maandag, december 4, 2023
HomeOnderwerpenEconomieGrondwater in Suriname is kostbaarder dan goud

Grondwater in Suriname is kostbaarder dan goud

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 16 nov – Hoewel beide in dezelfde grond worden aangetroffen, wint water het van goud als het aankomt op strategisch belang. Dit stellen deskundigen op het waterseminar dat moet resulteren in beschermende wetgeving. Suriname heeft veel te winnen of te verliezen.

De vraag naar water neemt wereldwijd steeds toe, wat het als economisch goed steeds schaarser maakt en daarom ook strategisch. Daar moet goed op worden ingespeeld. De wetgeving is dan ook dringend nodig om de huidige verspilling en verontreiniging een halt toe te roepen. “Wingebieden moeten beter beschermd worden”, zegt bodemkundige Carolyn Ligeon.

Het meest kwetsbaar zijn de gebieden Zanderij en Republiek in Para. “De grondwatervoerende zandlaag komt daar aan de oppervlakte”, aldus Ligeon. Dit maakt het gebied extra gevoelig voor vervuiling, in tegenstelling tot Paramaribo waar een kleilaag als afscherming dient. In Para komt de grootste dreiging van de industrie en het intensiever gebruik van badplaatsen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

4 REACTIES
  1. deze plannen had ik al 10 tot 20 jaar geleden hen komen vertellen, maar in suriname worden zij nu pas wakker…in de regentijd kun je volop water exporteren met tankers vol…


    Maak melding

  2. Ja hoor Suriname kan veel geld verdienen met water want we hebben goeie kwaliteit water en de regering moet in gaan investeren zodat de mensen van suriname van kan genieten met werkaanbod en voor de surinamers het water betaalbaar houden en stoppen met kappen van onze oerwoud anders gaan we veel rampen krijgen,doe aan duurzaam investeringen en eerst moet het overheidsinvesteringen zijn en misschien later privatiseren,want ons land suriname heeft veel mogelijkheden en we zijn een onafhankelijk land dus nederland kan ons niet meer uitbuiten en de mensen van de regering in Su. moet aan het volk denken want we hebben de potentie en de kunde om het zelf te doen en geen buitenlandse ingineers overhalen want er zijn genoeg surinametrs die kopie kopie hebben om het zelf te realiseren.na mie takie neetjeman


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES