dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMoordverdachte zaak Endstra nog vast in Suriname

Moordverdachte zaak Endstra nog vast in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 nov – De van moord op de Nederlandse vastgoedmagnaat Willem Endstra verdachte PR blijft achter de tralies. Dit heeft de rechter bepaald. Het voorarrest is verlengd, ondanks een verzoek van PR’s advocaat om invrijheidsstelling. Onder meer het Nederlandse uitleveringsverzoek zou niet deugen.

Volgens de advocaat voldoet het verzoek niet aan wettelijke voorschriften. Ook zou de hand zijn gelicht met het Surinaams-Nederlandse verdrag voor justitiële samenwerking. Ook is het arrestatiebevel in Suriname uitgegeven nadat PR reeds aangehouden was. Uitlevering moet dan ook verboden worden. Het Nederlandse verzoek is rechtsgeldig bevonden, omdat het een maand voor de arrestatie is gedaan.

De rechter wil nu deskundigen horen over PR’s claim op de Surinaamse nationaliteit. Als hij Surinamer is, mag hij niet uitgeleverd worden. De grondwet verbiedt de uitlevering van Surinamers aan een buitenlandse mogendheid. PR beschikt wel over een Nederlands paspoort, maar zegt Surinamer te zijn. Hij wordt ook verdacht van illegaal vuurwapenbezit, drugshandel en witwaspraktijken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. Nou hier is Suriname heel goed voor . Misdadigers de hand boven het hoofd houden,waarschijnlijk is hij een familielid van een van de leden van de coalitie.
  Goedzo!!!!


  Maak melding
 2. Weet uw hoeveel moordenaars uit Su. hier in Ned. rondlopen ..miki unu tan pi.(weet u nog laatstelijk, had een zijn vriendin op gruweljke wijze in Su.afgeslacht…hij loopt al lekker vrij hoor)


  Maak melding
 3. Wil een Suri.naar Ned..b.v vakantie-familie of vrienden bezoek. Zo’een stapel papieren het wordt jouw direct moeilijk…of onmogelijk gemaakt…maar u ziet het…wil jij naar Su. alleen een sticker kopen voor je paspoort is voldoende.

  Dus voor deze ene man of vrouw ook stapel papieren hoor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES