Groot deel Surinaams parlement niet thuis

10

PARAMARIBO, 16 nov – Een aanzienlijk deel van het parlement zit in het buitenland of is bezig de koffers te pakken. Dit meldt de Ware Tijd. Het gaat om zeker negentien van de een en vijftig leden. De sociale onrust van het moment is kennelijk niet alarmerend genoeg om het retourtje voor op te zeggen.

Ook nu president Ronald Venetiaan vermoedt dat de oppositie achter een serie scenario’s zit, houdt dat niemand tegen. Ook in oppositionele kring schijnt de verleiding te groot om te weerstaan, ondanks de felle kritiek op het bewind. Zeker vier van de negentien komen uit de oppositie. Alleen de Nationale Democratische Partij is er niet bij. De reisdoelen lopen nogal uiteen.

Van de Verenigde Staten, de Filippijnen tot aan Afrika toe, voor de Surinaamse volksvertegenwoordiger is geen agenda te min. Zo vond coalitieparlementariër Leendert Abauna de opening van de Surinaamse ambassade in Zuid-Afrika belangrijk genoeg om er persoonlijk bij te zijn. Thuis is niets zo belangrijk of dringend dat het niet kan wachten. Het parlement kan en mag zich de luxe permitteren van wekenlange inactiviteit.


10 REACTIES

 1. Ach, het bekende oude liedje ofwel NIKS nieuws onder de ZON in SME.Hun voorgangers deden het. . .zij beloven beterschap, maar eenmaal aan de macht blijkt hun devies toch ook “Ala mang njang, dus now oenoe ooktoe”.

  Beste mensen het is heel simpel. Op een DNA van 51 leden blijken er 19 leden (37% ) op stap voor allerlei doeleinden.
  Men gaat naar allerlei meetings (zgn. Internationale betrekkingen aanhalen,ofwel bla bla bla), men heeft zogenaamd belangrijke contacten gelegd voor de toekomst, maar in feite komt het er gewoon op neer dat men alle DNA leden (coalitie of oppositie) gedurende de zittingsperiode genoeg gelegenheid geeft om middels daggelden(en snoepreisjes) hun valuta te vergaren, hen stil te houden en iedereen verder lachend politiek bedrijven, want het SURINAAMS VOLK IS TOCH ZO DOM?

  19 DNA leden weg, en men kan nauwelijks de vergoedingen opbrengen. Alle DNA leden moeten businessclass reizen?

  Kijk, als men businessclass reist omdat men tijdens de reis met laptop(DNA leden en laptop?) nog belangrijke werkzaamgheden verricht ok, maar bij deze lieden begint het feest (drinken/zuipen) meteen na het opstijgen op kosten van de belastingbetaler in SME.

  Laat één ding dus nogmaals duidelijk zijn: Van de politiek in SME moet men niet verwachten dat het land zich verder vlot ontwikkelt.

  Zolang heteen gekonkel blijkt van vriendjes, etnisch en zoethoider gedoe moet men van de politiekin SME NIKS verwachten.

  Laat één minister eens concreet aangeven wat zijn/haar doelstellingen zijn voor het jaar 2008 waaarop hij/zij afgerekend mag worden. Men reageert dan “DOELSTELLINGEN?”, wat is dat? . . . is welicht de reactie.

  God bless SME met zulke lieden aan het roer.


  Maak melding

 2. Zolang de vergoedingen zo hoog zijn en op de huidige wijze wordt vergoed ( daggeld ipv werkelijke kosten ) is het heel aantrekkelijk om te reizen. Wie naar Azie of Afrika (slaapt hij op kosten van de ambassade? ) gaat kan makkelijk 100 per dag overhouden. 2 weken reizen is dan een extra salaris. En je hoeft niets te doen, wordt niet lastig gevallen etc.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.