Spong stopt als adviseur OM Suriname

32

Na zeven jaar legt advocaat Gerard Spong zijn functie neer als adviseur van het Surinaamse Openbaar Ministerie. Aanleiding is een brief van de Surinaamse Procureur Generaal waarin Spong verzocht wordt niet meer namens de regering in het openbaar over de zaak te spreken.

Maar er speelt meer. Gelooft Spong nog in een goede afloop van het proces? Gerard Spong reageert hierop vanavond in de studio van Nova.


32 REACTIES

 1. dit voelt weer anders uit,suriname moet een keertje groeien.de bevoogding of onderschatting moet nu opgehouden te bestaan.geef suriname de kans om self zijn boontje te leren doppen.dan zijn wij ook niet meer afhankelijk van het buitenland.
  Zoals De minister van justitie en politie in suriname mag rekenen op een gif van gebruikte brand bestendig uniformen, de vraag is gaan deze de brandweerman in suriname passen?


  Maak melding

 2. Als ik Spong was had ik hen reeds lang de waarheid verteld.(20 jaar een zekere Pu.)daarna een zekere Sa.(3 tot 4 jaar)(eigen woorden Spong)…dus wie nam wie al die tijd in de maling…dus juist..thm.. Rechtsstaat Su. van Vnoshine.
  Zij(de staat)heeft politiek lopen spelen en draaien met 8.dec.(zogenaamd stok achter de deur toch)
  Maar nu wat…toch Baas.B. lastig vallen om verkwanselen te verdoezelen.(shame on you brothers).
  Zeer slecht voor de ontwikkeling van Land en Volk…you all better go home.(ecgte.. eckte..takru manieri…Bad Boys) daarom aub laat Baas.B.met rust hoor…..Zing gewoon geloof laten wij hopen en liefde…


  Maak melding

 3. Zo zitdat spong,Obia anofu ju,no spyt ie eng, bemoei in je eigen zaken.al ben je als Surinamer geboren,je hebt voor een bordeauboekje gekozen blijf het behouden.

  Akuba


  Maak melding

 4. goed gedaan spong laat ze maar lekker in hun soep gaar koken, we zullen zien wat het word , ik kan mij nog herinneren toen moszkowicz in suriname was voor de verdedeging van een drugs barron hij als julius caesar werd onthaald ik zie die beelden nog voor , maar onze eigen mensen laten we vallen als een baksteen.


  Maak melding

 5. Daf je hebt groot gelijk. Hij heeft makkelijk praten op afstand. laf dat hij is om gelijk af te treden. Is hij soms onaantastbaar dat niemand hem op de vingers mag tikken?

  Janny


  Maak melding

 6. De ware aard van Spong kwomt nu naar boven in Nova. ow, meneertje voelt zich op de pik getrapt. ik vind het ook erg kleinerend om het over een briefje te hebben en ineens heeft hij geen vertrouwen in de pg het toont ook geen respekt.
  Ik heb die Nova presentator geen woord horen zeggen over de commotie die ontsaaan is over de twee getuigen na het Nova programma. Hypocrite bende als Bouta maar zwart gemaakt wordt en daarin gaat men ver en is alles geoorloofd.


  Maak melding

 7. een wijze beslissing spong en nu moet je “groot”gaan denken in het belang van suriname.

  uitrespect en liefde voor suriname geen negatieve reacties laten uitlokken door hollanders ze gebruiken suriname als een spil.

  laat het je duidelijk zijn niemand hoeft te denken dat welk ander land op welk vlak dan ook de problemen in suriname zal oplossen.

  niet ingaan op aantijgingen van de zogenaamde goede bedoelingen van oprechte hypocriete buitenlanders op het adres van surinamers wat er ook gebeurd je blijft allochtoon.
  halland zal altijd van de hollanders zijn en suriname van surinamers.


  Maak melding

 8. Goed voor Spong en goed voor die idioten die er geloof in hebben dat die nai ago wat zou doen voor de nabestaanden.
  Het is niet goed te keuren wat er gebeurt is,maar het algemeen belang gaat voor.
  Het land Suriname zal nooit hoger op komen zonder DDB.
  Dit mag nooit een rechtsproces worden,maar in de politiek opgelost worden.
  Met dit klotezooi dat nu daar zit,gaat het hele land naar de Filistijnen.

  Spong is geen Surinamer,want hij komt uit Sodom.Daarom krijgt hij op z’n zodemieter,vandaar het woord mietje.

  Prof.Hollanda-Surnamibo


  Maak melding

 9. spong blijkt achteraf toch een surinamer te zijn; hij geeft het net erg makkelijk op als de surinaamse parlement..hij is moe geworden; misschien speelt de warme klimaat hem parten. in nederland heeft hij daar geen last van…


  Maak melding

 10. In ieder geval niet alle surinamers geven het snel op ten tweede als je zelfs ooit een dief bent geweest hoe wil je dan je buurman die ook een dief is gaan veroordelen ten derde nederland gaat altijd blijven bemoeien want zolang ze ervoor kunnen zorgen dat ze de orde met dit soort akkevietje kunnen verstoren plunderen ze ons land terwijl wij ons bezighouden met een zaak dat zogenamde de zaak van het eeuw is.Als bouterse word opgepakt durf ik te wedden dat suriname theoretisch suriname blijft maar praktisch nederland word. Dan bedoel ik kijk maar naar die afrikaanse kolonien wat er daar gebeurt.


  Maak melding

 11. Suriname wordt wederom door het slijk gehaald
  Ook mag met trots gezegd worden, dat mr. spong niet erin is getrapt op de vele negatieve vragen van de presentator van nova.
  Als ik de adviseur goed hebt gevolgd, dan rest er alleen maar een levenslange gevangenisstraf voor de heer bouterse! dit heeft zeven jaren geduurd om de staat suriname te overtuigen,
  Dat meneer bouterse tot een levenslange gevangenisstraf gevonnist dient te worden weet alleen de adviseur, hoe hij aan de bewijzen is gekomen weet ook niemand. Wat de regering in suriname verder doet is gewoon polaform, dan hoeft men echt geen grote uitgaven meer te doen.(Geeft dat geld maar aan de oudjes)Door de uitspraken van de adviseur weet een ieder nu wat de uispraak zal moeten zijn. Of zijn de zeven jaren advies niet redelijk genoeg geweest voor de pg. Ook geen goed teken wat de adviseur allemaal heeft beaamd t.a.v. van de pg.
  Is dit nu geen frustratie van de voortszetten op de recht zitting te domburg..


  Maak melding

 12. spong bedankt dat jij zeven jaren lang jou nek heb uitgestoken om de mensen die de democratie in het hart hebben geraakt voor het gerecht te krijgen, en dan krijg je dit als beloning, mensen die verantwoordelijk zijn voor het ombrengen van journalisten advocaten vakbondmensen universitaire docenten en zaken mensen en minister.en als klap op de vuurpijl lees ik dat sommigen jou paspoort als reden aangeven waarom jij je niet mag bemoeien met wat er in jou vaderland gebeurt terwijl jij ook moets vluchten voor het schrik bewind triest om dat te lezen , dan mogen de 400,000 surinamers die hier wonen ook niet bemoeien met wat er in hun land gebeurd .


  Maak melding

 13. Gerald bedankt . jij heb kosteloos proberen jou land te helpen en dat word je niet in dank afgenomen , en dan krijg je dit als beloning en ook jou eigen leven op het spel gezet,voor mij ben jij een echte surinamer die zijn land wil helpen .mensen die journalisten vakbondsmensen advocaten docenten zaken man militiaren en minister op beestachtige wijsen hebben vermoord en als jij probeer die mensen achter tralies te krijgen is dit de bahandeling wat jij krijg . de tijd zal ons leren maar ik zeg een ding het recht zal altijd zegevieren .


  Maak melding

 14. @ Bahandeling, ba suku bafiny ba tjary.

  huigelaar,sinds wanneer heb je medelijden met militairen!!.deze figuren die zich adviseurs noemen zijn geen dankwaard.Zijn drijven mijn Land als Suriname
  ingevaar. Basta

  Akuba


  Maak melding

 15. saya zie wat jouw wederhelft neer typt beesachtigewijse,hoe vindt je dat,denk je toet te laten en met mij te beginnen voor die haatzaaier???,haaaa,haaaa.!!

  Akuba


  Maak melding

 16. Onbegrijpelijk, dat iemand, die met een koffer vol drugs in zijn auto wordt gesnapt nu nog als PG kan functioneren. Helaas maar waar zolang zulke figuren de dienst uimaken in Suriname is en zal het nooit wat worden.

  Rogilio


  Maak melding

 17. @ nummer 20 en 21 ik zal mijn even tot jou niveau verlagen het enige antwoord wat jij altijd geef is schelden en naar schrijf fouten zoeken dat zeg genoeg over jou ik hoop waneer bouterse aan de macht komt dat jij de zaak in suriname ge steunen dat is de enige wat ik deze keer kwijt wil tegen iemand die bekrompen denk.


  Maak melding

 18. zie daar mijn gelijk,DOMBO-DU is echt een dommie, 400.000 Surinamers die hier wonen??????????sanggggggggggg de Surinaamse bevolking is verdubbeld,volgens DOMBO.Tsssssssss ai boi,die DOMBO weet echt niet de stand van zaken ,maar hij moet zijn bekkie(fieters) laten roeren,waarom moet men die shit van die DOMBO steeds lezen hahahhahaha zijn gepen raakt kant nog wal.

  Hahwaha Akuba, liebie ding zaagsels jere, no wang foe ding 2 eh mik wan heer wang.

  Spong dacht dat hij met zijn geleerdheid,mensen op het verkeerde been kon zetten,maar tja die slaafse regering heeft dat touwtje te lang laten vieren.Spong maak je klaar om je slaafse landgenoten te verdedigen als gedrochten als Wilders en Verdonk aan de macht komen.In Suriname heb je niets in de pap te brokkelen tenzij je,je paspoort zou inleveren en je Surinamer kan noemen.
  En zeg aan die DOMBO-DU dat jij voor de tijd van de revo al in Nederland was,je bent geen vluchteling.


  Maak melding

 19. wie 2 meesters dient , zal altijd eentje verraden , laat de beerput open gaan , daar zitten wij al lang op te wachten dit is het begin, het is maar wachten op het eind


  Maak melding

 20. welke recht? en hoe recht is recht?

  wat krom is zal recht komen.

  wees gerust alles komt recht(citaat)

  waarom zijn de bananen dan krom??

  spong voelt zich onveilig dus zal niet naar sur.afreizen. waarom niet? als spong zegt dat hij tevreden is over het werk’ dat hij vrijwillig en kosteloos (liefde)gedaan heeft dan heeft hij toch niets te vrezen?

  maar de ware reden was om bouterse te capituleren,voor het verlies van zijn vrienden en om zijn grote bek over holland.

  oog om oog of het nou niet om een arme stakker gaat of het dus wel een om een arme stakker gaat, elk leven is er 1.

  indien die 15 slachtoffers uit de arme laag van de bevolking afkomstig waren was er zo een mega proces tot stand gekomen?

  hoe recht is recht? is recht iets wat krom is recht maken? meer aanzien is meer recht?
  hoe duur is recht?jong of oud?enz enz.

  dit werk van spong is dus niet uit liefde voor suriname verricht zoals spong de mensen zand in de ogen strooit.maar om zijn gram te halen.

  met weinig woorden kun je ook veel zeggen dame nr 19 zo is het maar net

  spong ging onderuit

  zelfs het beste paard struikelt weleens.


  Maak melding

 21. Toet, dat beest heeft de revolutie mee gemaakt,hij is wel een vluchteling,denk aan de coppenamepunt coup met rambocus en derest.

  dus dat woekerdier zonder genade ,heeft de durf gehad zichaf te melden dat hij goed was aangekomen.ik zit op de loer zei Gadam eens ,en liefs op die
  markten hier.


  Maak melding

 22. Het verhaal dat ik heb gelezen over de coup in suriname, De december moorden en over de jungle commando, klopt helemaal niet met de realiteit. Heel wat feiten zijn opzettelijk weg gelaten, dit is opzeurt
  Zit vol fantasieën en leugens. Dit heeft men bewust gedaan om het volk in nederland te kunnen misleiden, in een woord gezegd gewoon riool journalistiek
  Daarom de grote verschillen in denken en handelen. Alles wordt eerst gekauwd en dan op het volk(tubang)afgespuwd.
  Nederland houdt zich onverstandig bezig met een interne surinaamse aangelegenheid en dit dient men te weten. Heel wat deskundigen zijn in de afgelopen jaren afgestuurd uit holland om hun invloed uit te oefenen op de rechtstaat suriname zonder resultaat.
  Uit eindelijk heeft men het geprobeerd met een zoon uit eigenland en dit is hen gedeeltelijk wel gelukt. Tot dat de pg in suriname heeft ingegrepen en deze voor zijn lippendienst zo je wil hulpdiensten te bedanken, en weg was deze.
  Later zullen wij te horen krijgen wat dit alles de staat nederland heeft gekost. De tijd zal het leren. Srananman wordt niet boos het gaat namelijk over de handeling uit nederland, u mag het wel weten hoor, het geval op zich interesseert deze geen mallemoer, het is gewoon een prestige kwestie over…………………………? Wij surinamers worden gewoon uitgespeeld, en hiervoor moeten wij waken.
  Laat de huichelaar zich buiten houden, heeft suriname ooit de kans gehad om in interne zaken van nederland te bemoeien. Toch wel toen deze de gevolmachtigde minister nodig had om de spanningen in de kamer te doen wederkeren om zo het huwelijk tussen beatrix en wijlen claus te laten doorgaan. mijn vraag aan u wat waren de woorden van deze gedurfde srananmam of te wel de toen geboren getogen nederlander uit suriname, hierna nooit meer.
  De democratie wordt in nederland bepist door onverantwoordelijke en niemand heeft de controle over deze idioten.
  Er mag nooit en te nimmer een amerka irak recht zitting worden. Wij moeten in geen geval de buitenlandsbelang behartigen ten gunste van onze eigen mensen. Wie gestraft dient te worden volgens onze recht systeem moet zijn straf gaan uit zitten en geen gelul van buiten(dit geldt niet voor de srananman)af.


