Jongerencollectief Suriname blijft protesteren

4

PARAMARIBO, 16 nov – Het Jongerencollectief Suriname, JCS, peinst er niet over de straatacties te beëindigen. Dit zegt JCS-voorzitter Phil Herzberg. De ontevredenheid over werkloosheid onder jongeren en gebreken in het onderwijs heeft nog te weinig de aandacht van de regering. Dat vraagt om prikkels.

De straatacties komen uitermate geschikt voor. Het bezoeken van scholen om jongeren aan te sporen tot meedoen moet maar op de koop toe worden genomen. Op de vijfde protestdag is het niet anders geweest. Jongeren van voornamelijk het secundair onderwijs hebben dwars door Paramaribo gelopen onder begeleiding van de politie. Op een enkel incident na hebben zich geen calamiteiten voorgedaan.

Halverwege de mars werd besloten op straat te gaan zitten. Volgens de leiders gebeurde dit uit protest, omdat de politie aandrong op een routewijziging. Uiteindelijk kon de geplande weg worden voortgezet. Als hoogtepunt is een petitie aangeboden aan de religieuze parapluorganisatie Iris. “We zullen blijven protesteren. Het mogen politieke acties genoemd worden, daar hebben we geen probleem mee, zolang het geen partijpolitieke acties zijn”, aldus Herzberg.


4 REACTIES

 1. geef het volk brood en spelen en geld en dan komen ze op straat. De mofinas die hier gebruikt worden voor een politiek doel is wel erg misdadig. Kleine kinderen de straat op sturen, schande, schande NDP….grote mensen die hun hersenen gebruiken krijgen ze voor een paar US dollars de echt niet, en tegenwoordig, ja als je niet bij de pot zit then the well runs dry.


  Maak melding

 2. Deze zogenaamde jongeren denken dat ze zonder een diploma opzak een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.

  Het zijn deze zogenaamde jongeren die het 3e wereld karakter van Suriname manifesteren, school is niet belangrijk maar je laten misbruiken voor een bepaald.

  Het zijn lieden die denken dat je zonder een adequate opleiding een land of een goed draaiend bedrijf behoorlijk kunt leiden.

  Kijk eens goed naar hen dan weet je uit welke hoek (laag)van samenleving zij komen en dat zij zich soms voor een roti of een nike sportschoen laten misleiden.

  Deze zogenaamde jongeren zijn zo oerstom dat zij beweren dat president Venetiaan niet is gekozen tot president van Suriname.

  Wel als zij de toekomst van Suriname zijn dan heeft Suriname echt geen toekomst.


  Maak melding

 3. Ai baja het zijn geen kleine kinderen,het zijn de hoog opgeleiden die hun staartje roeren,warom denkt met dat ze niet voor hun rechten kunnen opkomen.
  Eindelijk laten deze jongeren zien en merken dat de tijd van batjaw en bedelingkaarten ,door de NPS steeds gebruikt als zoethoudertjes,voorbij zijn.
  Die hokjesmentaliteit van sommigen houdt nooit op.

  Doorgaan Jongerencollectief Fight For Your Rights,laat die asema`s maar de Amerikanen nadoen met hun complottheorien tsssssssssss.
  Jullie hebben het merendeel van het volk achter jullie staan.

  De Vakbonden roeren nu ook hun staart dus GO FOR IT.
  Weg met dit prentenkabinet die het arme volk naar de afgrond brengt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.