woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidDiabetes in Suriname wordt bij wortel aangepakt

Diabetes in Suriname wordt bij wortel aangepakt

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 nov – Diabetes Militis zal bij grondig worden aangepakt om te voorkomen dat onnodig hoge aantallen slachtoffers vallen. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Het tij waarbij veel kinderen reeds de ziekte blijken op te lopen, moet nodig worden gekeerd.

De aanpak zal op de eerste plaats dan ook gericht worden op de jongere Surinamers. “Veel groenten en veel bewegen”, zegt Waterberg. Het is het advies waarmee op scholen zal worden rondgegaan. De trend van frequent fast food verorberen zal plaats moeten maken voor verantwoordelijker eetgedrag. Er komt overleg met schooldirecteuren, maar ook met het bedrijfsleven.

In elk geval zullen drankenleveranciers worden benaderd. “Om te kijken of ze niet minder suikers kunnen verwerken die makkelijk door het lichaam worden opgenomen”, aldus Waterberg. Bekeken moet worden om meer alternatieve stoffen te gebruiken. Het moet allemaal wel, wil Suriname niet vroeg of laat geconfronteerd worden met de sociale gevolgen van wat ooit een welvaartsziekte werd genoemd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. Waarom voeren ze nog sterke drank, bier en sigaretten in Suriname. Ze geven daar niks om het volk. Geld is belangrijker en het volk wordt maar ziek gemaakt. De minister spelen is leuk, het grote geld en niks doen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES