zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname heeft behoefte aan hogeronderwijsvisie

Suriname heeft behoefte aan hogeronderwijsvisie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 nov – Suriname heeft behoefte aan een visie voor het hoger onderwijs. Dit zegt bestuursvoorzitter Allan Li Fo Sjoe van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. De situatie nu leidt tot vele gemiste kansen. Het roer moet drastisch worden omgegooid.

Onder de huidige omstandigheden kan onder meer slecht worden ingespeeld op de behoeften van de samenleving. Ook de veranderingen op nationaal en internationaal niveau kunnen nauwelijks worden bijgehouden. “De regering moet met relevante groepen en instituten zien te komen tot het formuleren van een hogeronderwijsvisie”, zegt Li Fo Sjoe. De doelen moeten aangegeven worden.

Ook is een ommekeer geboden omwille van het verbeteren van de nationale concurrentiepositie als kennissamenleving. “Op grond van voorlopige cijfers bestaat sterk het vermoeden dat de positie van Suriname niet bemoedigend is”, aldus Li Fo Sjoe. Met een behoorlijke visie kunnen ook de in- en uit- en zijstroom worden geregeld, kan het toezicht worden verbeterd en komt er eenduidigheid over studiepunten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. ach je er is iemand opgestaan en wakker geworden…..na al die jaren van euforie wordt eindelijk gezegd wat sinds het Welfaardsfonds parten speelde, n.l. te weinig goed opgeleide mensen. Maar wie wilde en wil werken in Suriname en afhankelijk zijn van partij politieke grillen en luimen? Of de regering dit kan veranderen is niet zo zeker. Kinderen in het binnenland krijgen te weinig onderwijs en als je arm bent in de stad kun je ook niet goed naar school. Dat aspect wordt niet besproken evenmin het feit dat onderwijzend personeel systematisch onder wordt betaald en zwaar gefrustreerd door het leven gaat. Ik heb in mijn leven nog nooit zulke idioten bijelkaar gezien die kinderen slaan en dingen zeggen die voortspruiten uit een very sick mind. Dus meneer Li fo Sjoe Suriname heeft een erg lange weg te gaan.


    Maak melding
  2. Met de huidige bewindsman verwacht ik niets meer dan een djakki of een liba-kwi! Visie heeft de goede man niet. Hij weet niet eens waar het over gaat, de arme man. Intussen gaat onze kroost naar de klo…n.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES