Laag houden energietarief in Suriname geen gunst

2

PARAMARIBO, 9 nov – Het kunstmatig laag houden van de tarieven voor energieleveringen is geen gunst. Dit stelt parlementariër André Misiekaba van de oppositionele NDP. Dat minister Gregory Rusland het toch zo doet voorkomen, is pure politieke misleiding. Die misleiding heeft een diepere grond.

Waar het om gaat is het inefficiënte management bij energiebedrijf EBS. Die wordt verzwegen als de noodzaak tot tariefsaanpassing zo nu en dan ter sprake komt. “Vanaf deze minister is aangetreden, is hij constant bezig met de energietarieven. Hij wil ons als samenleving laten geloven dat de regering de bevolking een gunst doet”, zegt Misiekaba tegenover Dagblad Suriname.

Volgens Rusland moet vroeg of laat worden aangepast vanwege de stijgende brandstofprijs. Nu wordt dat afgehouden om vooral de lagere inkomensgroepen te sparen. Misiekaba wil weten wat voor maatregelen getroffen worden om te saneren bij EBS. Pas dan kan gesproken worden van gerechtvaardigde verhogingen. Anders heeft het er veel van dat de boot alleen wordt afgehouden om uiteindelijk drastisch te verhogen.


2 REACTIES

  1. Misiekaba zou er goed aan doen om een basis cursus economie of prijscalculatie te volgen. Kan in circa 1,5 uur uitgelegd worden. Na die cursus zouden wij verschoond blijven van haar tendentieuze en domme opmerkingen.


    Maak melding

  2. Overal te wereld kost 1 kWh us$0,11. In Su kost het srd0,11. tegelijk rijd het EBS management een nieuwe auto, gratis benzine en gratis energie. De NPS heeft alle marrondorpen voorzien van gratis energie. Ook heeft de NPS de energie gratis aan Iamgold afgestaan. De regering subsidieerd de EBS vanaf 2001 met US$2.5 miljoen per maand. Daarmee kon in de afgelopen 12 jaar 8000 woningen worden gebouwd


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.