zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse ex-militairen bivakkeren uit protest

Surinaamse ex-militairen bivakkeren uit protest

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 nov – Ex-militairen bivakkeren voor onbepaalde tijd in de Palmentuin, in hartje Paramaribo. Het is een vorm van protest tegen wat genoemd wordt het getalm met de behartiging van hun belangen. Het straatprotest wordt opgegeven.

In elk geval zal voorlopig vanuit de Palmentuin worden gecommuniceerd met de autoriteiten. “We willen aandacht van de regering, op straat lopen heeft geen zin meer. Ze staan toch maar achter hun ramen ons uit te lachen”, zegt woordvoerder Stanley Fernand. De problemen van de oudgedienden zouden niet ernstig genoeg worden, beloften van het ministerie van Defensie ten spijt.

Zo wordt maar geen besluit genomen over het wel of niet toekennen van een maandtoelage. Ook werkgelegenheid lijkt een probleem, omdat werkgevers niet staan te springen om oorlogsveteranen. “En dan te bedenken dat we voor land en volk gestreden hebben”, aldus Fernand. Posttraumatische stress is ook een aandachtspunt. Volgens Defensie is er tijd nodig voor een goede voorbereiding van hulp.

opening
Fernandes Express
BODO Party

4 REACTIES
  1. dit is een zeer gevaarlijke en trieste zaak nog gevaarlijk vind dat mensen die met de noden van deze mensen politieke spelletjes willen spelen keur ik af want deze mensen moeten geholpen worden en niet gebruikt worden, dus mensen denk aan jullie verantwoordelijkheid ,dan kom ik weer op weer erop dit hebben allemaal te danken aan een idioot die machts dronken is met zijn revo dan heb ik het over bouterse ja hij heeft suriname in een puinhoop achtergelaten en toch loopt hij als vrije man rond in suriname wat een schande.


    Maak melding
  2. Voor de Jc,had men geen tijd nodigd,maar wel voor de ExMilitairen.ik zeg stress of geen stress recht voor een recht voorallen,

    Na Ma mek den tu;,ze zijn ook door een moeder terwereld gebracht.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES