zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidWaas rond Surinametrip Nederlandse verslaafden

Waas rond Surinametrip Nederlandse verslaafden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 nov – Rond het voorgenomen bezoek van een groep Nederlandse drugsverslaafden hangt een waas van geheimzinnigheid. Formeel is geen enkele autoriteit op de hoogte van het voorgenomen verblijf van een jaar. Minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid heeft dat wel graag.

Dat ook gezondheidsinstellingen als het Psychiatrisch Centrum Suriname en het Bureau Alcohol & Drugs van niets afweten, wekt bevreemding. “Het kan een NGO zijn die bezig is, maar tot nu toe heb ik nog geen bericht gehad”, zegt Waterberg tegenover Dagblad Suriname. Er zal toch worden nagegaan wie achter de trip zit, die is aangekondigd door het Nederlandse dagblad De Telegraaf.

Volgens het blad zal de Nederlandse Stichting Survival twaalf drugsverslaafden van Surinaamse komaf richting Suriname sturen. De groep verblijft nu nog voor behandeling op een zorgboerderij in het Friese Workum. De kosten per persoon zijn geraamd op zo’n vijftigduizend euro de man. Het verblijf in Suriname zou het normaal functioneren in de Nederlandse maatschappij ten goede komen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Het in het verleden terug gekomen surneds die thans al 10 tallen jaren in suriname verblijven, waarvan ze gefinancierd worden door johan maasbach kerk en woonachtig zijn op plantage niew grond, hoort niemand over klagen,, sinds wanneer heeft suriname belangstelling voor surneds die verslaafd zijn, en wie gaat per persoon 50.000 het geld ontvangen…suriname is overigens het enige land in de wereld die uitkering van surneds in suriname in ontvangts neemt en hen na inhouding van vermogens belasting en kosten het restant uitkeert….wie wat waar en waarom


  Maak melding
 2. Ik denk niet dat ze komen. De financiering door de Nederlandse burger en belastingbetaler alsmede de achtergronden van adviseurs en begeleiders schijnen wat onduidelijk te zijn en vragen op te roepen. Er zijn in NL nog al wat Surinamers die ik eerder zo ’n reisje zou gunnen.


  Maak melding
 3. het blijft wazig zeker als geen enkele sur. gezh instelling hiervan op de hoogte is. Nederlandse zorginstellingen kunnen ook niet zomaar sur. als hun achtertuin beschouwen. Celsius zelf schiet ernstig tekort als hij dit toelaat zonder op de hoogte ervan gesteld te worden.
  Sur is niet bekend als oord waar je op straat kan afkicken dus zal toch naar een instelling uitgeweken en de vraag is welke sur. instelling
  beter geutilleerd is om hardnekkige verslaafden te behandelen dan Nl.
  Nederland wil blijkbaar op een goedkope manier af van deze verslaafden en hoopt dat als de verslaafden eenmaal insur zijn zich zullen onttrekken an hun behandelaars of opgeslokt worden in fam. patronen.
  Celsius doe je werk!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES