‘Worm’ geeft tip om te investeren in Suriname

0

Windows-gebruikers die besmet zijn met de zogeheten ‘Storm Worm-malware’, kregen afgelopen week vanuit het niets een beursadvertentie met betrekking tot Suriname in beeld. Beveiliger SecureWorks ontving meerdere meldingen van gebruikers die een browserscherm in beeld kregen met een tip om te investeren in het bedrijf Hemisphere Gold Inc.

Het bericht belooft dat het bedrijf een rijzende ster is en extra inkomsten gaat krijgen uit een onlangs ontdekt goudreservoir in Suriname. De beurstip is een nieuwe truc van de inventieve schrijvers van de Storm Worm-malware, die zich nog steeds over het internet verspreidt meldt ZDNet.be.

Malware is een verzamelnaam voor kwaadaardige en/of schadelijke software. Het woord is een samenvoeging van het Engelse malicious software (kwaadwillende software). De Storm Worm-malware staat bekend als rootkit en nestelt zich stilletjes in het hart van een besturingssysteem, Vanaf die plek verstuurt het op commando spam of brengt het, zoals in dit geval, beurstips in beeld.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.