  Maak melding

 23. Tjonge jonge Surinamers geven overal hun imago bloot. Ze weten altijd voor een ander wat die denkt, doet en hoe die leeft.
  Koskosi dat kunnen Suri’s ook heel goed.
  Respect voor een ander dat komt niet voor in hun woordenboek, vandaar ook geen respect voor de mening van een ander.
  Ze snappen het echt niet dat als je het niet eens met de mening van een ander, dat je niet moet gaan schelden, maar gewoon met goede argumenten je eigen mening poneert.
  Er zijn tig voorbeelden te noemen van personen die zich zo gedragen.
  Ik blijf bij mijn standpunt dat met de mentaliteit die Surinamers tentoonstellen, Suriname voor altijd een bananenrepubliek zal blijven.
  Geen wonder dat Geert Wilders zo afgeeft op allochtonen en dus ook op de Surinamers en dan wordt hij racist genoemd.
  Het zijn de Suri’s zelf die de woorden in de mond leggen van Wilders.
  Zo en nu maar afwachten hoeveel Suri’s mij gaan schelden.
  Ik zal ze alleen maar tjekken en hardop lachen! Ik zit heel vaak te lachen om de reacties van bepaalde personen, die eigenlijk niets anders doen dan zichzelf eindeloos herhalen. Lijkt wel een lp, die altijd maar op 1 punt blijft haken!
  De rek uit hun reaktie’s is er allang uit!

  Morgen is het Divali, dus bij deze een ieder die dit feest viert een Subh Divali.
  Moge velen tot inkeer komen dat een ander respecteren een goede eigenschap is.


  Maak melding

 24. ik ben het totaal niet eens met wat saya zegt. wat je de surinamers verwijt daar maak je jezelf aan schuldig.geen wonder dat surinamers afgeven op mensen die reageren zoals saya.ik vind je reaktie heel stom vooral dat wat je zegt van wilders.fortuin ,van gogh,en wilders het enige verschil is dat wilders nog leeft.stomme meningen met verstrekende gevolgen wil en kan ik niet respecteren.

  iemand die onzin uitkraait of het nou een surinamer of tamil of hollanderwie dan ook krijgt mijn respect niet.

  positieve energie uitstralen ervaar ik als schone zuurstof, negatieve energie als vervuilde lucht wat schade veroorzaakt.
  daarom heb je luchtfilters nodig ,om het vuil uit te scheiden. (kritiek mag)

  saya als ik jou op je woorden moet geloven,moet je respect tonen voor suriname al is het een bananenrepubliek.

  weet je die splinter in andermans ogen zie je wel, maar die grote balk in jou eigen ogen zie je niet.

  en als het aan mij lag was het iedere dag divali


  Maak melding

 25. Tanggggggg Awarie Domrie Saya has spoken,tjehhhh potie DOMBO-Du heeft zijn advocaat van de duivel er op afgestuurd.
  Die schijnheilige Saya wil althans probeert iedereen haar shit mening op te dringen,ik lees niet dat er uitgescholden wordt,kweet niet met welke ogen die schijnheil leest whaahahahaaa nanga owroekoekoe ai denk iktssssssss.
  Maar goed, iemand die haar 3 jarige nichtje in de strijd gooit is eigenlijk geen knip voor haar neus waard.Schijnheil Saya No Bemoei nanga a torie voe a DOMBO-DU,laat hij/zij zelf zijn gal spugen.
  Als jij respekt had voor anderen typ je ,je shit verhaal niet,whawhaaaaaaa je lacht je het apezuur maar,who cares.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.