Korte Eprestische Psychotherapie in Suriname

0

PARAMARIBO, 9 nov – Suriname beschikt over een team voor Korte Eprestische Psychotherapie, KEP. Het team is getraind in het behandelen van personen met het Posttraumatisch Stress Syndroom. Als primaire doelgroep gelden militairen in actieve dienst.

Een relatief groot aantal heeft last van psychische gevolgen die zijn overgehouden aan onder meer gevechtshandelingen. “Het team is ook beschikbaar voor alle personen die slachtoffer zijn van een traumatische gebeurtenis”, zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Er is werk aan de winkel, aangezien traumabehandeling ook voor andere burgers vrij onbereikbaar is.

Het team moet de nodige veranderingen brengen. De reikwijdte wordt uiteindelijk uitgebreid naar hulp bij nationale rampen. De trainingen zijn verzorgd door deskundigen van het Psychiatrisch Centrum Suriname en het AMC De Meren in Nederland. De komende twee jaar zullen nog meer deskundigen worden getraind.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.