Home Onderwerpen Justitie en politie Afname door drugscontrole Surinaamse luchthaven

Afname door drugscontrole Surinaamse luchthaven

14

PARAMARIBO, 13 nov – De verbeterde controle op de Johan Adolf Pengel luchthaven heeft sterk bijgedragen aan afname van de drugstoevoer per luchttransport naar Nederland. Dit meldt een hoge politiefunctionaris. De afname van vooral het aantal slikkers is aanmerkelijk.

Werden in 2004 nog ruim tweehonderd personen aangehouden met bolletjes cocaïne op de maag, dit jaar is het aantal geslonken naar ruim negentig. In 2005 stond de meter eveneens op ruim tweehonderd. Daar kan niet alleen de honderdprocent-controle op Schiphol voor verantwoordelijk worden gesteld. “We pakken het anders aan, maar niet minder effectief”, zegt de functionaris tegenover de Ware Tijd.

Het zogenaamde JAP-team (JAP: Johan Adolf Pengel, red.) werkt in secties. Van de vertrekkende passagiers wordt steeds zo’n tien procent gecontroleerd door de douane. De task force neemt veertig procent van alle vracht voor zijn rekening. De militaire politie doet de honderd procent veiligheidsvisitatie. Het aantal arrestaties voor smokkel via andere weg neemt ook af, zij het minder spectaculair.

14 REACTIES

 1. Datravisie
  PRecies en nu ze geen drugs kunnen vervoeren zullen ze overgaan tot het rooven en vermoorden en verkrachten. Dank u wel Sandoppie
 2. Du
  sorry hoor meneer datravasie maar ik vind u reaktie opmerkelijk volgens mij is het sommige mensen hun ogen nooit goed doet suriname er wat aan is het niet goed doen ze niets dan klagen jullie ook .
 3. datra
  men moet niet van de eigen sme volk stellen maar , onze 300 jaren te kort betaalt en onze pensioen geld van de 300 jaren kolonie geld , holland is verplicht ons gelden terug te betalen. anders moeten de sme het in holland komen ophalen. dus sme komt jullie massal naar holland.
 4. Pitbull
  PRecies en nu ze geen drugs kunnen vervoeren zullen ze overgaan tot het rooven en vermoorden en verkrachten. Dank u wel Sandoppie Datravisie Hee kerel neem nog een flinke lijntje zou ik zeggen,dan ga je nog meer zien vliegen!!!!!
 5. Pinto
  Nu alleen nog al die drugsholen in Paramaribo en omstreken oprollen. De Surinaamse luchtmacht opboosten en in navolging van Brazilie toestemmen dat alle drugsvliegtuigen de grond in mogen worden geboord. Wat zal Suriname toch een gezegend land worden.
 6. felo
  controle helemaal oke, wij hebben het nu zelf moeten ervaren hoe het gaat. helaas wat wel vergeten word is dat ze met mensen te maken hebben en niet met een stel honden die zo nodig naar nederland terug willen reizen. helaas moeten de goede weer onder de kwade lijden. wel zou het prettiger zijn een goede ruimte in te richten en niet zoals wij het hadden over de koffers klauterend naar een hok verwezen worden en daar geconfronteerd worden met een stel afgekeurde agenten die hooghartig met de staf slaan. bah bah bah, met stroop vangt men vliegen hier troffen we alleen maar weerstand en hoogmoed aan, jammer dat het doel voorbij geschoten word door dit soort opstelling
 7. Neus
  Datravisie & datra Twee wereld vreemde marsmannetjes behebt met een hoop negatieve emoties en frustraties. Kruip eens uit jullie hangmat en ga wat nuttigs doen.
 8. Datravisie
  Mensen die tegen reageren op reactie van datravisie zijn mensen die natuurlijk niks voor suriname kunnen betekenen. Die zgn surinam dreamers ! hahahahah BLijven jullie maar lekker dromen hoor in dat koud kikkerlandje.!
 9. Kung Fu
  Zou de afname niet te wijten zijn aan het simpele feit dat men nu de douaniers, SLM en en andere medewerkers steekpenningen betalen om een oogje dicht te knijpen? Dus wat een kortzichtige conclusie.
 10. Du
  datravasie ga jij maar naar dokter jennie van de ndp ze zal het druk hebben in deze tijd met patienten je ben toch in su als ik jou goed begrijp.
 11. soko soko
  Meneer Kung Fu, ben je nou die strip figuur uit de serie Kung FU of ben je dan een zielig figuur. Ach ja laat maar??????