donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse verkiezingswaakhond wil beste zijn

Surinaamse verkiezingswaakhond wil beste zijn

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 17 nov – Het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB, is vast van plan de beste verkiezingsautoriteit te worden in het Caribisch gebied. Dit zegt OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos. De output zal drastisch worden verbeterd om zoveel mogelijk burgers de gelegenheid te geven te stemmen. Reeds bij de komende verkiezingen moet het boter bij de vis worden.

Een strategisch plan moet het ideaal dichterbij brengen. “De verkiezingen van 2010 moeten beter en efficiënter lopen dan tot nog toe het geval is geweest”, zei Van Dijk-Silos tijdens een seminar over de rol van het bureau. De steken uit het verleden, met name bij de laatste verkiezingen, worden meegenomen bij het verbeteren. Vooral het toegankelijk maken voor iedere burger is een issue.

In 2005 is de distributie van stemkaarten de absolute achilleshiel gebleken. President Ronald Venetiaan bevestigde de rol van het bureau bij het helpen handhaven van democratie en rechtsstaat. De politiek kan dit slechts toejuichen. “Suriname is een jonge republiek. De Surinaamse politiek is vele jaren ouder en heeft de tand des tijds doorstaan, de Koude Oorlog en de linkse en rechtse aanvallen op de democratie.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

7 REACTIES
 1. een zinloze wedijver, kan alleen in suriname.
  de mensen hebben geen behoefte aan een waakhond, de mensen hebben behoefte aan woningen en beter onderwijs..en beter openbaar vervoer en echte politici,s
  en een verhoogde dijk langs de hele kust, want de oceaan zal binnenkort alle wedijver van het front wegspoelen in de atlantische oceaan…


  Maak melding
 2. Vnoshine weet donders goed dat hij door boeven streken(schurkerij) aan de macht gekomen is dus zijn uitleg is een Judas streek.(van een barbaar).

  Laat hij nu komen vertellen wat hij en zijn kornuiten met de telefoon verbinding gedaan hebben rond en tijdens de verkiezing mei 2005.
  A no kir faja…maar a tapu telefon…miki a kon leg uit.

  Wij kennen de schurken streken van Pres….en ze beginnen teveel te worden de arme man gaat dit niet meer kunnen dragen en verdragen is voorbij.


  Maak melding
 3. Look who’s talking about democratie,the president himself.
  Hij moet zichzelf afvragen hoe hij aan een meerderheid is gekomen om een regering te vormen.Was dat democratiesch?????


  Maak melding
 4. Hoe dan? ondanks diverse signalen en protesten pas na 2 jaar komen met onderzoeks resultaten en bekendmaking van grove malversaties van afgelopen verkiezingen.


  Maak melding
 5. VEne is zuiver. Hij kan nog steeds niet goed zien laatstaand denken.

  Als hij durft dan moet hij opnieuw verkiezingen uitschrijven en kijken of hij net zo populair blijft.


  Maak melding
 6. Ope wie sa go kiebrie te notoe moro wie.
  waakhond hoe dan een hond dat na tweejaar pas blaf kan nooit een goede hond zijn pas maar op dat de chineesen het niet opeeten.
  groetjes Apoekoejesie baas aivb


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES