dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSurinamers gaan afkicken in eigen land

Surinamers gaan afkicken in eigen land

-

Does Travel & Cadushi Tours

Twaalf Surinaamse drugsverslaafden gaan een jaar lang afkicken in hun thuisland. De ‘zoektocht naar hun roots’ kost 50.000 euro per persoon. Het project wordt betaald uit de AWBZ, de voorziening voor bijzondere ziektekosten. De twaalf wonen nu in een zorgboerderij in Friesland en komen uit het hele land.

Dat schrijft Metro. Het jaartje afkicken in het land van herkomst is onderdeel van een tweejarig afkick- en zorgprogramma van de Stichting Surivival. Volgens Carlos Boldewijn van die stichting schieten de gewone afkick-klinieken zoals de Jellinek tekort. ‘Wat heeft de Jellinek nou gepresteerd als het om niet-Westerse allochtonen gaat’, vraagt hij zich in de krant af.

Als het project slaagt zullen ook andere groepen niet-westerse allochtonen in eigen land mogen afkicken.

UPDATE:De Tweede Kamer wil opheldering over een reis die twaalf Surinaamse verslaafden naar hun land van herkomst zouden willen maken op kosten van de belastingbetaler. Dat hebben CDA, PvdA en PVV woensdag gezegd schrijft De Volkskrant

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

25 REACTIES
 1. Ik ben eigenlijk ook verslaafd, ik moet ook afkicken, kan ik in Friesland een jaarticket halen ???

  En dan komen ze terug naar Ned. waar al het drugs weer voor het oprapen ligt, vallen ze weg en mogen ze zeker weer ??

  50.000 om af tekicken ??? X 12 …..
  En de ouderenzorg moet inleveren ??


  Maak melding
 2. zo dat is een lange vakantie. Dat wil ik ook. Tss betalen we belasting voor dit soort nonsens. Oke ik wil aannemen dat de hulpverlening tot nu toe voor Srananmangs faalt, maar is dit nu de oplossing en kost dat ding nu werkelijk zoveel. Mek den man lieb mi


  Maak melding
 3. Waarom moet hier zoveel geld mee gemoeid gaan.

  Wie houd wie voor de gek in deze?

  In dit land hoef je alleen maar te roepen dat je verloren identiteit je ontwikkeling in de weg staat.

  Wat makkelijk even €600.000 neertellen voor 12 burgers.
  Wat zijn de plannen na hun zoektocht en afkickproces?

  Je kan liever die €600.000 uitgeven aan verwaarloosde kinderen in Suriname because there are plenty!


  Maak melding
 4. Dat is pas een luxe vakantie zeg!!
  Nederland moet oppassen dat nu dit bekent is er niet nog meer mensen er voor kiezen om junk te worden want het is wel aantrekkelijk,als je normaal bent en je hebt het minder goed en je moet naar Suriname bv in geval van een begrafenis en je hebt het geld niet of niet alles dan zullen ze wel gek zijn om je tegemoet te komen zodat je kan gaan.Maar junken krijgen 50.000 euro per persoon om er misschien wel ergens onder een palmboom te gaan luieren in een hangmat.

  Het klinkt lullig maar ze houden van drugs toch??

  Geef ze een overdosis en je bent van ze af en het scheelt tonnen euro’s.In dit geval maakt het mij niet uit of het Surinamers zijn of niet het geldt ook voor elke ras,volk of hoe je het ook noemen wilt, ook Nederlanders.

  Doneer dat geld aan Suriname zodat ze ook bv motor ambulance’s kunnen hebben of aan projecten in Suriname voor gehandicapten of weeskinderen.

  Waarom biedt Nederland niet aan alle Surneds zo een regeling om terug te gaan naar Suriname? Een soort van oprot premie.


  Maak melding
 5. Ja, ze zijn zo afgekickt!! maar niet heus,voor 3 srd(1 euro) kan je al aan drugs komen in Suriname 50.000 euro???? wie probeert zijn zakken weer vullen?? waarom moet het zoveel kosten. Ik geef me wel op als begeleider lekker vakantie op de kosten van de belastingbetalers.


  Maak melding
 6. ja hoor mensen, het is zover !!! de kat zal de wacht moeten houden voor melk……….
  afkicken in vernieuwde drugsparadijs SU !!!!
  wat een joke……..
  dat geld kan beter besteed worden aan de oudjes in SU die hun hele leven hebben gewerkt en nu moeten pinaren door de inflatie.


  Maak melding
 7. Volgens mij wordt dit bedrag (50.000Eur.) ergens ingecalculeerd en is het lang niet het bedrag dat eerder is genoemd.In ieder geval als we denken dat deze gasten terug komen naar Ned.,hebben wij het mis.Er is gewoon een manier bedacht om van ze af tekomen.Die komen echt niet meer terug en als er elke maand 12 terug gaan zijn ze hier gauw vanaf.Dat geld krijgen ze gewoon weer mee terug want eenmaal in Sur. gaat ieder zijn eigen weg.Sur.is geen onbekend gebied.Met ander woorden..iedereen wordt weer in de maling genomen.


