dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijDerde actiedag Surinaamse scholieren grimmiger

Derde actiedag Surinaamse scholieren grimmiger

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 nov – De derde dag van de protestdemonstraties van scholieren is vrij chaotisch verlopen en zelfs in een ietwat grimmiger sfeer. Het trekken langs scholen heeft geleid tot wrijvingen met leerkrachten en medescholieren. Hier en daar waren er steunbetuigingen en besloot menige scholier mee te doen.

De houding van leerkrachten varieerde van school tot school. Sommigen verzetten zich openlijk tegen het bestormen van de school en verboden zelfs hun pupillen de klas te verlaten. Weer anderen lieten het toe dat de scholieren werden toegesproken door de leiders van het protest. Het succes van de trektocht langs de scholen is overall matig geweest. Het leeuwendeel van de demonstranten heeft zich uit eigen beweging aangesloten.

Een paar honderd voornamelijk scholieren van het secundair onderwijs hebben deelgenomen aan de mars door delen van Paramaribo. Volgens de leiders gaat het protest door zolang herziening van het beleid naar jongeren toe niet ten goede verandert. Onder meer wordt geklaagd over het gebrek aan werkgelegenheid en scholen. Volgens sommigen politici uit de coalitie, zit de oppositie achter de acties.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. Beste Sranangmans,

  Protestacties van scholieren. Ik heb enerzijds bewondering voor het feit dat jongeren betrokken zijn over zaken die hun eigen vaak beperkte horizon overstijgen, maar anderzijds vraag ik me ook af wie achter deze acties de regie voert. Sranangmans we moeten voorzichtig zijn dat ook deze jonge lieden niet gebruik of beter gezegd misbruikt worden voor doelstellingen die gefingeerd zijn en niet aan hun eigen toekomst zijn afgeleid. De waarheid is vaak een paar tellen later dan de leugen. Time will tell.

  Sranangmans
  Tang Boeng


  Maak melding
 2. Die nieuwe generatie moet zich juist structureren en dan aanvallen.

  De leerkrachten moeten beseffen dat Suriname een demokrassie land is en dus de ll moet ondersteunen in hun mening.


  Maak melding
 3. Het kan niet anders dan dat de oppositie erachter zit. Zo’n actie heeft meer weg van orde verstoring dan dat het gericht is op verbetering van omstandigheden.
  Voorstanders van structurele verbeteringen,zullen zich realiseren dat er twee aspecten hierbij belangrijk zijn: vergroting van overheidsinkomsten zodat er ruimte ontstaat voor verbetering van scholingsomstandigheden; Investeringen in de private sector et als gevolg meer banen en uiteindelijk hogere inkomens. Met een gemiddelde groei van het bruto nationaal product met gemiddeld 5% op jaarbasis (geeneens zo slecht)moeten zelf tegenstanders van het huidige beleid zich realiseren dat wij langzaam maar zeker op weg zijn. Elke verwachting die wordt gewekt alsof het sneller kan, is pure volksvernagelarij.


  Maak melding
 4. Dit soort demonstaties krijg je als men gewoon op hun droge gaat zitten en niks voor de scholieren doet,ze gaan niet zomaar de straat op als er niks speelt,dit is zeker iets dat al maanden of jaren speelt vandaar dat ze nu de straat op gaan omdat het gewoon te veel is geworden iedereen zou deze leerlingen moeten ondersteunen nadat het volk ze heeft gekozen voor verandering en ze die heerlijke warme stoel onder hun reet hebben en ze het volk de rug toe hebben gekeerd en naar hun eigen zak werken en kijken denken ze zeker van rotten jullie op met je protest ik heb(regering)mijn doel(die stoel)al bereikt jullie kunnen zo lang protesteren maar ik blijf zitten waar ik nu zit zulke “hypocriten” ,zijn het ,gewon een stel bandieten en rovers van het surinaamse volk “STEL HUFTERS DAT JULLIE ZIJN” geeft het volk wat het volk toe komt zo ook de SCHOLIEREN.


  Maak melding
 5. Daar heb je ze weer,altijd wordt er geroepen
  dat anderen erachter zitten,de jongeren van nu zijn niet de jongeren van vroeger,ze zijn nu zeer gebekt,die president die zich president noemd,ik heb geen woord over deze man,waar een kind om hulp vraagd, zijn schoolgeld niet kan betalen.zijn ouders kunnen het niet permiteren,dat kind dat moe was,zijn schoenen die hij plaat gelopen had naar het ministerie van onderwijs,gaf het op,dat kind zei: u,laat mij voorniets hierkomen Minister,deze zelfde man die zichzelf president noemt,zei, aan dat arm kind heb ik je op die school gestuurd,die school werd vroeger het Atheneum genoemd, , een man die ook vader is van kinderen,reageerd nietzo naar een kind dat studeren wil,dus jongeren so what als anderen er achter staan. deze strond moet nou ophouden in Suriname, de president heeft oren voor feesten, en in brodenhappen,de stoel verwarmen,en geen open oor hebben, waar jongeren roepen voor een beterleven zowel in hun studieperiode.JONGWAN LAAT NIETS JULLIE

  AFSCHRIKKEN GAAN JULLIE DOOR!!!!!

  STREE DE FU STREE BASTA.

  Akuba


  Maak melding
 6. Het is jammer dat sommige mensen de tijd nemen onzin te schrijven,en nog steeds niet beseffen dat wij met afbraak niets bereiken.
  Wat hebben deze lieden toch een hartnekkige achterstand!


  Maak melding
 7. nee je mag niet zeggen dat zij misbruikt worden maar dit alles zit in de draiboek van de ndp . dat jongere opkomen voor hun recht daar heb ik geen enkele broblemen is zelf het recht van iedere suriname om te protesteren maar als je hoor van mede studenten zelf die afgehaakt zijn omdat teveel mensen uit de ndp zich rond deze demonstratie zich bevinden zeg dat genoeg ,een oproep wil ik doen laat jou niet misbruiken voor lijfbehoud van anderen, voor mij mogen jullie de regering laten zien dat de studenten het moeilijk hebben maar niet met leuzen als regering moet naar huis daar ben ik het niet mee eens, want de genen die deze studenten aanzetten tot deze demonstratie zijn de zelfde mensen dien het land de afgrond in hebben gewerkt .


  Maak melding
 8. he meneer nummer 6 jij ben de eerste die mensen op hun schrijf fouten wijst en uitlacht ik doe daar niet aan mee maar let a.u.b op jou zelf voor een andere afkraakt.de scenario van leider zal niet lukken men is op de hoogte van deze zet een handtje vol kinderen opzetten tegen de regering dat is een laffe daad hij ziet dat de volwassenen hem door hebben want nog steeds is de oser niet volgelopen met de massa die hij op straat zou krijgen ,dat het beter kan en beter moet met suriname dat ben ik met iedereen over eens, maar die boeven die denken troebel water vissen vangen die mogen het vergeten , als zij het zo menen met het volk laten ze een deel van het geld wat zij van het volk hebben gestolen terug geven , deze president moet de puin ruimen van die mensen die jij weer in het zadel wil helpen die ook de staatkast geplundert hebben leeg achter hebben gelaten en nog iets een regering die geleid zal worden door de ndp of bouterse zou het meest slechte zijn voor het land dus is het kijken naar een andere alternatief dan zeg ik laat deze regering zij werk doen we komen er wel .


  Maak melding
 9. Stree di fu stree ma din jongu-wan fridi.

  De jeugd is reeds verkwanseld.

  Politiek ! politiek ! maar niemand weet.
  Stuk voor stuk din njang wan lo rotzooi….din kon papap.


  Maak melding
 10. Als de jongeren serieus zijn dan realiseren zij zich dat zij hun punt gemaakt hebben en geven ze de regering nu de tijd om snel met antwoordn te komen. Met een plan van aanpak. Verder demonstreren is duidelijk alleen in het belang van enkele privee personen die zich zelf al verrrijkt hebben en nu bang zijn het geld niet uit te kunnen geven omdat ze in Bomma zitten.


  Maak melding
 11. Wie laat de kast nu leeg is het Bouterse?,wie verhongerd zijn eigen volk,is het Bouterse en Bosje?wie verkoopt Suriname voor het Buitenland is dat Bosje en Bouterse?

  wie heeft de stemkaarten achter gehouden is dat ook Bosje en Bouterse,wie heeft illegalle natuurparken en goudconcessie, is dat Bosje en Bouterse.kys en(g) mooi den pot faya,woekerdier @8,9 houdt je smoel.je weet geen raad meer, je gaat nogmeer ervaren dan zal je met je legenbek staan.trouwens een huid ontbreekt jouw

  Akuba


  Maak melding
 12. Ik begin mij al aftevragen wanneer o wanneer
  zal dit een keer ophouden anderen de schuld te geven zo dra er iets gebeurd is het ndp
  mag men niet meer opkomen voor hun belangen
  achterlijk denken van mensen die denken dat ze het beter weeten om dat ze hun schaapjes op het droge hebben en maar onzin kraaien al zit dit in het draaiboek volgens du.
  het gaat om de toekomst van jongeren begrijp dat nu


  Maak melding
 13. sommige hier voellen zich persoonlijk aangevallen als je voor jou mening uitkomt , ik heb aal eerder gezeg in iedere democratie heeft het volk het recht om te demonstreren laat dat heel duidelijk zijn, deze regering word door sommige beschuldig van het verhongeren van het volk een grotere onzin heb ik niet gehoord ik ga geen vergelijking maken maar ik wil een ding zeggen dat het nu beter gaat met suriname dan onder tijd van de revolutie laat dat duidelijk zijn,een economie die helemaal kapot is gemaakt reparreer je niet in paar jaar dat deze regering ook steken laat vallen daar ben ik met iedereen eens gun ze de tijd wat ik deze regering kwalijk neem is dat ze het volk niet uitleggen waarom ze sommige dingens doen en waarom sommigen dingens gebeuren, dan kan men begrip voor hebben dan haal je die mensen die het volk ophitsen de wind uit de zeilen halen.


  Maak melding
 14. verbeeld je dat het goed gaat in Suriname, O,ja het gaat goed ja, met die zakkenvullers,het gaat goed ja!! met de crimminaliteit,het gaat goed ja,!!met het verkopen van suriname,het gaat goed ja!! met het onderwijs, het gaat ook goed ja met kinderarbeid,
  het gaat ook goed ja !!in Suriname met kinderen die sexueelmisbruikt worden,het gaat perfect ja In Suriname,jij zit hierop je kont voor een uitkering dus????het is makkelijk te roepen dat het goed gaat ja
  Dombo Du.

  Akuba


  Maak melding
 15. Ook hier verkondigt DOMBO-DU zijn nonsens.Je komt niet voor je mening uit dommie, je denkt dingen te kunnen vaststellen en met zekerheid beweer je dat het goed gaat in Suriname,als 1 van die prentenkabinet je familie is, zal het wel goed gaan ja, sang ding gie joe djari nanga oso noh?
  Jij verkondigt enkel en alleen maar je haatgevoelens tegen Bouta.

  Maar tja Akuba heeft alles reeds getypt,ga lekker in je luie stoel zitten ,want jouw soort zal nooit terug gaan om je Land op te bouwen, omdat het o zooooooo goeddddddd gaat,think.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES