Complot gevangenisopstanden in Suriname ontdekt

52

PARAMARIBO, 15 nov – De justitie heeft een complot achterhaald waarin via gevangenisopstanden getracht zou worden onrust te stoken in de samenleving. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Uit “harde informatie” blijkt dat het een en ander zich zou voltrekken rond zware criminelen.

“Hiertoe behoren personen uit zowel Suriname als verdachten uit het buitenland, die onder andere gerelateerd zijn aan drugsactiviteiten, wapenhandel of andere zware misdrijven”, zegt Santokhi. Er zouden bevrijdingspogingen worden ondernomen om plannen te voeden tot het stoken van onrust. De autoriteiten zijn alert en er wordt op het hoogste niveau afgestemd over de veiligheidssituatie.

De politie zal meer dan normaal zichtbaar zijn op straat. De bedoeling is onder meer zoveel mogelijk de snode plannen te dwarsbomen, zo nog voornemens bestaan die uit te voeren. Wie aan de touwtjes trekt wil Santokhi niet kwijt. “Ik weet niet waarom, we zitten in een land dat vrij veilig is. Blijkbaar zijn bepaalde personen niet gebaat bij een veilig Suriname.”


52 REACTIES

 1. Sandoppie hoezo is Suriname veilig. Je kan zeker niet door je bril kijken. Het feit dat hij beschermt wordt door amerika en nederland wil niet zeggen dat mi srananmang zich veilig voelt.

  JIj hebt alleen maar drugs, witwasserij als verdachten opgepakt. Echte boeven en moordenaars lopen nog steeds vrij rond.

  Kijk maar naar Ronny Brunswijk en consorte

  Dus geen geouwe.hrrr.


  Maak melding

 2. he sandopie dit verhaal moet je aan je neefjes en nichtjes vertellen . Want als dat zo is dan moet je die Gasten op pakken. want in elk beschaaft land waar zo iets gaande is wordt er ingrepen door de justitie .daders kunnen niet vrij lopen als je harde bewijs hebt pak ze dan op .lul


  Maak melding

 3. deze regering is bezig zijn eigen senario te maken.
  dit zijn verkapte berichtgevingen en ze overspoelen de media vol leugens en valse verklaringen.

  die hufters zien hun kans om de tegenpartij te bekladden en voor alles en nog wat uit te maken.

  maaaar ,wie wind zaait zal storm oogsten.


  Maak melding

 4. Fabeltjeskrant als dat zo is moeten de daders worden opgepak mr santakie je faald je ziet spooken mang bloeddruk de info dienst sivd van brunsie ziet schimen.
  maar goed de mensen hebben het nog steeds slecht wie zit er allemaal in het gevang kinderen tot omas en opas dat moet wel gezegt worden strafoso voeroe heef ndp ze daar gezet en hoe komt dat rara.
  wie het weet mag he zegen
  suriname voorwaards.


  Maak melding

 5. Nou ja, Pim de la Parra stopt ermee, dus misschien is Santhoki de opvolger, maar dan meer in t ‘crime scene’ genre ? Wie weet. Het zou heel goed kunnen natuurlijk.
  Harde bewijzen waar geen acties (sancties) op ondernomen worden? Nee, wat men wel gaat doen is meer politie op straat, om zoveel mogelijk snode plannen te dwarsbomen. We hebben het dus over gevangenissopstanden van zware criminelen uit binnen- en buitenland he jongens!…. Dit lijkt wel een passage uit een nooit uitgegeven jongensboek van de jaren 60. Zucht….


  Maak melding

 6. Men probeert echt heel hard om het komende proces tegen bouta te saboteren. Maar het zal ze niet lukken. Deze acties bewijzen maar hoe desperate bouta en z’n aanhangers wel niet zijn.


  Maak melding

 7. Die woordvoerder liegt alsof het gedrukt staat. Waarom maakt hij niet bekend wie die mensen zijn. Deze beweringen zijn een groteske vorm van valse informatie verspreiding.

  De waarheid zal gauw bekend worden, want niets blijft in het donker.

  Liar, liar, pants on fire!


  Maak melding

 8. Gevangenis opstand puur rotzooi…maar eerlijk is eerlijk men sluit gedetineerden als beesten op.

  Dus dan moet hij niet gaan schreeuwen als er een opstand komt…alleen er zullen doden vallen.(zowel personeel en gedetineerden)
  Dat moet hij zeggen maar niet liegen smerige VHP’er deze vent.


  Maak melding

 9. Ja daar zit zijn achterban.
  De gloote leidel moet nog even wachten,
  dan kan hij ze persoonlijk toespreken.
  De moordenaar en verkrachter van Suriname
  zal de rest van zijn dagen in het gevang
  moeten doorbrengen.


  Maak melding

 10. Ga zo door !! Geef ze geen kans om het proces te fustreren ! Alert blijven !! Baas wordt zenuwachtig naarmate de dagen voorbij gaan .. Hou die ex militairen in de Palmentuin goed in de gaten omdat zij gestuurd zijn door Baas !


  Maak melding

 11. Het levens lied van bouterse ai sranang mie mooi swietie kondre. en ing odo takie so o moro je trowe dotie giemie omoro me fatoe.
  wel; aboeng ze gaan hem opsluiten goed iedereen blij dan wat hij komt als president staatshoof te rug mandela e tekie ong dja let maar op dit is geschidenis zo werden mijn voorouders verkocht aan de slaven handelaars let maar op hypocrieten doemdenkers doe boeng na mama vo obia waneer zullen wij een zijn heb zucht bigie ai griedie nanga dieftigheid bende leiders pastor elpresco lonaldo sangkopjtie maar waar is somo ik hoor hem niet heef hij het zinkend schipverlaten die rat sssssssssst hij voeld natig heid geld gaan schuile ssssssssssst zweko.
  groetjes soso lobie
  hoofd aivb Apekoejesie
  ps Snake ai goed werk mang .


  Maak melding

 12. Het nietes welles spelletje zal net zo lang doorgaan totdat het water ons, voor en tegenstaanders verzwelgt. Niemand moet echt komen spelen, want als de natuur toeslaat zoals verwachtbaar zijn wij, dus u en ik nergens. Te yu mati barba e bron yu musu nati difuyu.


  Maak melding

 13. ik vind het heel vreemd dat bepaalde mensen hier op deze zite als iets tegen bouterse of de ndp hep dat ze jou persoonlijk gaan aanvallen en nog sterekem nog velen van hun zitten lekker hier in nederland waarom zijn jullie de zaak niet gaan ondersteunen , het erg hoor als een land mensen die misdaden tegen de menselijkheid hebben gepleegd voor het gerecht wil brengen zoveel tegen werking krijgt ik vraag me af waar het aan licht, wat ik nog opmerkelijk vind dat het lijk of deze regering schuldig is aan massamoord misschien kunnen de echte deskundigen onder ons een antwoord daarom geven .want ik vind te gek voor woorden dat de gene die het land in deze probleem heeft gezet lekker gaat vissen en die domme massa die volgd zijn bevelen op en nog sterker men vergelijk hem met morales chaves deze twee mensen zijn duidelijk door het volk gekozen en hebben geen bloed aan hun klauwen als bouterse.


  Maak melding

 14. De vorige mini-ster van defensie,ronald assen,zag indertijd ook spoken overdag en werd naderhand teruggefloten door zijn eigen regering omdat hij zich gewoon belachlijk maakte.Dit is gewoon een afleidingstaktiek van het volk omdat de verkiezingen van 2005 niet eerlijk zijn verlopen en hij o.a. deel uitmaakt van een in elkaar geflanste regering van 8 partijen die uiteen dreigt te spatten.