  Maak melding
 8. tsssssssssssssssss €50.000 per man voor een jaar????Tssssssssssss meer dan modaalinkomen???????Tsssss het zal wel zo zijn dat de SurNed junkie`s de kans krijgen om in Suriname af te kicken,maar de telegraaf is meester in overdrijven en een handlanger van gedrochten als Verdonk en Wilders,dus kunnen de rechtse kiezers mooi opgestookt worden om die 2 gedrochten in het zadel te helpen.

  Ik zou het niet erg vinden als mijn belastingcentjes hiervoor gebruikt worden,baat het niet dan schaadt het niet toch.Maar neem gerust aan dat dit verhaal sterk overdreven is.


  Maak melding
 9. Ja hoor, haal het maar weer uit het AWBZ potje….. Het potje waar het kabinet al 600 miljoen op wil besparen.

  De AWBZ is een volksverzekering voor ziektekostenrisico’s waarvoor mensen zich niet individueel kunnen verzekeren. Iedereen die in Nederland woont of werkt is er voor verzekerd en heeft recht op vergoeding van de AWBZ-zorg.

  De AWBZ dekt zware geneeskundige risico’s die niet onder de zorgverzekeringen vallen. Het gaat om medische kosten die door vrijwel niemand op te brengen zijn.
  Lijkt mij niet dat een retourtje afkicken in het land van herkomst hier onder zou moeten vallen.
  Daarnaast ga ik er van uit dat er voor de drugsverslaafde die wel in Nederland zijn geboren en getogen echt geen 50.000 per kop zal worden verstrekt. Sommigen van deze die wel willen afkicken en weer hun leven willen oppakken, worden niet eens geholpen terwijl ze dit willen.

  Oooh.. en ging de zorg komend jaar niet omhoog met ruim 10/20 euro per persoon???? is dat om dergelijke postjes soms te spekken, nou daar wens ik dus niet aan mee te doen als ik de keus had.


  Maak melding
 10. dat vind ik een prima idee goed voor de staatkas en de inwoners van suriname want er komt geld in het land die mensen moeten toch eten en drinken dus geld moet rollen .tenslotte het is nederlands geld dat naar suriname gaat kassa toch!!


  Maak melding
 11. Het geld wordt ingehouden van het tegoed van het ontwikkelingsgeld dat is de achterliggende gedachte. Drugsbarron ronny brunswijk laat de grenzen bewaken door zijn soortgenoten er komt geen korrel drugs het land binnen. Vandaar dat Nederland gebruik maakt van de expertise van deze diplomaat brunswijk.
  Tang boeng landgenoten.


  Maak melding
 12. Ik ben er zwaar tegen dat Suriname wordt gebruikt als een dumpplaats voor een stel junkies. Het schijnt dat er tegenwoordig alleen maar criminlen en junkies van Nederland naar Suriname gaan.A.u.b vliegmaatschappijen kunnen ze niet onderweg gedumpt worden in de Atlantische Oceaan.


  Maak melding
 13. Miki dem kon mi ewakti dem. Ik weet precies wat ik met deze zal doen, netjes 12 banken rondom het beeld van kwaku plaatsen en daar op fedi seisburg laten afwachten
  En met die cente weet mi vene wel raad.
  Awan di si holland baka kan bai wan staatslot


  Maak melding
 14. 5 dec. de Sint geeft wat snoep weg.

  Gewoon de boel bedotten…als het in Ned. niet wil lukken..dan hoe…ik gun iedere Suri een paar centjes of geld uit arbeid……maar dit…kaba man… een ieder weet wie een junk is met geluk zal hij/zij een dag stoppen..maar njang a lay..do not fool nobody man.


  Maak melding
 15. Het lijkt mij niet zo simpel om af te kicken in een land waar drugs welig tiert. Het is in vrijwel alle straatjes, die Paramaribo rijk is in allerlei kleuren en geuren verkrijgbaar. En niemand moet aan mij komen vertellen dat Justitie & Politie daar geen kennis van draagt. Zelfs individuelen agenten en militairen weten die gaten te vinden.


  Maak melding
 16. tjonge had ik het maar bedacht. klassiek geval van zakkenvullen. belachelijk idee. die junks zijn al zo verrot van binnen door al die jaren troep in hun lijf. ze hebben misschien nog maar 5 jaar te gaan. geef ze 5 jaar methadon elke dag. kost misschien dan nog niet eens de helft en dan zijn ze toch dood. die 600000 kan aan betere dingen besteed worden. de oudjes hier of in su of de kinderen hier of in su en noem maar op. ik hoop echt dat het niet doorgaat. Anders kan ik ook nog wel leuke plannen indienen.

  BELACHELIJK!!


  Maak melding
 17. Ik stel voor dat wij met z’n allen hiertegen protesteren. Ik moet ondanks mijn reuma veel te hard werken voor deze flauwekul. Degene die deze junks naar Su begeleidt moeten wij goed in de gaten houden. Wedden dat hij over 2 jaar een heel mooi huis in Su heeft.


  Maak melding
 18. JUNKIES in Suriname laten afkicken is hetzelfde als een kommetje melk bij een poes leggen en zeggen dat hij ervan af moet blijven. Water naar de zee dragen. Drug is naar Nederlandse maatstaven veel goedkoper dan sigaretten in Nederland. Dus vertel tegen een Junk maar dat hij daarvan af moet blijven in Sur. Mission Impossible.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES