10 Minuten Jeugd Journaal wint prijs

2

Het 10 Minuten Jeugd Journaal in Suriname is opnieuw in de prijzen gevallen. Sinds de start van haar uitzendingen in oktober 2004 heeft het 10 Minuten Jeugd Journaal al vele kijkers – jong en oud – aan zich weten te binden. Het Jeugd Journaal won met haar inzending “Everton gaat niet naar school” nu The Caribbean Media Award voor Beste Nieuwsuitzending. Dit is een prijs van de Pan American Health Organization.

Volgens Hennah Draaibaar, correspondente van het NOS-journaal in Suriname en hoofdredacteur van 10 Minuten Jeugd Journaal, is het succes van 10 Minuten Jeugd Journaal te danken aan het enthousiast jongerenteam dat verantwoordelijk is voor de productie. “Ze zijn gemotiveerd en bereid om een stapje harder te lopen dan nodig is.”

10 Minuten Jeugd Journaal vormt samen met de speciale website een belangrijke nieuws- en informatiebron voor kinderen en jongeren in Suriname en wordt ook drie maal per week uitgezonden door de Amsterdamse Tv-zender AT5. Het Nederlandse internetbureau Us Media was van meet af aan betrokken bij het opzetten van het Jeugd Journaal en ontwikkelde ook de website. De organisatie Free Voice uit Hilversum is initiatiefnemer van het project Kids News Network, waar het 10 minuten Jeugd Journaal onderdeel van is, en stimuleert het opzetten van jeugdjournaals in andere landen.


2 REACTIES

  1. geweldig. ik kijk vaak naar 10 minuten en vind het een superprogramma. Ik hoop dat het nog heel lang door mag gaan zodat ook mijn kinderen er later van kunnen genieten.

    Mensen ik ben trots op jullie


    Maak melding

  2. Heel leuk, van harte gefeliciteerd. Ik heb het surinaams jeugdjournaal nooit in Nederland gezien. Behalve de Amsterdamse TV-zender AT5 is er nog een website bekend?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.