  Maak melding

 15. Het wordt nu tijd dat ze die Bouterse en de 25 gedagvaarden van 8/12 oppakken en in voorlopige hechtenis zetten. Er is sprake van gevaar voor de openbare orde c.q vluchtgevaar

  sola


  Maak melding

 16. Ai jere DOMBO/DU,waarom ga jij niet terug om je prentenkabinet te steunen,jij danst toch een winti voor ze?Omdat ze het oooooooooooo zooooooooooo goed doen, sang je tang doe dja, waar je moet strugglen met je euries?

  Leugens en niets dan leugens van Sankokkie,weer een bewijs dat men er alles aan doet om hun falen tegen de bevolking goed te praten.Maar de mensen blijven niet dom.
  Wie naar Suriname gaat,met vakantie,schroom niet om met de mensen in de straat een gesprek aan te knopen,zal men zelf ervaren hoe deze prentenkabinet hun de strot uitkomt,niets en dan ook niets wordt er gedaan om de arme bevolking te helpen.Ja wel de Nederlanders(witte)doen er alles aan om een helpende hand te bieden.

  Santokkie heeft geen scrupules deze man liegt en bedriegt de boel.


  Maak melding

 17. De domme massa,s@20 zijn niet ver te zoeken,
  jij valt erzelf onder.met je hep=heb,metje zite=site,met je sterekem= sterker dit is een dommie,te je kos krakun, ay hat tingy fuwru.niets aan te doen ,dit is het begin wij gaan door met de strijd.vrees niet ik ben zo daar!!!!!!.

  Akuba.


  Maak melding

 18. Du wat is je stelling wat wil je eingelijk zien of horen waar zit jij nu dan. mijn vraag aan jouw hoe zou je een eenheid vormen onder het volk als jij het voor he zegen had
  kruip in het huid van een weetenschaper en gebruik die grijze cellen van je als je hier antwoord op heb geef die dan zo niet zwijg en doe wat voor je zelf.
  groetjes basja Apoekoejesie aivb.


  Maak melding

 19. @toet het gaat er meer op lijken dat de gene die tegenstanders zijn van het militaire bewind van 1980 en van bouterse zich schuldig moeten gaan voelen voor de misdaden die er zijn gepleegd wat voor nonsens is dat, het is de omgekeerde wereld .vene is niet goed santokhi ook niet ,deze regering maak ook fouten maar de gene die ons land kapot heeft gemaakt die word het hand boven het hoofd gehouden door jullie.


  Maak melding

 20. Noso: nu laat jij zien wie je ben….eerst lopen bedriegen en liegen en nu parij kiezen…Kijkuit tamara you lati….Santakie moet dit ook weten.


  Maak melding

 21. President en regering,

  Mind 1980 en laat je geen zand in de ogen strooien, je hebt hier te maken met lieden van de georganiseerde misdaad zware crimminelen.

  Wat zij ook beweren wees alert, kijk naar al die zogenaamde groepen uit de jaren 80 die nu in eens weer actief uit hun slaap lijken te komen, is dat nou toeval ik denk van niet.

  Deze lieden willen kost wat het kost Suriname om tot safe home voor zware crimminelen.


  Maak melding

 22. DOMBO-DU, wat is je point?Reageer,als ik je vraag wat je hier doet,ga naar je prentenkabinet want ze doen het ooooooo zoooooo goed.
  Geef toch toe dat niet alles om het proces van Bouta moet draaien en overal spoken zien,als het arme volk zoals de scholieren/studenten opkomen voor hun rechten.Deze prentenkabinet probeert op alle mogelijke manieren hun falen te bedekken,maar nogmaals DOMBO-DU,men blijft niet dom als jij,de tijd van bedelingskaarten en batjaw is voorbij,deze generatie laat zich geen knollen voor citroenen verkopen door je NPS/VHP.
  Mensen zoals jij,zullen sterven als er geen boeven en bedriegers aan het roer staan(NPS


  Maak melding

 23. VHP).Jouw soort wil maar onder het juk van deze boevenbende staan en niet te vergeten je slavenhouders,Nederland,ai bajaaaaaaa jepie no deh moro gie a dong edeh DU.
  Deze prentenkabinet moet wegwezen,het is of wordt nu tijd voor een jong en dynamische regering,die enkel en alleen met HART EN ZIEL voor het volk gaat.
  Ze hebben goed afgekeken van Amerika,alla soortoe complottheorien komen ze mee,de armoe in het land is zeker nagebootst noh?
  Maar tja wat wil je,die bakras maken het makkelijk voor deze zakkenvullers,door overal maar hulp te bieden,what a shame.


  Maak melding

 24. Overplaatsen naar extra beveiligde instellingen
  (EBI, zoals in NL). hoe dan ook overplaasten en isoleren zodat deze paar rotte appels niet anderen kunnen bereiken en als kleine groep achterblijven.
  meer politie op straat legt geen zoden aan de dijk want het rotsooi vindt plaats binnenkamers en in de gevangenissen.
  Alle mensen die hier negatief op reageren, als de regering niets zou doen aan de wantoestanden zouden jullie ook zeuren.
  Enne de mensen die banden hebben of affiniteit hebben met de onderderwereld pik je hier zo er uit. Als maar negatief reageren op de enigste minister van suriname die WERKT!.
  Alle maatregelen om de orde en rust in suriname te handhaven komt jullie zeker niet goed uit, vandaar de negatieve reakties.
  Mijn part halen ze maar nederlandse of amerikaanse criminele inlichtingen diensten in suriname die undercover werken.
  Niemand is gebaat bij destabilisatie in suriname en het surinaamse geld gaat weer geen moer meer waard zijn met alle negatieve consequenties van dien, met name voor de gemiddelde man dus ook voor jullie fam.
  de toestanden van brunswijk en bouterse (eind 80) al vergeten?
  een persoonlijke vete dat voor miljoenen schade heeft gebracht voor land en volk.


  Maak melding

 25. Noso het heeft wel een inhoud,want hiermee open ik jouw verstand,je bent gewoon achterlijk,je leeft in het verleden dus typen moet je toch.dus die owru su haat ik vanaf mijn jeugd jullie zijn kampioen inschelden,en bonu.ik kan wel wat in een theaterspel brengen of spelen, hoe jullie Suriname leiden.

  Akuba

  Akuba.


  Maak melding

 26. Van een waar complot is pas sprake wanneer veelal snode plannen ten uitvoer zijn gebracht.

  Al het andere is Jan Klaasen & Company.

  Laten wij vooral geen geesten oproepen die wij niet zullen weten te bezweren.

  Laten wij massaal onze energie stoppen in het daadwerkelijk tot grote hoogten brengen van dit toch al geplaagd land en volk.

  Daarbij zijn alle positieve krachten nodig.

  De leider die negativisten zal weten om te buigen zal ditnd kunnen redden.

  Als je kijkt naar de ministeries van Openbare Werken, Binnenlandse Zaken, Justitie en Politie, Landbouw Veeteelt en Visserij, Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Regionale Verwikkeling, is hier sprake van je reinste aparthaid.

  Vroeg of laat moet hier het mes in worden gezet!


  Maak melding

 27. qoute – @Akuba
  Je staat niet op de markt en dit is een forum, geen theater of plek waar schelden en inhoudsloze opmerkingen gewaardeerd worden.

  Neus – unquote

  Neus,

  Mensen als toet en Akuba hebben niet door dat ze zichzelf behoorlijk te kijk zetten door hun gescheld. Ze hebben niet door dat de autochtonen, dit allemaal lezen en het niveau van bepaalde mensen heel erg laag vinden.
  Je weet toch dat schelden en geen respect hebben voor de andere inherent is aan de Surinaamse bevolking?
  Mijn blanke vrienden lachen zulke Suri’s alleen maar uit en ik doe met ze mee.
  Jeetje Surinamers kunnen niet op een normale manier hun mening geven!

  Akuba heeft een slecht eigenschap du alsmaar te verbeteren op zijn taalfouten, terwijl hij/zij ze ook maakt en niet te zuinig ook.

  toet noemt du continue DOMBO-du, terwijl mevrouw zelf absoluut niet als dom wil worden aangemerkt.
  toet is mevrouw Professor!

  toet en Akuba,

  Ik tjek jullie weer.Kan jullie verzekeren dat mijn vrienden en ik weer zullen lachen.


  Maak melding

 28. hahahahahahhaha jij liegebeest Saya,wie lacht wie nu uit?Je bakra vrienden?Dan laat je ,je kennen zeg.Ik althans zal nooit schelden als je DOMBO een scheldwoord wil noemen ,maar tja jij wilt steeds maar voor die DOMBO-DU opkomen,heeft ie je soms als awarie domrie gebombadeerd?
  Jij probeert steeds overal anderen de les te lezen nou bij mij ben je aan het verkeerde adres.Geef antwoord over wk,waar je poppie,india enCC(rip) uitschold,je had je bakra vrienden toen moeten laten lezen,ben benieuwd hoe ze je dan hadden uitgelachen.Over uitschelden gesproken,je mond is net een wc,daarom kreeg je een ban.Ik heb gelijk Saya je bent echt een grote SCHIJNHEIL.
  Ik vraag me af waar je ,je mee bemoeit,we hebben toch gelijk in onze mening,dat DU een DOMBO is en jij eengore SCHIJNHEIL.
  Ai nu pas heb ik het door,het komt omdat ik je boevenpartij VHP heb genoemd he?
  SCHIJNHEIL SAYA,ga eten koken voor die DOMBO DU hoor en laat Akuba en mij met rust bemoei je met je eigen zaken en ga eerst je mond schoonspoelen met chloor,kom dan maar terug om anderen te beschuldigen van uitschelden.


  Maak melding

 29. toet,

  Om de reacties van jou o.a. lachen wij ons een deuk.
  Jij bent 1 van de Suri’s die niet weet hoe je op een fatsoenlijke manier moet reageren.
  Jij mag een ander dombo noemen en dat is het geen schelden, maar toen ik je een keer voor dom uitmaakte, was het dat wel.
  Yere no toet, jij wilt graag voor du koken, dus ga het ook doen en kom mij dat niet opdragen.
  En zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten, dus ben jij die schijnheilige.
  In elk geval heb ik om jou weer eens in een deuk gelegen. Wilders lacht ook om zulke reacties van allochtonen. Geen wonder dat die man zich zo denigrerend uitlaat over alle allochtonen!
  Je hebt niet eens door hoe stupid jij overkomt.
  Om Suri’s als jij walg ik!


  Maak melding

 30. Goedzo Toet,laat Saya zijn smoel goed schoonpoetsen,laat het Saya de VHP boevenbende,Hiellelikker van witte mensen
  duidelijk zijn.Ef ju haby likdoru,ju no mu wery spang su,maak het probleem niet erger dan het is,wat je zaait zullen jij en Dombo Du maaien,laat hij een curcus volgen,om anderen minder te haten Hij is geen Rechter lastaan GOD,het wordt jullie daagelijks duidelijker,dat jullie lijers Suriname in een diep gat drijven,Het Volk Su wordt langzaam wakker.Toet begy lety Schijnheil.

  Akuba


  Maak melding

 31. Ik ben helemaal eens met Saya.
  Akuba en Toet om jullie beide te helen van de ziekte dat is dat jullie beide gebonden aan een varken boven mekka gedumpt zullen opdat gerechtigheid zal schieden.


  Maak melding

 32. Jij bent reeds daar gedumpt noh Charlotte,en je hebt gezelschap nodig?No Mang mij niet gezien hoor.Bijf lekker daar je wonden likken.

  Saya je laat je nu echt kennen Wilders stemmer.
  Geef antwoord over wk-chat,waar je 4 mensen zo uitschold dat je een ban kreeg,dat negeer je noh?
  Ik moet wel toegeven dat DOMBO-DU,nooit en te nimmer zo heeft gereageerd als wat jij nu doet,whawhaaaahaaaa hoe kan ik eten gaan koken voor die DOMBO,dat moet jij doen,jij bent toch zijn spreekbuis?
  Alles wat je daar typt gooi ik maar op JALOEZIE,er is 1 (ik)die je aan kan,ben je niet gewend he?Poppie,India en CC(rip)God hebbe zijn ziel, kon je op de kast jagen,maar SCIJNHEIL Saya ik ben van een ander kaliber.
  Mijn bakra vrienden en collega`s laat ik ook wel eens lezen,maar die lachen niemand uit,ik geloof niets wat je daar typt,jij LIEGGEBEEST.


  Maak melding

 33. Quote toet
  Mijn bakra vrienden en collega`s laat ik ook wel eens lezen,maar die lachen niemand uit,ik geloof niets wat je daar typt,jij LIEGGEBEEST.
  Unquote

  Zo, zo, zo de verraadster ontmaskerd. Surinamers verraden t.o. die witte mensen. Fraai is dat. Een lange tijd had ik deze slang de benefit of the doubt gegeven, maar nu lees ik hier haar geniepige, ondergrondse, onderkruiperige manieren. Bah, lelijkerd Saya, waarom donder je niet op.

  Men heeft me gewaarschuwd dat je een gemene, geniepige meid bent, maar ik had het steeds ontkend. Now you are showing your true colors. Inderdaad, ga niet naar Sur. met vakantie, dergelijke onderkruipsels willen we daar niet hebben. Wat een liegbeest ben je.
  Serpent!


  Maak melding

 34. toet zielepietje,

  Eerst was ik een vhpertje en nu weer een Geert Wilders stemmer.
  En jij bent een hielenlikster wat hier tot hier ginder.
  Ik kom tenminste altijd als Saya, heb geen behoefte aan een andere nick iedere keer.
  En als je niet weet wat er zich op de chat heeft afgespeeld, dan tapoe tu mofo.
  Ik heb je in een hoek geduwd jij sufferd.
  toet, je bent zelf een gemene leugenaar, dat je over 2 jaar naar Su emigreert en daar al een baan hebt.
  Mijn vrienden heb ik nooit gevraagd te lezen wat er hier staat, ze zijn er zelf achter gekomen en met name om jou liggen ze in een deuk.
  Hahahahahaaaaaaaaa, toet kan alleen maar toeteren.


  Maak melding

 35. @toet,

  Maak je bekend op de chat en dan zul je te weten komen wat er aan de hand is en niet alleen van mij.
  Of ben jij ook 1 van die vrouwen die op de chat komt om mannen te versieren, terwijl je thuis een partner hebt.
  Ben jij ook iemand die geen normen en waarden kent?

  @ Akuba,

  Je hebt nog steeds niet door hoeveel taalfouten je maakt en du attendeer je daar iedere keer op.
  Je bent ook door anderen daarop aangesproken.
  En ik ben schijnheilig, ga slapen yere!


  Maak melding

 36. hahahahahhahahaha Schijnheil Saya neen ik heb nooit gedate op de chat,dat doe ik wel buiten als het nodig mocht zijn.
  Ik kan mij niet bekend maken op de chat aangezien ik reeds maanden daar niet meer kom
  Maar iedereen weet wat je de 4 mensen daar aangedaan hebt,bestrijdt het niet lieggebeest.
  Het was jij die zomaar in mannen hun prive ging om ze op te stoken tegen de 4,een paar gekken hebben jouw smeek beden verhoord,waar ze tot de dag van vandaag spijt van hebben,anderen ook dames waaronder ik,hebben je het bos ingestuurd.Onken het niet,anders ben ik geneigd weer op wk te komen en het daar openlijk te vragen met naam en toenaam(nicks)
  Hetzelfde doe je hier,ook met verschillende nicks proberen Akuba en Ik in een kwaad daglicht te plaatsen.Je gaat je gang maar zal mij een worst wezen.
  Jij weet best dat vele chatters/sters je uitkotsen.

  Maar jereh no Schijnheil,Sang Deh Nah Kafuru Edeh,Nah Faya Watra Sah Poor Ing Djing.

  Sorry Administrator,dit is mijn laatste weerwoord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.