zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameStappenplan voor wegwerken Surinaamse regering

Stappenplan voor wegwerken Surinaamse regering

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 nov – De oppositie komt met een stappenplan om de regering Venetiaan naar huis te sturen. Dit meldt Errol Alibux, ex-minister en woordvoerder van de oppositie. Onder meer zal de legitimiteit van de regering worden aangevochten op nationaal en internationaal niveau.

De regering zou niet legaal aanzitten, vanwege onregelmatigheden bij de parlementsverkiezingen van 2005. Onder meer de Europese Unie, de Caricom, de Organisatie van Amerikaanse Staten en het Jimmy Carter Instituut zullen worden aangeschreven. “We willen de wereld laten zien dat in tegenstelling tot wat deze regering beweert, er op subtiele en grove wijze onregelmatigheden hebben plaatsgevonden”, zegt Alibux tegenover de Ware Tijd.

Over de status van staatshandelingen waar ook de oppositie aan heeft deelgenomen, wordt niet gerept. Tot die handelingen behoren onder meer vergaderingen van het parlement, waar regering, coalitie en oppositie zonder bezwaar aan hebben deelgenomen sinds 2005. Volgens Alibux zal ook in het parlement worden gedebatteerd over de legitimiteit. Niets duidt dus op enig voornemen tot het boycotten van het parlement, dat per slot het resultaat is van de verkiezingsuitslag.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Beste mensen,

  Nu heeft Alibux een grote mond, waarom is hij toen gevlucht naar Brazilie toen men hem in Suriname zocht. Deze zelfde Alibux heeft boter op zijn kop.
  Wil hij soms weer met Wijdenbosch komen regeren zodat zij nu een pand laten bouwen van 3 miljoen dollars in plaats van 900,000 dollars?

  Achterlijke “Surinamers” zijn dit soort mensen. Geschoold en toch dom denkend. Onrust in het lamd brengen en geld verduisteren. Bah

  Janny


  Maak melding
 2. Tuurlijk meer dan terecht,

  Onderzoeken kan geen kwaad. Als front correct heeft gehandeld moeten ze voor niets vrezen.

  Wat Erroltje nog niet weet is dat EU, OAS de verduistering zelf in kaart hebben gespeeld om zo meer chaos te creeren dan er al is.

  De zaak moet gewoon bij de rechter worden aangevochten.


  Maak melding
 3. stappenplan? ja ze zijn al aan het wankelen,en ze zien overal spoken.
  het uur van de waarheid is nabij.
  genoeg verschuild achter het verleden.

  weg met veniaat en consoorten regering van suriname,
  het is nu tijd voor een nieuwe frisse wind


  Maak melding
 4. hebben ze weer een andere stok gevonden deze mensen zijn erg ,alls alibux eerlijk is zeg hij ook tegen die parlementariers die loon krijgen maar geen moer doen dat het ook niet mag de voorzitter van de ndp is er een van, laat hij ook vertellen tegen de oas en de europese unie wat voor schurk hij is waar was alibux toen die voorzitter van de ndp jaren lang het surinaamse volk heeft onderdruk en waar was jij toen onze landgenoten afgeslacht werden meneer alibux oplichter dat jij ben .nu geloof ik echt dat er een draiboek is .


  Maak melding
 5. Alibux,

  Succes, jij en jouw crimminele bende denken zeker dat de internationale gemeenschap niet weet wat jullie alibi is.

  Men is niet zo stom zoals de meelopers en de stomme napraters in Suriname.Nog iets neemt geen moeite deze fora aan te schrijven, zij komen toch voor 30 november naar Suriname om de rechtzaak tegen jouw crimminele baas bij te wonen.
  En nu zijn deze fora opeens belangrijk voor de door de moorddadige NDP geleide oppositie, wat een hopeloze stap.

  Deze fora zijn op democratisch leest geschoeid en beheersen de spelregels van de democratie dus zullen zij jouw brief voor kennisgeving aannemen.

  Wat een zieke mentaliteit van deze maffioso, die de democratische spelregels niet accepteren en die zichzelf bovendien boven de Surinaamse wet zien en nu de hulp willen inroepen van internationale democratische instellingen.
  Waarom niet meteen de EU of het Tribunaal in Den Haag vragen om jullie crimminele moorddadige baas te komen ophalen.

  Suriname zou daar financieel bij gebaat zijn op lange termijn.


  Maak melding
 6. niks gaat lukken ndp ,vvv. sital
  geen enkel stappen plan als god met de mensen van nabestanden van 1982 is wie zal het tegen zijn
  alibux is ook een van ze die bij dat groep 82 hoort


  Maak melding
 7. Waarom roepen de coalitie partijen hun aanhang niet op om de straat op de gaan om voor recht en democratie te demonstreren, dan zullen de mafioso van de NDP zien dat er genoeg mensen in het land zijn die hun criminele streken zat zijn. Het gaat misschien niet snel genoeg in het land, maar terug naar de donkere jaren 80 wil niemand, waarbij je zelfs je buren en college niet kon vertrouwen,


  Maak melding
 8. Jezus jij moet weer gespijkerd worden. Lummel.

  Regering Venetiaan heeft meer vernietigd dan bosje en boutje bijelkaar.

  Venetiaan is verantwoordelijk voor het verduisteren van volkstemmen in 2005. Dat is het grootste steunpilaar voor een democratische rechtstaat.

  Net zoals aanhangers van Brunsie op hem gestemd hebben zo heb je ook aanhangers van boutje die op hem gestemd hebben. Hun stem is verduisterd en dat weet front.


  Maak melding
 9. jezus toch begrijp wel dat god niet alleen voor de nabestaanden is maar ook voor het hele surinaamse volk .of moeten die de rekening voor de nabestaanden betalen,dat kan en mag je van het volk van suriname niet eisen.

  het is werkelijk vechten tegen de bierkaai.
  maar ik kan je zeggen maak berekening is geen onmvangst.maar wie maaien wilt moet zaaien en wie zaaien wilt moet maaien.

  deze minderheids-kabinet is hoofdzakkelijk tegen de grootste politieke meerderheid in suriname gericht.

  deze regering heeft zijn pijlen op de verkeerde doelen gericht,en dat is het resultaat van wat er nu in suriname gebeurd.ik zie hier 2 keuzen;je moet kiezen voor een goede ontwikkeling van de jeugd en de toekomst van suriname of persoonlijke keuzes maken met alle nare gevolgen,veel meer dode zielen en nog meer nabestaanden onder het arme volk van suriname.

  in 1992 was de tijd daar om de knoop door te hakken voor alle partijen tijdens het vredesakkoord, de president van sur. kijkt teveel achterom en niet vooruit,met zijn achterlijke uitspraken en waarschuwingen aan het volk om te waken voor situaties als in 80 en groepen die onrust stoken. door negatieve gebeurtenissen uit het verleden op te rakelen, probeert hij zijn positie veilig te stellen samen met zij minister van justitie sandokan, ma oe da ay.

  deze mensen verliezen heel veel politieke macht en doen er alles aan om niet ten onder te gaan want wat stelt nps tegenwoordig nog voor?
  die oude kern is al bijna uitgestorven.
  die jeugd heeft heel anderde inzichten.
  ze politieke-leiders moeten echt wel het veld ruimen .
  maak plaats vrij!!


  Maak melding
 10. Deze schurken moeten zo snel mogelijk verdwijnen.
  Echt wel en heel snel ik ben schurken liegers, bedriegers, verkwanselaars moe….mi kon weri.

  Ik wil echt geen enkele boef meer zien.
  Pak ze op en sluit ze in.


  Maak melding
 11. hahahahahaah als de coalitie een aanhang heeft zou er toch een tegen demonstratie zijn,een teken dat het volk deze prentenkabinet spuug en spuug zat zijn.

  Deze regering is onder valse voorwaarden tot stand gekomen,wie gaat er nou met een veroordeelde drugscrimineel en een verkrachter regeren?Ja dat kan alleen maar in Suriname met de VHP en NPS aan het roer.
  Geen enkele Nederlandse politicus wil Brunswijk in zijn buurt dat zegt toch genoeg.
  Ik hoop en bid dat dit seegotrokabinet eindelijk verdwijnt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES