Home Onderwerpen Gezondheid Suriname wacht mogelijk weer dengue-uitbraak

Suriname wacht mogelijk weer dengue-uitbraak

4

PARAMARIBO, 3 nov – Suriname wacht mogelijk weer een uitbraak van dengue. Dit meldt het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. Vanuit de buurlanden Guyana en Frans-Guyana is al een dreigende situatie gerapporteerd. Suriname zal alert moeten zijn. De eerste maatregelen zijn reeds getroffen.

Het plan van aanpak dat enkele jaren terug is ontwikkeld, is uit de kast gehaald. “In natte perioden kun je een toename krijgen van het aantal gevallen”, zegt BOG-directeur Lesley Resida. Ook de toestroom van toeristen uit het Caribisch gebied is een voorname factor. Het plan moet vooral een goede coördinatie mogelijk maken tussen ministeries in geval van een uitbraak.

Hoewel het aantal meldingen nog niet alarmerend is, wordt gekozen voor een directe aanpak. “We vinden dat we het wat vroeg moeten en niet moeten wachten tot een uitbraak. Vooral de voorzieningen moeten gemobiliseerd kunnen worden zodra dit nodig is. Als bijvoorbeeld vuil moet worden opgehaald, moet niet dan pas naar geld gezocht worden”, aldus Resida. Huisvuil en industrieel afval gelden als de belangrijkste ziektehaarden.

4 REACTIES

 1. Alles mag komen als er maar geen doden vallen maaarrrrrrr het is toch pijnlijk.

  Wees voorzichtig: no waka lawlaw.

 2. Wat wij als doorsnede bevolking thans meemaken is al meer dan dengue. Je vraagt je in gemoede af hoe sommigen in Godsnaam het redden. Ik bekleed een niet onaanzienlijke functie, maar als ik niet bijblok mag ik het met mijn gezin wel schudden. Die griep zal deze situatie alleen maar verergeren.

 3. men moet minder rommels op hun erf houden.
  dat overheid alles ophaald als vroeger.
  ,dat muskiet niet de

  kans krijgt zijn eitjes te leggen,water van de vaas in een put gooien of sommige mensen kweken plantjes in een vas op tafel dat kan dengue veroorzaken.hiervoor moet men uitkijken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.