando zegt het weer , alle jongens binnen het leger met hoge rangen hebben de ruvolutie gesteund. vraag aan de bevelhebber mercur toen sergeant major waar hij was op 8dec 1982 ,ik weet het ik ga naar de pers stappen voor hem.


  Maak melding

 5. De foto van Dhanoes bij Hawker snijdt geen hout. Dan zullen we wel merken aan de vervolg reacties. Er werden geen foto’s geschoten over de beschieting van de “botenbasis” vanuit Man-A-Hing met punt-50 munitie. Allemaal rond die z.g. Rambocus/raciale coup. Als die coup was gelukt zouden sommigen letterlijk gefild worden.


  Maak melding

 6. Wat zijn we hier mee wijzer? Er is een foto die aantoont dat Dhanoesdharie Nanhkoesingh kort voor de liquidatie van Hawker bij zijn brancard zat. Waarover spraken zij? Ik weet het niet! Wie wil laat die dan nu opstaan en getuigen.
  Ook ontkent Dhanoesdharie Nanhkoesingh dat hij op de foto staat. Spreekt hij de waarhied? Is het een leugen? Of was het gewoon één van de vele zaken die in de turbelente tijd gebeurt zijn en is hij het – door alle andere gebeurtenissen vergeten?

  Voor mij staat nog alles open. Maar ja in SME staat men graag snel klaar met een antwoord dat ze vanpas komt. Precies om die reden geloof ik ook niet in een waarheidscommissie.


  Maak melding

 7. Waar lult die gozert nou over?
  Altijd weer nederland

  Djono

  Als je de geschiedenis van vlak na de onafhankelijkheid niet kent, moet je ook dan ook niet zomaar zeggen dat iemand lult!!!! Tenzij je heel erg naief bent!!!! Nederland verdient zeker geen schoonheidsprijs voor het hele hoofdstuk Onafhankelijkheid van Su!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. vindt het een stomme redering.een agent draagt immers ook een wapen bijzich. echter meneer poseert naast het lijk van wijlen Hawker, dit doet mij denken aan een jager die trots poseert naast zijn trofee.
  Wie o Wie,laat zich op deze manier foto graveren, alleen moordenaars. laat meneer maar het tegendeel bewijzen. dat hij niet geschoten heeft.

  Rinus

  Hallo Soldier ooit een geweer in je handen gehad?? Een geweer past nl niet in een holster!!! Dus je moet het wel in je handen houden!!! Tenzij jij iets uitvindt natuurlijk!!!


  Maak melding

 9. Kunt u dit weer begrijpen: leven Suri’s in de jaren ’80. of 2007
  De politici in Su. lopen in denken en handelen (werk en denk niveau)nog steeds in de jaren ’50/60…aansluiting hebben deze gasten nog steeds niet gevonden in tegenwoordig(anno 2007.)

  Wat wil Front heel Par’bo opsluiten…echt dom lopen doen en opdrachten net als van die schurken bende Bonu-man’s gaan lopen uitvoeren.. waar als men even denkt men moet weten en begrijpen dat jij je achterlijk laat houden door anderen.


  Maak melding

 10. wat mij het meest bevreemd is dat niemand het over die militaire heeft die zwaar gewond is en op een brandcar licht en later tog nog word vermoord zo kan je zien hoe wreed en misdadig deze mensen waren met hun revo , zie wat er nu in cambodja nu gebeurd jaren na dato worden mensen nog berecht, als je als nasie mensen die zulke gruwel daden hebben gepleegd niet berecht je geef een vrij brief aan anderen en jou nageslacht en daarom vind ik wat er ook gebeurd deze mensen die verantwoordelijk zijn voor de 8december massa slachting moeten berecht worden .


  Maak melding

 11. Die man beweert dat hij altijd met een geweer loopt. Wanneer loopt hij dan een keer met zijn verstand?!

  Een typische hindustaanse bescherming. Als het oom Nelis was dan ja ja a mang kiring. En nu een koeltje erachter staat dan is zijn onschuld bewezen.


  Maak melding

 12. Dommie wat heeft men nog te zeggen over een jorka,die je niet levend kun brengen,i no sy dat ju begin law. jij leeft in het verleden jij bent de grootste misdadiger Dombo DU ga jouw tjutha halen te coppenamepunt.

  Akuba


  Maak melding

 13. nankoesingh naast het lijk van hawker. misschien was hij wel zijn medeleven aan het uiten op dat moment en had hij toevallig zoals op andere momenten zijn geweer naast zich.
  Misschien had hij wel zelf de trekker gehaald en hawker geliquideerd. nankoesing had in ieder geval hier open over moeten zijn aanwezigeheid moeten melden.
  dat hij nu de foto’s gelekt zijn en hij er geheimzinnig over doet pleit tegen hem. dat had hij als lid van krijgsraad moeten weten.
  Ik hoop dat bouta berecht wordt zoals het hoort, maar hoop ook dat bouta of advocaat dhr Kanhai, nankoesing keihard terug pakken en koekje van eiegen deeg zullen geven in de rechtszaal als dhr nankoesingh zal proberen te liegen.


  Maak melding

 14. Rechter luitenant-kolonel Nanhkoesingh is door de foto’s teveel negatief in opspraak gekomen.

  Het beste is als hij de eer aan zichzelf houdt en aftreedt als lid van de krijgsraad in belang van de samenleving zodat het “recht” erg belangrijk in deze zaak van de eeuw voor Suriname, niet teniet wordt gedaan.

  Er moeten na deze rechtzaak geen enkele op of aanmerkingen zijn over het rechtsysteem, dit voor de heling van de samenleving als geheel in Suriname.


  Maak melding

 15. Tevens ben ik het volkomen met Djono en Rinus eens, hij lult uit zijn nek, het is een domme opmerking en Nederland noemen slaat in dit geval totaal nergens op.

  Rare uitspraak en dat voor een rechter en militair nog wel die zitting heeft in de belangrijkste zaak van de eeuw voor Suriname.


  Maak melding

 16. Lijkt ook tijd om een zeer strakke wet wapens en munitie in Suriname in te voeren als militairen na werktijd nog geweren in hun bezit hebben.

  Zeker gezien de hoeveelheid wapens en munitie die zijn gestolen uit militairen depots de afgelopen jaren.


  Maak melding

 17. akuba keerie uit diemen

  ben je dit keer geen militaire deskundige?
  lijkt het niet wat voor jou om in de krijgsraad zitting te nemen?
  zal ik je aanmelden? (we kennen elkaar toch?)
  dan doe je nog wat nuttigs voor je baas desi en zijn kornuiten toch.
  jammer dat je vanochtend niet wilde reageren bij radio Mighty.

  waar8tige surinamer


  Maak melding

 18. Nankoesingh is een gevaarlijke man.Ik heb hem gekent in Tilburg als een gewone een onderhoudamonteur en parachutist en rijde in een oude VW kever.Die de sloper waard was.En heeft niet eens een mavo diploma, dat hij rechter is binnen de krigsraad is geweldig.Wat een promotie.Baboeram,Oemrauwsingh,Ramboukes waren niet ver van hem .Een man poserend bij een lijk in de Bakavoto waar 15 intellectuelen van een land hun leven verloren waar een O,O ook aanwezig was met een wapen in zijn hand.En nu rechter is ? Betekend dat de curruptie ook binnnen de Krijgsraad er hoog is .Bouta heeft geen schuld zal het proces leiden , Fuck Suriname en zijn zogenaamde democratie.Pak de rechter op hij heeft nog een zoon Aniel in Nederland.


  Maak melding

 19. Keerie of massala hoe jij jezelf noemen wil,jij vergis je in mij,jij hoort naar die station te luisteren bij die station kan je niets bereiken jij kent ze,het zou niet slecht zijn om zitting te nemen,in de krijgsraad het is voormij een uitdaging, ik zou het kunnen,alleen zou ik eerst een handgranaat nodig hebben om jouw en je lijers, jullie mars op teblazen.


  Maak melding

 20. hahahahah ik moet echt lachen om die akuba wat is deze man dom he echt , jou reaktie op nummer 24 is echt van iemand die op de zelfde niveau is als bouterse alles wil jij oplossen met geweld .


  Maak melding

 21. Suriname toch een bananen Republiek,er wordt zoveel herrie gemaakt om een foto,zonder te kijken of de foto klopt.Als in die rimboe een computer zou zijn dan had een van de 500000 surinamers ook misschien kunnen zien dat dit om een bewerkte foto gaat.Ervaar het zelf voor degene in Nederland vergroten en je ziet dat ermee is gerommeld,maar ondertussen wordt het megaproces wel verplaatst naar 30 november 2017.Het is niet anders er in die rimboe alle tijd,nu is het ook al 25 jaar geleden


  Maak melding

 22. Een typische hindustaanse bescherming. Als het oom Nelis was dan ja ja a mang kiring. En nu een koeltje erachter staat dan is zijn onschuld bewezen.

  Datravisie wat lul jij nu.
  Ben jij ook zo een racist van vroeger?
  Gelukkig hebben wij van jou soort niet meer nodig in 597.

  Cent


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.